• Edsbyn - Ilsbo SK 2-2 (0-1)

Ilsbo gästade igår kväll Edsbyn, på Ön´s idrottsplats. Ilsbo började machen mycket bra och styrde och ställde hur man ville med Edsbyn, efter 7 minuters spel tar så Ilsbo ledningnen genom Elias Finnström, där och då är Ilsbo absolut det bästa laget, men efter målet börjar Ilsbo tänka på bussresan hem och bjuder in Edsbyn i matchen. Edsbyn har flera chanser att kvittera under första halvlek men Ilsbo reder ut stormen och 0-1 efter första 45 kanske inte är helt rättvist. Andra halvlek börjar dessvärre som den fösta slutade med övertag för hemmalaget och kvitteringen kommer rättvist efter 50 min. Men Ilsbo replikerar endast 4 min senare målet görs genom Andreas Smedbakken. Edsbyn fortsatte att jaga kvitteringen och Ilsbo slog ifrån sig. Så i den 81 matchminuten kvitterar hemmalaget igen. Och matchen slutar 2-2 Ilsbo får vara nöjd med 1 poäng i efterhand, så som machbilden utvecklade sig. Nu på lördag välkomnar vi Stugsund till säsongens sista hemma match. A-lag Herrar för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Edsbyn - Ilsbo

Ilsbo möter Edsbyn på bortaplan imorgon fredag. Matchstart kl 19:30 Edsbyn ligger i mitten på tabellen. Kanske en liten missräkning med tanke på att man spelade i div 3 ifjol. Det är dock ett ungt och bra lag där bl.a tvåan i årets skytteliga spelar. När lagen möttes i våras hemma på IP så vann Ilsbo med 2 - 0. En rätt jämn match där Ilsbo var starkast tillslut. Ilsbo vann över Strand senast där båda lagen hade en varsin halvlek. Det var en mycket bra genomförd match där Ilsbo studsade tillbaka efter tre raka förluster. Det saknas några spelare imorgon men 17 spelare är ändå kallade till den här matchen. A-lag Herrar 29 aug 0kommentarer
  • Ilsbo - Strand 2 - 1

Ilsbo vann dagens hemmamatch mot Strand med 2 - 1 (0 - 1) på en hård plan inför "endast" 109 åskådare. Målskyttar: Elias Finnström & Felix Örnehag Det var en jämn inledning. Bortalaget tog dock över spelet mer och mer ju längre matchen gick. Man skapade inga direkta farliga chanser men bollen fanns inom laget. Ilsbo stack upp ibland, framförallt på fasta situationer. Strand tog sen ledningen i den 27:e minuten. Det blev kalabalik i Ilsbos straffområde efter en hörna och bortalagets högerytter kunde slå in bollen i den bortre burgaveln. Strand fortsatte att spela bra fotboll efter det men Ilsbo försvarade sig mycket bra. Bortaledning i halvtid var rättvist. Ilsbo ändrade om taktik helt och hållet i andra halvlek. Man satte hög press på Strands försvar från minut 46. Helt plötsligt så började bortalagets målvakt och försvar att sprida bollar överallt. Ilsbo tryckte på och Elias Finnström var ytterst nära att kvittera på en nick efter 50 minuters spel. Kvitteringen kom dock sedan i den 56:e minuten. Elias Finnström var åter sist på bollen och i kamp med bortalagets målvakt så fick han bollen över linjen till 1 - 1. Strands ledarstab blev lite högljudda och såg klart och tydligt från 70 meters håll att bollen inte var inne. Dom flesta spelare plus domare och linjeman som var betydligt närmare hade dock en annan uppfattning. Ett helt korrekt mål. Matchen stod sedan och vägde med mycket spel på mittplan och väldigt lite målchanser. I den 74:e minuten tog så Ilsbo ledningen. Felix Örnehag kom precis före bortalagets målvakt och nickskarvade in ledningsmålet. Strand försökte sedan gå för en kvitteringen men dom kom ingen vart. Det närmaste var en nick i ribban. Ilsbo hade även flertalet bud på att punktera den här matchen helt och hållet. Daniel Wester kom fri men målvakten knep ihop benen och räddade. Emil Finnström hade öppet mål djupt inne i straffområdet men bollen gick dessvärre över. Emil Eliassons lobbskott från 30 meters håll gick över målvakten men den hårda planen gjorde att bollen studsade över ribban. Nico Taja Larsson hade även han ett bra skott från vänsterkanten som gick precis utanför den bortre stolpen. Sammanfattningsvis så vann Ilsbo det här helt rättvist och man spelade bort Strand helt och hållet från chansen till uppflyttning. Den står nu mellan Delsbo och Ljusdal. Strand hade första halvlek men Ilsbo var betydligt bättre i andra. Det här blev onödigt spännande då Ilsbo borde avgjort det här tidigare på sina högkaratiga chanser. Hela Ilsbo var bra idag såklart. Anders Bylin gjorde sin bästa insats i Ilsbotröjan, likaså Daniel Wester. Men extra plus till Mang Pi Tuan Thawng, Emil Finnström och Filip Holmberg Jonsson. Domarna då? Det finns inget att anmärka på och domartrion får fullt godkänt betyg. T.o.m tilläggstiden på sju minuter kändes okej. Nästa match är på fredag. Då spelar Ilsbo borta mot Edsbyn. Matchstart kl 19:30 A-lag Herrar 24 aug 1kommentar
  • Inför Ilsbo - Strand

