• Kiruna borta 231217

Efter 2 turbulenta veckor sedan senaste matchen var det dags för en mardrömsbortamatch mot Kiruna. En match där vi har allt att förlora och inget att vinna. En vinst var ett måste för att hålla liv i racet om att vara kvar i Div 1. Nytt spelsystem , nya ledare för dagen, nya ledare på väg in för framtiden, få träningar med det nya systemet samt en ganska rejäl anspänning. Det får vara förklaringen till den ytters mediokra 1:period som vi genomför. Kiruna i ledning 2-1. Andra perioden är betydligt bättre utan att det är någon topp-prestation. Vi skapar en hel del lägen men en storspelande målvakt i Kiruna ser till att dom har ledningen med 4-2 efter två. Tredje börjar riktigt illa. Kiruna trycker in 5-2 efter dryga 2 minuter, i samma veva drabbas Kiruna av utvisning 2+10 för osportsligt uppträdande . I det efterföljande pp sätter vi per omgående 3-5 och här vänder matchen , inom loppet av 1 minut gör vi också 4-5 och någon minut senare 5-5. Totalt gör vi 7-0 på 17,5 minuter och vinner matchen med 9-5. Det vi tar med oss är givetvis sista 17-18 min samt framförallt MORALEN OCH VILJAN, ingen vek ner sig, ingen gav upp. Stort tack till samtliga som var med på resan, framförallt till en ung och oerfaren trupp som tog tag i grejerna när det behövdes som mest. Vi uppfyller målsättningen att vi skulle lämna Kiruna med 3 poäng, hur det såg ut är oväsentligt Nu har vi 2 träningar innan en kort julledighet, sedan tränar vi igen 27 och 28 Dec samt 2,3 och 4:e Jan innan vi har dubbelmöte hemma mot Öjebyn och Skellefteå 6:e/7:e Jan. God jul // Ante Hedman A-lag Herrar 18 dec 2023 2kommentarer
  • Rapport inledning 23/24

Den 23:e september så tekade vi igång årets seriespel, nykomlingsmöte hemma i tegeltemplet. Kiruna stod på andra sidan, truppen kändes laddad och lite spänd. Första sekunderna börjar skakigt med en halvchans till dom, men första bytet slutar med att Albin sätter 1-0. Fortsatt trevande spel i ca 10 min men när Tim säkert tar en straff och vi sekunder senare gör 2-0 släpper nerverna, vi får arbetsro och kan kontrollera större delen av matchen. Olle och Albin är heta och petar in ett gäng bollar. Säker seger 14-2 och skönt med 3 poäng direkt. 6 dagar senare är det dags för första bortaresan, dubbelmöte i Piteå och Skellefteå. Lördag var det Öjebyn som stod för motståndet, en match där vi krigar på i försvar och gör det bra. Tyvärr så håller vi inte samma nivå i Box play och dom kan gå ifrån. Krafterna tryter lite och dom spelar bra med bollen, Här räcker vi inte riktigt till i sista och förlorar med 3-6. Kul att Elmer smäller in sitt första seniormål med ett snyggt vollyskott. Söndagen blir tuffare, vi startar bra mot Skellefteå. Håller bort dom och skapar rätt bra chanser. 1-1 efter första men sen tar det stopp. Dom ökar och vi tappar bort oss. Ibland går det fort, 0-5 i andra. 3:e perioden blir inte mycket bättre, vi chansspelar en del på slutet men dom är bättre för dagen och det rinner iväg. 12-4 förlust. Bara att sätta sig på bussen, åka hem och träna mera. Redan helgen efter är det dags för dubbla matcher igen, Luleålagen Bergnäset och Ibk Luleå hemma. Bergnäset i första matchen, vi får en bra start när Alex sätter ett fint lågt skott. Dom svarar och går förbi, underläge med 1 mål efter första. Dom gör det bra i försvar och är giftiga i vändningarna. 1-1 i andra och en jämn match inför tredje perioden. Dom gör 1 tidigt mål och leder med 2. Här nånstans kommer vi mera in i matchen. 1 mål var och en time out med 10 min kvar. Vi justerar lite och blir lite desperatare, Emil Malmrot skjuter in ett distansskott och det blir en nervig avslutning. Med 2 min kvar satsar vi på 6 mot 5 spel och med 45 sek kvar kvitterar Emil med sitt andra mål efter en fin boll från Olle. Oavgjort och matchen till förlängning, den hinner knappt börja innan Emil drar till igen och gör sitt 3.e raka mål. 2 poäng och en helt ok start på helgen. Bra energi efter en bra avslutning på lördagsmatchen, ny match på söndagen mot Luleå som startat säsongen på bästa sätt med 3 raka vinster. Dom trycker på bra och vi försvarar oss bra, vi får dock inte till det i anfallsspelet. Efter en del missar framtvingade av dom så är det 4-0 underläge efter dryga halva matchen. Vi lyckas bita oss kvar i ett långt anfall och Jonte trycker in en reducering innan sista pausvilan. Nytt hopp inför 3:e, vi är hetare efter pausen men kommer inte närmare innan Pontus B gör en fin aktion och sätter 2-4 reduceringen. 2 1/2 minut senare är det lika 4-4 efter Simon och Theo bombat in varsitt mål. Matchen står och väger i ca 5 min innan Olle kyligt lyfter in 5-4 bollen. Otrolig härlig vändning men med nerviga sista minuter kvar. Vi rider dock vidare på energin och spelar fint försvar. Alla 3 poängen in på vårt konto! Bra start inför vintern som snart är här och den kan man lika gärna spendera i sporthallar! . Foto: Tomas Lindström A-lag Herrar 11 okt 2023 0kommentarer
  • Seriepremiär lördag 23sep

Äntligen kör vi igång årets säsong i Herrar Division 1 Norra! Vi möter i första matchen Kiruna AIF. Båda lagen är nykomlingar i division 1 och gör sin premiärmatch för säsongen. JIB vann övertygande sitt PLAYOFF-spel mot Ö-vik i slutet av förra säsongen som gav laget en biljett direkt till divison 1. Kiruna AIF fick kämpa sig igenom sin PLAYOFF-serie som slutade i förlust. Men tack vare ett sent återbud av Gamla Stan gjorde att Kiruna fick en ny chans och en plats för spel i division 1 2023/2024. JIBs Huvudtränare Martin Grundal om premiärmatchen: "6 månader sen vi avslutade säsongen på bästa sätt, nu är det dags att starta upp en ny. Tuffare förutsättningar men också inspirerande att få kliva upp i en ny division. Lite skavanker i truppen men grabbarna är laddade och jag tror alla verkligen vill sätta igång och jaga poäng. Jag tycker vi har spännande spelare och nyförvärven ska bli kul att se när det brinner till på riktigt. Det här har vi jobbat för och sett fram emot hela våren och sommaren." A-lag Herrar 22 sep 2023 0kommentarer