Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Janstorps AIF Damsenior

Följ

Damsenior

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Janstorps AIF 1 1 0 0 3
2 Svenstorps IF 0 0 0 0 0
3 Spjutstorps IF 0 0 0 0 0
4 IK Pandora FF 0 0 0 0 0
5 Skabersjö DFF 0 0 0 0 0
6 FC Rosengård 1 0 0 1 0

Match

Janstorps AIF

3 - 2
Skurups IP (Konstgrås)
1 mars 2019
19:00

FC Rosengård

Referat

Referat: Janstorps AIF - FC Rosengård

Första träningsmatchen på säsongen och det var fantastiska förutsättningar för att kunna spela bra fotboll. Strålande sol hela dagen och relativt vindstilla.
Vi gick igenom innan match att vi ville fokusera på på ett par saker under match och genomföra dessa saker. Bland annat att våga spela fotboll, ha en tanke i hur och varför man spelar bollen dit man gör, men framförallt att sätta överflyttningar i försvarsarbetet över hela planen.

Vi startade med följande spelare i ett 4-4-2
Carro
Sandra Ronja M Isberg Ronja N
Amanda Agge Madde Dessan
Felicia Michelle

Avb. Catta, Sofia B, Amanda N, Johanna

Matchen hinner inte mer än att starta innan vi spelar på felvänd anfallare, ut på kanten och in till flertalet spelare i box som fyllt på bra. Bränner första läget men returen är Madde med på och sätter dit. Snyggt, bra och allt enligt planerna.
Anfallet efteråt lyckas vi komma förbi i djupled och skapa målchans på ett bra sätt men får inte dit den sista touchen. Och här är de precis som att vi blir för ivriga när vi äger boll och börjar spela en hel del långbollar på chans från alla håll och kanter. Hinner inte mer än att bli en, två passningar inom laget innan vi vill slå den avgörande bollen och våra anfallare fick gång på gång springa och kriga i underläge mot ett samlat försvar.
Och precis det är vad som gör att Rosengård kommer in i matchen. I vårat Uppspel så bryter dom bollen, hamnar i skottsektorn och får ostört avlossa ett skott som går rakt upp i nättaket. Vi bjuder på detta!
Efter ett par minuter så lyckas vi återigen hitta felvänd spelare som i sin tur hittar rättvänd spelare på offensiv planhalva och här skapar vi lägen när vi drar isär motståndarna.
2-1 kommer på ett exakt likadant läge där anfallare drar isär och öppnar upp så Amanda enkelt kan sätta dit bollen.

I halvtid snackade vi om att vi måste våga spela mer boll och använda oss mer av våra centrala spelare oavsett om dom är felvända eller inte. Att vi måste börja äga boll mer och inte låta alla våra spelare hela tiden jaga upp och ner utan boll.

I andra halvlek visade att vi på ett positivt sätt ökade längden på våra anfall med fina spelsekvenser. Någon gång då och då stack Rosengård upp och hotade men vi avvärjde fint flera gånger.
Vi gör även 3-1 genom en fin sekvens där Michelle kommer ner och möter boll helt ostört där hon får vända upp med boll samtidigt som Felicia drar iväg mellan deras försvarare och med en riktigt bra passning så får Felicia bollen i djupet, rundar målvakten och lägger in bollen i tom kasse.
Sen fortsätter vi spela fin fotboll. Nästan lite för mycket så att vi gärna vill slå en passning för mycket i den sista tredjedelen istället för att våga gå på avslut.
I en Omställning får Rosengård komma förbi och sätta dit 3-2 när vi hamnar lite på mellanhand i försvarsspelet och det var nog lite trötta ben i slutet men det är inget vi hänger upp oss på.

För att summera insatsen så gör vi det bra. Vi har en nykomponerad Backlinje som gör de bra. Ett innermittfält som dominerar när dom får bollarna på fötterna och en offensiv kvartett i yttrar och anfallare som skapar enormt många halv och hel chanser. För att vara första träningsmatchen så är vi nöjda.

Vi tackar alla supportrar, domare och motståndare för kvällens match.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Amanda Holmstedt 1 0 0 0 0 0
Amanda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Angelica Jönsson 1 0 0 0 0 0
Carolin Larsson 1 0 0 0 0 0
Catharina Christensen 1 0 0 0 0 0
Desirée Carlsson 1 0 0 0 0 0
Felicia Andersson 1 0 0 0 0 0
Johanna Feuk 1 0 0 0 0 0
Josefine Isberg 1 0 0 0 0 0
Linda Krüger 1 0 0 0 0 0
Madeleine Lidberg 1 0 0 0 0 0
Michelle Lidberg 1 0 0 0 0 0
Ronja Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Ronja Nilsson 1 0 0 0 0 0
Sandra Olsson 1 0 0 0 0 0
Sofia Bosrup 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng