Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Järfälla Basket

Följ

Järfälla Basket

Följ oss för uppdateringar
Följ
Järfälla Basket
Välj lag

Järfälla Basket Kallar till Årsmöte

28 okt 2015 10 kommentarer 683 visningar
10 kommentarer
  • 13 nov 2015 Per Källman

    Angående motionen om styrelsearvode framlagd av en styrelseledamot så det borde vara en proposition, alternativt ett förslag från enskild styrelsemedlem. Det känns det mycket underlig att ett sådant revolutionerande förslag kommer med endast några dagars framförhållning. Att ta steget att arvodera styrelsemedlemmar inom idrotten är ett mycket ovanliga beslut. Det kräver enligt mitt förmenande en helt annan genomlysning.
    Hoppas på att mötet bidar sin tid och möjligtvis tillsätter en beredningsgrupp som tittar på vad det innebär. Ska det börja arvoderas så är min åsikt att det även ska ses över hur situationen är för tränarna som många lägger ner 3-5 dagar i veckan. Finns säkerligen även andra saker att lägga pengar på. Är tyvärr inte i Sverige på söndag så att jag kan inte komma till mötet. Hade absolut undvikit att vara borta om inbjudan till årsmötet hade kommit i laga ordning. Men hoppas att det blir avslag med denna korta framförhållning. MVH Per

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 nov 2015 André Kerikorian

    Kul att äntligen ett inlägg väljer att engagera tillräckligt för ett yttrande!

    Vad du väljer att sätta för namn på motionen/propositionen/förslaget är av mindre betydelse. Har svårt att se att det spelar någon roll. Styrelsen ger sitt förslag till beslut på inkomna motioner och dessa röstas på av medlemmarna på årsmötet.

    Må hända att det är ovanligt. Ta dock i beaktande att klubbens styrelse har jobbat väldigt operativt och ställt upp i såväl torrt som (nu) vått. Situationen som har existerat har med andra ord varit ännu mer ovanlig. Motionen är väl genomtänkt och motiverad (sett till rättvishet och ekonomiskt) med tanke nedlagd arbetsinsats. Samtidigt är motionen utformat att i framtiden motivera till engagemang, något som vi tydligt sett att klubben har sakna.

    Vuxna män och klubben "trogna" har flytt klubben när "utomstående" valt att ställa upp för ungdomarna och för att arbeta hårt för klubbens existens.

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 nov 2015 André Kerikorian

    Vad en "helt annan" genomlysning är får du förtydliga. Vill att någon annan gör även det arbetet? Det finns ett årsbokslut och en budget. Hade du dykt upp på tidigare årsmöten, ställt frågor och krävt genomlysning så hade du troligen fått det du nu erfordrar, löpande. Den positiva ekonomiska och organisatoriska utvecklingen är ett faktum och berättar samma historia.

    Vad jag tycker är förskräckligt är att många fiskar som tidigare valde att gömma sig i vassen när klubbens situation var som värst, är de som raskt simmar ut igen när det ljusnar. Förra årets årsmöte var en väldigt stor besvikelse.

    Rapportera

    Rapportera

  • 13 nov 2015 André Kerikorian

    Att belöna coacher görs i andra föreningar via ledarresor och andra event. Vi belönar även de coacher som ställer upp mest. Samtidigt har vi en anställd. Andra aktiviteter är på tapeten i år. Det finns ekonomiskt utrymme för detta och MYCKET mer. Kom gärna med förslag (behöver inte vara på endast ett årsmöte ), det kommer även styrelsen att göra.

    Nu när det finns pengar är det alltid roligare att börja ha åsikter. :)

    Framförhållningen har legat i 3 års hårt arbete så förstår inte riktigt vad du menar.

    Tråkigt att du är på semester. Har du fler frågor kan du ringa mig eller lämna ditt nummer så kan vi höras.

    MVH André

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 Martin Lindkvist

    Martin Lindkvist

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 Martin Lindkvist

    Ideella föreningar bygger på ideellt arbete. Att styrelsen har arvode är mycket ovanligt. Att den sittande styrelsen föreslår sig själva arvode är olämpligt. Att man föreslår sig själva arvode retroaktivt är arrogant och omdömeslöst. Så ni har alltså lagt ner mycket jobb? Ställt upp i vått och torrt? Känner ibland att det blir för mycket? Välkommen till förenings-Sverige! Tiotusentals är i samma situation. Jag själv lägger ner 1000 timmar per år som ledare i en förening. Varför? För att jag vill bidra till att föreningen ska fungera. Är 1000 timmar per år mycket jobb? Ja. Tycker jag att det ibland blir för mycket? Ja. Men aldrig någonsin har jag tänkt tanken att begära pengar för mitt arbete. Det är ju faktiskt därför det kallas ideellt arbete. Om det inte passar så kan jag, och ni, sluta idag. För er är det ju ett alldeles lämpligt tillfälle i samband med årsmötet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 André Kerikorian

    Vad som är ovanligt är att ett årsmötes uppslutning endast består av en styrelse. Det är så föreningens årsmöte såg ut föregående år. Vem föreslår du ska föreslå ersättningar istället? Om arvodet sticker i dina ögon så tycker jag att det är rent av patetiskt med tanke på summan vi snackar om. Du missar hela poängen med förslaget men har man missat allt som har hänt är det lätt hänt. Har du barn i föreningen? Är du näst intill ensam i det i din förening? Förklara gärna lite mer än att jämföra äpplen och päron. Vet inte vem du är, men dyk gärna upp med dina synpunkter så ska du få svar på tal. Hur förklarar du då att man betalar kanslister, funktionärer, spelare osv.? Det finns gränser och ibland krävs aktion för att något ska hända. Det är bristen på engagemang och hjälp som gör en mörkrädd. Sorgligt att ett förslag ska behövas för att möss ska börja tala, istället för att gemenskap och engagemang präglar föreningen löpande, där vuxna män och kvinnor har barn som spelar.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 André Kerikorian

    Missförstå mig inte heller. Jag kan förstå din synpunkt helt och hållet. Dock måste du också kunna förstå var nivån går mellan uppoffring och arvode. Arbetsinsatsen och prestationen är här avgörande. Såklart eliminerar det idén av ideellt arbete och uppoffring om arvodet helt skulle motsvara denna, vilket är just det jag ovan försöker poängtera INTE är fallet. Det handlar snarare om ett erkännande. Det är med blandade känslor vi tar fram förslaget.

    Det är viktigt att vi har skapat diskussionen och jag hoppas medlemmarna (främst de myndiga) engagerar sig mer framöver. Dock har vi tidigare sett många komma med tomma ord och snabbt försvinna ut i skuggan igen...så det återstår att se vad som händer.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 Martin Lindkvist

    Det som är patetiskt är att du som sittande i styrelsen föreslår att du ska få betalt, dessutom retroaktivt, och sedan använder tillmälen som möss och fisk på personer som tycker att förslaget är dåligt. Du visste när du hoppade på uppdraget att det var oavlönat. Ta konsekvensen och avgå.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 nov 2015 Seuri Basilio

    Vill du uttrycka dina åsikter om hur föreningen sköts är du välkommen på årsmötet.

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in