Waiting

DELA SIDAN

Om Ilstorps Motions & KCK


KLUBBENS HISTORIA

Historien börjar 1988 då Sjöbo MK blev av med sin rally-cross bana. Ungdomsverksamheten "knattecross" bedrevs inom samma område av klubben. Undertecknad hade något år innan flyttat in i kommunen och blev genast aktiv eftersom mina söner åkte cross. Nu skall man veta att bilverksamhet var och fortfarande är Sjöbo MK:s kärnverksamhet. Vi försökte på alla sätt få vara kvar i området, men den nya markägaren hade bestämt sig, klubbens kontrakt sades, upp och all verksamhet dog ut inom loppet av några månader. Samtidigt blev jag personligen kontaktad av ett kamratgäng som hade en "privat" crossbana ute i Emmas fure. Dessa grånande gentlemän tyckte att det var dags att börja spela golf i stället och undrade om vi dvs Sjöbo MK ville ta över och driva banan. Styrelsen ställde sig avigt till detta eftersom bilverksamhet inte ingick.

Detta ledde till att jag under ett par år drev banan i privat regi och fick till slut ihop tillräckligt med intresserade för att bilda en ny klubb som fick namnet Ilstorp Motions och Knattecross Klubb. Året var 1993 och vi var ca 25 medlemmar. Banan besiktigades av Svemo representant och blev godkänd lagom till våren samma år. Dungen vi kör i , kallas sedan många år tillbaka för Emmas fure. Detta i sin tur har en sorglig historia, då den av Ernst-Hugo Gäregård gestaltade, Veberöds mördaren, slog ihjäl sin hushållerska och begravde henne just i denna furedunge som ligger ca 600 meter från Ilstorps kyrka.

Banan är en träningsbana och ingen tävlings verksamhet får bedrivas på denna. Banan har blivit en mycket populär bana för träning då den är mycket teknisk och krävande men framför allt har en mycket stor tillgänglighet. Banan har oftast varit öppen året runt vilket inte många andra banor kan skryta med.

För Ilstorps MK

Kuno Larsson
Ordförande sedan klubben startade 1993.

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp

BESÖKARTOPPEN

1. (1) Ystads IF HF
2. (3) IK Pantern
3. (28) Lund Giants HC Herrar
4. (4) IF Malmö Redhawks U16 Elit
5. (8) IK Pantern J20/J18
6. (10) Osby IK
7. (6) Tomelilla IF
8. (5) Högaborgs BK
9. (17) IF Lejonet
10. (12) Jonstorp Hockey
Listar de tio mest besökta sidorna i Skåne Län igår