• Tuff start mot Nässjö

I den andra omgången av Smålandscupen väntade på nytt stentufft motstånd i form av Nässjö som ledde fjolårets division 3 när säsongen avbröts och som i år har ett uttalat mål att återigen spela i division 2. För att kunna stå upp mot denna typ av motstånd måste vi nå absolut toppnivå både som lag och individ likt det vi hade i två perioder borta mot Gnosjö. Matchen mot Nässjö blev precis tvärtom. Nu var vi inte alls med första perioden och var faktiskt ganska utspelade då vi mest stod och tittade på när Nässjö rullade boll och diagonalerna hittade igenom vår passiva box gång på gång. Trots det var det bara 0-2 i paus genom ett långskott och ett avslut på bortre stolpen som letade sig in bakom Ruben Blomster i mål. I andra perioden kom vi ut mycket aggressivare och hade bättre attityd och inställning. Detta till trots så stod det 0-5 på tavlan efter blott tre minuters spel. Nicklas Olsson ersatte en skadan Ruben Blomster i kassen och Daniel Kajs gav oss hopp med en dragare i krysset. Glädjen var dock kortvarig då bortalaget ånyo satte dit en kasse. David Björck rykte fram på kanten och hittade Fabian Björklund som distinkt tryckte upp 2-6 i nättaket. Mycket bättre period med bättre inställning och kampvilja av samtliga. Tredje perioden blir händelserikt och lagen turas om att göra mål fram till 4-8. Ryds två mål gjordes av Anton Johansson och Daniel Kajs. I detta läget skapar vi mycket och bortalaget tar timeout. Ytterligare något hemmamål i detta skede så kunde det blivit lite nerv. Istället gör bortalaget två nya mål på slutet innan David Svensson bombar in slutresultatet 5-10 från mittplan. Väldigt nyttig match där vi växer ju längre matchen lider och den gav svar både på vad vi är vassa på och vad vi behöver jobba mer med framöver. Två träningsveckor återstår till seriepremiären hemma mot KF Ljungby där vi har revansch att utkräva efter fjolåret premiärförlust i Ljungby. PK RSK Innebandy Herrar 21 sep 2021 0kommentarer
  • Antons hattrick räckte inte mot Gnosjö

Det var oerhört inspirerande att åka till Gnosjö för att möta division 2 motstånd för första gången någonsin. Vi visste att vi var tvungna att minimera våra misstag och vara oerhört konsekventa i vårt försvarsspel. Matchen inleddes i ett högt tempo men vi växte in i matchen och efter en hård press från hemmalaget och några vassa parader från Nicklas i buren så lyckas vi kontra in 0-1 efter 6 minuter. Anton var sist på bollen och det skulle visa sig att det inte var den enda gången denna dag. Vi gör ett fantastiskt krig i egen zon och skapar faktiskt flera bra lägen på spelvändningar och lite oväntat var det ledning 0-1 efter den första akten trots 11-3 i skott för hemmalaget. Period 2 blev mer öppen och chansrik. Kvitteringen kom redan efter 1 min då vi slarvar i ett uppspel och de sätter dit bollen skoningslöst. Visar på vikten av att inte ge bort bollar mot denna typ av motstånd. Vi får sedan PP men hemmalaget kontrar och det blir straff efter hög klubba. 2-1 var ett faktum men vi hade fortfarande PP vilket vi utnyttjade fantastiskt snyggt. Efter flera bra kombinationer hittar David en genial diagonal till Anton som satt 2-2 i krysset. Nu vrider hemmalaget upp tempot ytterligare och vi drar på oss två raka utvisningar. Efter heroiskt uppoffrande spel lyckades vi nästa släcka 4 minuter men med 17 sekunder kvar så kom hemmaledningen. Vi gav inte upp utan lyckades med en supersnygg spelvändning av Linus, Ville och Anton där den sistnämnda återigen var sist på bollen. Tyvärr tar hemmalaget åter ledningen kort före paus. 4-3 inför sista och vi hade gjort två fantastiska perioder. Sista perioden inleddes jobbigt. Hemmalaget gör två snabba kassar och sedan går luften ur oss och vi orkar inte längre täppa till de ytor som vi gjorde så framgångsrikt i de två inledande perioderna. När väl hemmalaget kunde spela ut samtidigt som vi inte hade närkontakt mäktes det också att det skiljde några divisioner mellan lagen. Vi tröstmålade dock till 10-4 genom en snygg straff av Linus. Finns massor av positivt att ta med oss. Vi kan stänga igen egen zon mot riktigt bra lag så länge vi har orken och energin uppe, vi har ett riktigt vasst kontringsspel och kan göra mål mot lag från högre divisioner och riktigt bra målvaktsspel. Extra plus idag till Antons 3 kassar, Nicklas många parader i kassen och kedjan med Jansson, Adam och Bergman som gjorde ett frenetiskt jobb över hela banan och spelade 1-1 i matchen om vi räknar att de skapade sista straffen som Linus satte dit. En vecka till nästa möte. Då väntar Nässjö hemma i Ryds sporthall som är förväntat topplag i division 3. Då hoppas vi på lite folk i hallen! Stolt coach! RSK Innebandy Herrar 13 sep 2021 0kommentarer
  • Ryds herrar vidare i Smålandscupen