Ilsbo möter Strand hemma på IP imorgon lördag med matchstart kl 12:00 Förhandsfavoriten Strand började säsongen lite knackigt men nu har man varvat upp. Man är med i toppen och slåss och det kommer att bli ovisst in i det sista. Känslan är att det kommer att stå emellan Delsbo, Ljusdal och Strand. Ilsbo är inne i en lite tyngre period just nu. Spelet har inte kuggat i riktigt och man har några onödiga förluster mot lag som man normalt sett har goda chanser att ta tre poäng emot. Det blir lite ändringar i truppen av förklariga skäl till den här matchen. Bl.a så har man ju åkt på ett tråkigt benbrott. 16 spelare är kallade där vi återser Daniel Wester samt far och son Eliasson. Matchsponsorer: EFFEKT MÅLERI GRIPEN OF SWEDEN RABO ILSBO BENSIN OCH SERVICE NILSSONS ENTREPRENAD ICA STARKS HARMÅNGER JO SPORT HOLMEN SKOG A-lag Herrar 23 aug 0kommentarer
  • Näsviken - Ilsbo 3 - 2

Ilsbo förlorade bortamatchen mot Näsviken med 3 - 2 (1 - 1) Målskyttar: Felix Örnehag & Andreas Smedbakken Det var en jämn inledning där Näsviken dock skapade dom farligaste chanserna. Hemmalagets ledningsmål kom i den 25 minuten genom ett friläge som Jonte Berg i Ilsbomålet var chanslös på. Ilsbo kvitterade sedan i slutet på halvleken. Emil Finnström slog ett inlägg från höger som Felix Örnehag nickade in. Ilsbo började bra i andra halvlek men man hade väldigt svårt att skapa några farliga chanser. Istället så var det hemmalaget som tog ledningen med 2 - 1 i den 60:e minuten. En Näsvikenmittfältare blev fri på den bortre stolpen efter en hörna och hemmaledning var ett faktum. Kort därefter ökade Näsviken på sin ledning till 3 - 1 och en rejäl uppförsbacke för Ilsbo. I den 80:e minuten fick Ilsbo straff. Hemmalagets pratglade mittback tuppade upp sig med straff som följd. Andreas Smedbakken slog in reduceringen till 3 - 2. Ilsbo försökte gå för en kvittering på slutet. Man skapade flertalet hörnor men Näsviken redde ut stormen. Sammanfattningsvis så var det här inte bra och Ilsbo är inne i en tung period just nu. Det här var en tempofattig match där Ilsbo gjorde Näsviken bra genom flera grova felpass. Nu är det bara att ladda om inför lördagen. Då kommer Strand på besök till Ilsbo IP. Domarna då? Fullt godkänd insats. Dessvärre tråkiga nyheter om Erik Östlunds skada i den 10:e minutet. Röntgen visade tyvärr att skenbenet var av. A-lag Herrar 19 aug 0kommentarer