• Inga poäng med hem från Småland

Mellan två viktiga OS-finaler, Truls Möregård i bordtennis singel (silver) och Sara Sjöströms simning 50 meter fritt (guld) möter Älmhults IF - IK Rössö. Strax före matchstart regnar det rejält och mer regn faller under matchen. Kanske två faktorer som bidrar till att publiken bara uppgår till dryga 50 stycken under paraplyerna (uppskattningsvis). Rössö har under uppehållet gjort förändringar i såväl organisationen som ledarstaben och jagar poäng. Hemmalaget gör avspark. Filippa Norlén i Rössömålet tippar ett skott till hörna (4) och på efterföljande hörna nickas bollen i mål av Tindra Sthen (6). Malin Skoglund följer med upp i banan, hennes skott tippar gästernas målvakt till hörna (15). Malins hörna blir dock resultatlös. Hemmalaget gör direkt en omställning och kan göra 2-0 på en retur från målvakten genom Nathalie Vingsand (16). Agnes Inedahl spelar fram Hanna Kauffeldt men skottet går strax utanför (22). Nathalie Vingsand håller sig framme och gör 3-0 (29). Domare Ermin Zubcevic delar ut ett gult kort till Tindra Olsson (33). Rössö har sucsesivt mer bollinnehav och skapar flera chanser genom Ebba Hansson (35) och Hanna Kauffeldt som spelar fram Nadira Muminovic men bollen nickas i målvaktens famn (40). Olyckligt gör hemmalaget 4-0 genom Johanna Ribacke på övertid (45+1). I halvlek gör Rössö ett byte, Tuva Berneland ersätter Emily Robertsson. Det är ett betydligt piggare Rössö som startar andra halvlek med mer vilja och rörelse. Älmhult får sin andra hörna (55) men skottet går strax utanför. Ebba Hansson har ett skott som målvakten räddar (59), minuten senare kolliderar Ebba med gästernas målvakt och tvingas utgå med lindat knä. Ebba Stenstavold ersätter Ebba Hansson (63). Hemmalaget gör sitt första byte (66) innan de får sin tredje hörna (67). Elina Jönsson ersätter Tindra Olsson (70). Filippa Norlén tippar bollen i eget mål på Nathalie Vingsands skott (72) 5-0. Minuten senare gör hemmalaget 6-0, Johanna Ribacke. Tuva Berneland fixar Rössös andra hörna (74) som läggs av Nadira Muminovic. Rössö får ytterligare gula kort Emelie Kinle (77) och Ebba Stenstavold (86). Hemmalaget gör ett dubbelbyte (79) och (88). Rössö gör ett dubbelbyte (86) när Tuva Hahne ersätter Emelie Kinle och Julia Hansson erätter Olivia Harrysson. Det utses inga bästa spelare i denna match. Rössö får ta med sig sista delen av första halvlek och andra halvlekens spel. Mer rörliga, mer vilja och snabbare till bollen. Stundtals rullar bollen bra mellan Rössöspelarna. Till helgen kommer Halmstad BK på besök Rimnersvallen och då lär det vara ett taggat hemmalag på planen. Laget behöver ditt stöd lördag 10 augusti klockan 15.00. Startelva: Filippa Norlén, Emily Robertsson, Malin Skoglund, Agnes Inedahl, Tindra Olsson, Lova Korpås, Emelie Kinle, Hanna Kauffedt, Olivia Harrysson, Ebba Hansson, Nadira Muminovic Ersättare: Sara Bogren, Tuva Berneland, Tuva Hahne, Ebba Stenstavold, Julia Hansson, Elina Jönsson och Tilda Ljungström Lignell Bilden: Lagen på väg ut till matchen på Älmekulla 1. IK Rössö Uddevalla 5 aug 0kommentarer
  • Efterlängtad poäng för IK Rössö mot Onsala BK