Ryds herrar lyckades med bedriften att ta sig vidare till nästa omgång i Smålandscupen trots meriterande motstånd i gruppen i form av Älmhult och Rottne. Älmhult huserar i division 3 och även Rottne har spelat på den nivån de senaste säsongerna även om man i år gör en nystart i division 4. I lördags mötte vi Älmhult på bortaplan och gör en mycket bra insats. Matchen var jämn inledningsvis och vi har en härlig rörelse i anfallsspelet samtidigt som vi spelar tight bakåt. Lagen följdes åt inledningsvis och efter halva matchen stod det 3-3. Älmhult tog över i slutet av andra perioden och gick fram till 6-3 inför avslutningsakten. Precis samma utgångsläge som vi hade ifjol mot Väckelsång och även denna gången skulle vi vända. Vi tar tag i matchen och trummar på med högt tempo samtidigt som Älmhult blir lite trötta och passiva. Tobias Svensson sköt från sargen rakt upp i taket, följt av Fabbes backhand i slottet och David Svensson två gånger om på fasta situationer. Älmhult stack emellan med ytterligare ett mål men vi hade 7-7 efter full tid och nu väntade straffar. Här var Nicklas skoningslös i kassen samtidigt som Linus, Daniel och Viktor J satt sina straffar. Straffsegern var viktig då den avgör inbördes möten om båda lagen skulle vinna sina matcher mot Rottne. Igår var det dags för möte med Rottne och förutsättningarna var enkla. Seger och vi skulle lite oväntat vara klara för nästa omgång i cupen. Matchen var av en helt annan karaktär. Den fartfyllda, frenetiska och chanstäta innebandyn i Haganäshallen byttes mot en temposvag, målchansfattig och statisk innebandy mot Rottne där båda lagen hade en tät defensiv. Vi inledde matchen svajigt och var inte alls på tårna. Rottne skapade mycket på våra misstag och de var heta runt vårt mål. Då tröttnade Zacke och bombade in 1-0 från mittplan. Kort därpå fick vi PP och spelar fantastiskt och till slut satte Daniel Kajs dit bollen i slottet. Wille Valdemar utökade sedan även till 3-0 vilket var pausresultat. I andra perioden kommer vi ut mycket hetare och är aggresivare och därför är det komiskt att den perioden slutar 2-2 då vi stod för några individuella misstag. I sista perioden spelar vi tight bakåt men det blev ändå lite nerv när Rottne gör 5-3 på en boll som dömdes in men där vi gärna sett en VAR-granskning. Nicklas gör en jätteräddning med tre minuter kvar och sedan spelar vi av tiden i offensivt sarghörn på ett bra sätt. Härligt med två raka segrar om nu väntar nya utmaningar mot troligtvis ännu mer meriterat motstånd. / Stolt coach RSK Innebandy Herrar 26 aug 2021 0kommentarer