Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jämjö GoIF P-06-07

Följ

P-06-07

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Jämjö GoIF 9 6 2 1 20
2 FK Karlskrona Orange 2 9 6 1 2 19
3 Mörrums GoIS FK 9 6 1 2 19
4 Listerby IK 9 5 1 3 16
5 Hoby GIF 9 5 0 4 15
6 Olofströms IF 8 4 2 2 14
7 Rödeby AIF Vit 8 2 3 3 9
8 Nättraby GoIF Gul 8 3 0 5 9
9 IFK Karlshamn 8 2 2 4 8
10 Jämshögs IF 7 2 1 4 7
11 FK Karlskrona Svart 8 2 1 5 7
12 Kristianopels GoIF 8 0 0 8 0

Match

Jämjö GoIF

4 - 2
Jämjö IP
19 maj 2019
11:00

FK Karlskrona Svart

Referat

Referat: Jämjö GoIF - FK Karlskrona Svart

Inför matchen diskuterade truppen för- och nackdelar med var ”vanliga” 4-3-1 uppställning jämfört med 3-4-1 som vi använde senast borta mot Kristianopel. Vi hade ju inte riktigt kunnat få de svar vi ville under den matchen av flera skäl så vi bestämde gemensamt att vi skulle börja matchen i 4-3-1, för att under mittenperioden växla över till 3-4-1 och se hur spelet utvecklade sig. Vi pratade om vikten av att spela bollen snabbt och ha intensiv rörlighet för att kunna ha ett högt bolltempo med många passningsalternativ för bollhållaren och att vi ska hålla laget högt och kompakt i försvarsspelet för att kunna vinna bollen på motståndarnas planhalva och skapa chanser i omställningen.
Den första perioden inleddes, fortsatte och avslutades med en tydlig speldominans för oss. Vi spelade ett snabbt och påhittigt anfallsspel där vi varierade korta och långa passningar, sidledspassningarna öppnade upp kontrollerade djupledspassningar som drev vårt spel uppåt i banan. När vi körde fast på ena kanten så vände vi över till den andra och fick på så sätt FKK ur sina positioner så att vi kunde hota dem. Målchanserna ville dock inte riktigt infinna sig och trots spelövertaget slutade perioden mållös.
I den andra bytte vi, som vi hade bestämt innan matchen, till 3-4-1. Tanken var att få upp ytterbackarna ännu mer när de nu var yttermittfältare och att därför kunna hålla större spelbredd i anfallsspelet och högre tryck i försvarsspelet. Men det visade sig bara att den enda effekt vi fick av formationsbytet var att vi urholkade oss själva centralt på mittfältet och släppte in FKK att spela sig genom oss där. I anfallsspelet hade vi 3 istället för 2 backlinjespelare som stannade kvar långt ner i banan vilket gjorde att vi t.o.m. fick ett sämre tryck mot den ”sista tredjedelen” av planen. 1-0 kom rättvist men det ville ändå inte riktigt lossna och magkänslan var att det var bara ett slumpmål bort för FKK för att ledningen skulle tappas - och det var precis vad som hände, efter en tilltrasslad situation efter en hörna singlade bollen in i vårt mål och kvitteringen var ett faktum.
Till tredje perioden gick vi tillbaka till 4-3-1 igen. Vi pratade om att öka bolltempot och att använda färre tillslag för att inte stanna upp anfallen och låta FKK komma rätt i sina positioner. Vi pratade också om att våga ta avslut.
Det verkade som att grabbarna tog till sig av taktiksnacket - tidigt i tredje perioden kommer vi till flera fina avslut och 2-1 kommer helt rättvist. Spelet flöt på ett bättre sätt och när FKK märkte att vi började ta avslut även utanför straffområdet tvingades de att dra isär sin kompakta uppställning för att försöka sätta press på oss även utanför straffområdet. Det gjorde att vi fick större ytor både i spelyta 2 men framförallt även i spelyta 3 - bakom deras backlinje - att hota dem. Presspelet fungerade utmärkt hela matchen och i tredje perioden gav det även målmässig utdelning när vi tvingar FKKs backlinje att spela på chans på egen planhalva, något som vi utnyttjar direkt och 3-1 är egentligen i underkant. Vi fortsätter att spela vårt fina spel och FKK har mycket svårt att etablera något eget spel och på en ny fin spelvändning från ena kanten till den andra skapas friläget som leder till att FKK-försvararen måste lägga krokben för den rödklädde som med fart tar sig in i ”goalzone”. Straffen är solklar och det är förvaltandet av den också och 4-1 förvånar ingen som ser på matchen. Mot slutet börjar vi bli mer inriktade på att försvara vår ledning vilket bjuder in FKK i matchen och på en långboll hinner deras anfallare få in sin tå på bollen framför rödklädda försvarsspelare, 4-2 kändes surt men inget att hetsa upp sig över. Känslan av kontroll var fortfarande tydlig och vi spelade av de sista minuterna av matchen utan egentlig pulsökning.

Dagens prestation är i mina ögon mycket imponerande. Vi visar återigen att vi kan spela en mycket fin fotboll och vi dominerar återigen bollinnehavet. Det som glädjer extra är att grabbarna visar ett fantastiskt tålamod och fortsätter att tro på sig själva och vår spelidé trots att vi fick vänta en stund in i matchen innan målen kom. Vi visar att träningen ger resultat, inte bara sett till hur skickligheten utvecklas utan att vi orkar spela hela perioder utan att ta byten.
Erfarenheten från idag är också att grabbarna känner sig mycket tryggare i 4-3-1 än 3-4-1 och att 3-4-1 inte alls blev en mer offensiv uppställning. Det ledde också till att vi tappade mittfältskampen och lät FKK spela sig igenom oss alldeles för enkelt. 4-3-1 ger oss en helt annan stabilitet centralt och genom att istället trycka upp ytterbackarna så kan vi etablera en mycket hög press.

Mycket bra gjort grabbar! Nu fortsätter vi med att åka till Karlshamn nästa vecka för att ta med oss tre nya fina poäng hem.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Noah Toresten 1 2 0 0 0 2
Gabriel Gillén 1 1 0 0 0 1
Sigge Edström 1 1 0 0 0 1
Noah Kysinger 1 0 1 0 0 1
Viggo Pöllänen 1 0 1 0 0 1
Isac Åkesson 1 0 0 0 0 0
Arvid Nordell 1 0 0 0 0 0
Casper Öberg 1 0 0 0 0 0
Ismail Sagal Ali 1 0 0 0 0 0
Leonard Hejman 1 0 0 0 0 0
Sebastian Svendsen 1 0 0 0 0 0
Vilmer Fristedt 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng