Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jönköping Bandy IF A-LAGET

Följ

A-LAGET

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Jönköping Bandy IF
Bandy
A-LAGET
Tabell
Lag M V O F P
1 Jönköping Bandy 15 9 3 3 21
2 Tjust Bandy 1 1 0 0 2
3 Finspång AIK 2 1 0 1 2
4 IF Stjärnan 2 0 2 0 2
5 Borgia Norrköping BK 2 1 0 1 2
6 Skirö AIK 2 0 1 1 1
7 Åtvidaberg BK 2 0 0 2 0
8 Målilla GoIF 2 0 0 2 0
9 Derby Linköping BK 2 0 0 2 0

Match

Jönköping Bandy

6 - 3
18 januari 2019
19:30

Finspång AIK

Referat

Jönköping tog revansch mot Finspång: 6-3 Hemma!

Jönköping Bandy tog revansch mot Finspång: 6-3! Hänger på i toppen Div 1 Södra!
Det var två spelskickliga lag som möttes på fredagskvällen på Råslättisen i Jönköping, det märkste av inbördes respekt för varandra matchen igenom! Men det var Jönköping som drog längsta strået efter "sen islossning" och fick därmed revansch mot bortaförlusten tidigare på säsongen! Segern innebar att Jönköping förstärker sin position som tvåa i Div 1 Södra och flåsar ledaren Tjust i hasorna. Fyra matcher återstår för JB - ska det bli kval till allsvenskan eller inte för förra årets tvåa? Ja chansen finns!
Finspång öppnar bäst, men...
Förutsättningarna på Råslätt IP var ypperliga med stiltje, -2 grader och en härlig skridskois (även om det i motståndarereferat anges att det är kallt och fuktigt i Jönköping.... men DET är vår vardag och för övrigt lika för båda lagen...! Eller kan motståndarnas "klagan på vädret(?)" i Jönköpingmöjligen hjälpa Jönköping att få till en bandyhall? tveksamt...). Synd att endast dryga 60 åskådare kommer för se bandy av god kvalitet en fredagkväll utan regn för det hade båda lagen förtjänat! I vilket fall som var det ett Finspång som inledde övertygande, höll boll under långa sekvenser och vid en kontring mot JB målet går Pontus Ekroth in på otillåtet vis och det blir straff för bortalaget. Jaha, 0-1 efter knappa kvarten - ska det blir så.... MEN, som brev på posten replikerar JB när Oskar Davidsson kvitterar. Vad det är viktigt att tidigt "få häng"! Och nu efter kvart/tjugo kommer JB mer och mer in i matchen. Finspång spelar runt och brett, Jönköping spelar rakt mot mål och totalt sett är det JB som har flest vassa avslut genom hela matchen men Finspång har boll (men få avslut). Efter knappa halvtimmen kommer som följd av "rakare spel" 2-1 när Daren slipar VM-formen med en strut. Resultat står sig till halvtid, 2-1 till JB.
Finspång öppnar bäst i andra med, men....
Man vinner inga i matcher i utvisningsbåset och Finspång utnyttjar för andra gången en JB-utvisning och kvitterar snäppet in i andra, 2-2 och precis som i första spelar Finspång kanske "snyggast" bandy, brett och böljande men kommer inte till effektivitet framåt. JB gör som i första - rakt och snabbt och kommer oftare fram till mål. Ganska typisk matchbild tycker den amatörmässiga skribenten - och det är ju effektivitet och bollar i kassen som ger 2p och inte rulla runt. Strax efter kvitteringen åker JB på den tredje utvisningen och det är knappt JB's Martin Bergqvist hinner sätta sig på botbänken förrän han får in igen, 2-3 nämligen, Finspång gör samtliga sina mål när JB har en man mindre - det är med andra ord bra ha alla man på isen....
Det är på upploppet det avgörs!
Jönköping jobbar sig in mer och mer, i samband med ett speluppehåll pga incident kallar tränare Tobias Asplund sin spelare till sidolinjen, 30s pep-talk och pang på - direkt efter slår Dennis Einemo-Svahn in en halvvolley i krysset - vilken rökare - och nu vänder liksom matchen! Med kvarten kvar och likaställning är det ett JB med "flow" och kraft! Tre-fyra minuter senare dundrar samme Dennis in sitt andra mål och då går luften nästan ur motståndaren som inte kommer så långt in på JB's planhalva och har få lägen (möjligen går Finspång lite väl mycket på chans?), medan JB visar god kondition och effektivitet och höjer tempot. I matchens fem sista minuter gör Oskar Davidsson sitt andra (5-3 ) och Lukas Wahlgren vill vara med i målprotokollet även i denna match och gör 6-3. Jönköping Bandy tar revansch genom helt enkelt vara effektivare och över 90 minuter fysiskt starkare.
Lagets lirare i respektive lag blev i Jönköping #88 Dennis Einemo-Svahn samt i Finspång #4 Johan Jansson.

Jönköping förstärker andra platsen!
I och med segern tog Jönköping in på serieledande Tjust och ökade avståndet till bakomvarande Skirö och just Finspång. "Tyvärr" vann Tjust sin match (mot Skirö) och såg på så vis till att Jönköping inte kommer för nära... Det ser ut att bli en mycket spännande uppgörelse i Div 1 Södra! JB har chansen! Kommande helg är JB dock spellediga.

Matchfakta på Elitrapport HÄR
Div 1 Södra tabell HÄR
Finspång referat - hemsida: Här och Här
Matchbilder (>50 st utmärkta): Peax Jbild HÄR

(Bild: Peax JBIld)

Andra möten i serien

fre 30 nov 2018, 19:30 Finspång AIK - Jönköping Bandy 8 - 3