15:00

Lilla Torg FF

Referat: Köpingebro IF - Lilla Torg FF

Bild från matchen Köpingebro - Lilla Torg
Det har blivit dags för seriepremiär och vi möter Lilla Torg FF på Köpingebro idrottsplats. Gästerna är nykomlingar i vår serie och därför vet vi inte så mycket om våra motståndare. Laget spelade i division fyra förra året och vann sin serie ganska enkelt, sju poäng före laget på andra plats. Vår inställning är att vi inte ska formera vårt lag efter motståndarna utan se till att spela det spel vi är bra på. Vädret är sådant att det påverkar spelet, lite soligt men det blåser rätt kraftigt i planens längdriktning. Vi får börja i medvind.

Vi ställer upp med följande lag. Suzanna Andersson, Annie Jönsson, Clara Ingvarsson, Linnéa Anderson, Cajsa Hansson, Emelie Larsson, Fanny Holgersson Damm, Ebba Lindskog, Alva Hansson, Tindra Axelsson, Sara Ek Svensson, Annie Nilsson, Amanda Gunnarsson, Selma Jinnevik och Bea Grahm.

Alldeles i inledningen är det gästerna som tar tag i spelet men redan i den 5: e minuten kommer Sara fri med deras målvakt. Dessvärre går hennes skott strax utanför. I stället blir det Annie Nilsson (nr 18) som, i samma minut, i en liknande situation ger oss ledningen med 1 – 0. Lilla Torg utjämnar spelet och efter cirka en kvart har de en period då allt går deras väg. Först utjämnar man till 1 – 1 efter en hörna där vi inte får bort bollen. Strax efteråt tar man ledningen efter en styrning och efter ytterligare någon minut ökar man på sin ledning till 3 – 1 efter lite schabbel i vårt försvar. Återigen misslyckas vi med att få bort bollen från det farliga området framför mål. Gästerna är det bättre laget men vi har inte gett upp och i den 29: e minuten får Sara ett nytt friläge men Lilla Torgs målvakt lyckas avvärja. Trots att det skapas fler chanser från båda håll blir det inga fler mål i första halvlek och i paus är ställningen därför 3 – 1 till Lilla Torg.

I andra halvlek får våra motståndare fördel av medvind och har ett spelmässigt övertag redan från början. Efter 10 minuter får vi Emelie Larsson skadad och hon tvingas utgå. Med en knapp kvart spelad får Lilla Torg en frispark rakt framför mål. Frisparken räddas men på den efterföljande returen går bollen i mål och vi ligger nu under med 4 – 1. Trots ett tappert stridande hemmalag går det inte att förhindra att våra motståndare får ytterligare ett mål. Med 10 minuter kvar av matchen uppstår det en ny situation där vi inte kan få bort bollen vilket resulterar i Lilla Torgs och matchens sista mål. Slutresultatet 1 – 5 är väl inte orättvist men lite för stort målmässigt.

Även om vi visste att vi skulle möta ett bra lag är vi inte helt nöjda med vår insats. Dock finns det en del positiva saker att ta med sig. Med lite fler grästräningar och med alla spelare friska och hela kommer vi att bli allt bättre.

I nästa omgång möter vi NK Croatia på bortaplan (Ärtholmsvägen 100, Malmö). Avspark annandag påsk klockan 13.00 . Hoppas vi ses då.