Våromgångens sista match spelas på Fridhemsvallens konstgräs då SM i friidrott pågår på Rimnersvallen. IK Rössö välkomnar Onsala BK, två lag som är i stort behov av poäng. Det är mulet, 15 grader varmt när domare Abd Khaled blåser igång matchen 15.00. I startelvan finns kvartetten Allingsåsspelare som deltog mot Örby plus ytterligare en spelare Lova Korpås. På bänken finns ett par spelare som varit skadade och som nu är på väg tillbaka. Onsala gör avspark och inledningsvis noteras en hörna för Rössö (3) och en för Onsala (5). Rössö har stort bollinnehav och första kvarten är det mest spel på Onsalas planhalva. Gästerna har ett par skott utanför målburen innan gästernas målvakt får rensa bollen utanför straffområdet (21). Gästerna skapar en målchans (26) innan Nadira Muminovic får en bra chans men bollen lobbas utanför (27). Nadira får revansch när hon nickar Agnes Inedahls inlägg i mål (28) och 1-0. Filippa Norlén får göra ett par ingripande och Tuva Berneland har en fin lobb (45) men skottet går över innan lagen går till halvtidsvila 47:36. Gästerna gör två byte i halvlek. Rössö gör avspark och Nadira Muminovic fixar Rössös andra hörna (46) som läggs av Malin Skoglund. Lova Korpås får till ett skott som räddas av målvakten. Gästerna kvitterar till 1-1 när Linnea Eld är påpassligt framme och slår in en retur (52). Onsala skapar en målchans (57) men skottet går utanför. Efter timmans spel gör Rössö ett dubbelbyte när Emily Robertsson ersätter Tindra Olsson och Hanna Kauffeldt ersätter Thea Prodér. (Hanna är tillbaka efter 4 veckor). Onsala får sin andra hörna (62) som Filippa Norlén tippar till en ny hörna. Den tredje hörnan nickas utanför av gästernas Caprice Galvin. Rössö får sin tredje hörna (73) innan gästerna gör ett byte (74). Gästernas målvakt får göra ett ingripande (75) inann Nadira Muminovic spelar fram Tuva Berneland men bollen rensas till inkast. Rössö gör två byte Ebba Hansson ersätter Tuva Berneland (77) och Cornelia Svahn ersätter Nadira Muminovic (82). Gästerna gör dubbelbyte (82). Emily Robertsson tråcklar sig fram och testar gästernas målvakt (86). Cornelia Svahn som gör sitt första inhopp i årets laguppställning efter skada, får bollen efter några minuters spel på planen, avancerar och gör på egen hand 2-1 (89). Minuten senare får Onsala en frispark vid hörnflaggan och gästerna kvitterar till 2-2 genom Stina Hellberg (90). Matchen slutar 2-2 (92:31) och lagen delar på poängen. Emelie Kinle utses i slutminuterna till bästa spelare hos Rössö, tyvärr uppfattar jag inte namnet på gästernas spelare. En talrik publik finns på plats som stöd. Nu går Rössö på ledighet och förlustsviten är bruten. Startelva: Filippa Norlén, Olivia Harrysson, Malin Skoglund, Agnes Björkqvist, Emelie Kinle, Tindra Olsson, Agnes Inedahl, Lova Korpås, Tuva Berneland, Thea Prodér o Nadira Muminovic. Ersättare: Hanna Kauffeldt, Sara Bogren, Ebba Hansen, Emily Robertsson, Tuva Hahne, Cornelia Svahn och Elina Jönsson. Nästa match spelas på bortaplan söndag 4 augusti kl 16.00 Älmhults IF - IK Rössö, Älmekulla 1 Bilden: Rössös målskyttar Cornelia Svahn och Nadira Muminovic. IK Rössö Uddevalla 30 jun 0kommentarer
  • IK Rössö inleder samarbete med Alingsås IF FF

Vårens sista bortamatch spelas mot IFK Örby på södagseftermiddagen på Örby IP A:s gräsmatta. Båda lagen är i stort behov av poäng. Vindstilla, lite sol, ljummen temperatur, 150 personer i publiken med arlerta bollflickor och bollkallar, fina förutsättningar för en bra match. Rössö har breddat sin trupp efter att de inlett ett samarbete med Alingsås. I dagens startelva återfinns fyra duktiga spelare som nu får mer speltid i division ett, och avtalet är win win för båda föreningarna. Rössö får en mycket tuff start på matchen då hemmalaget får fyra hörnor på matchens första sex minuter. Hemmalaget gör nickmål på en första hörnan och det står 1-0 redan i första minuten, målskytt Emma Nilsson. Rössö repar mod och skapar målschanser men Nadira Muminovic skott går i målgaveln (10). Örby slår många långbollar men blåses av flera gånger för offside. I mitten av halvleken har Rössö ett bra period med fint passningsspel. Elina Jönsson spelar fram Nadira Muminovic och hemmalagets målvakt får göra en fin benparad och bollen går till hörna (23). Malin Skoglund lägger Rössös första hörna och en frispark som tas om hand av målvakten (24). 2-0 gör Maja Wrångemyr (28). Örby får ett ribbskott och på returen gör Maja Ragnevall 3-0 (40). Hemmalaget hinner med fler långbollar och fler offsideavblåsningar innan domare Marcus Liljedal blåser av för halvtidsvila 45:24. Rössö gör ett byte i halvlek då Tuve Hahne ersätter Emily Robertsson på vänsterbacken. Olivia Harrysson spelar fram Nadira Muminovic som efter en soloräd kan gör 3-1 (47). Efter två hörnor för hemmalaget (49) (50) spelar Emelie Kinle fram Nadira Muminovic. 4-1 gör Amelie Höglund (55). Filippa Norlén får göra ett par fina räddningar och Tuva Berneland och Tuva Hahne gör ett bra tillbakajobb. Båda lagen gör byte i minut (72) Ebba Hansen och Elin Karlsson erätter Thea Prodér och Elina Jönsson. Tuva Hahne agerar fysiskt och har koll på sin kant. Hemmalaget gör ett dubbelbyte (81). Via Nadira Mumonovic, Ebba Hansen når bollen Emelie Kinle som testar målvakten (83). Hemmalaget gör ett dubbelbyte (90) och matchen blåses av 93:10. Priset till bästa spelare tilldelas i hemmalaget Maja Ragnevall och hos gästerna Nadira Muminovic. Trots förlusten är matchen ett “fall framåt” för Rössö. Spelarna från Alingsås är ett tillskott och de gör en mycket bra insats i sina första framträdande i Rössötröjan efter få träningar tillsammans. Startelva: Filippa Norlén, Olivia Harrysson, Malin Skoglund, Agnes Björqvist, Emily Robertsson, Elina Jönsson, Agnes Inedahl, Emelie Kinle, Tuva Berneland, Thea Prodér o Nadira Muminovic. Ersättare: Sara Bogren, Ebba Hansen, Tuva Hahne och Elin Karlsson. Nästa match spelas söndag 30 juni kl 15.00 IK Rössö – Onsala BK på Fridhemsvallen. Bilden: Fyra spelare från Alingsåssamarbetet tillsammans med bäste spelare i Rössö Agnes Björqvist, Thea Prodér, Olivia Harrysson, Nadira Muminovic och Agnes Inedahl. IK Rössö Uddevalla 23 jun 0kommentarer
  • IK Rössö söker klubbchef

En lite annorlunda klubbchefstjänst till IK Rössö – För dig med stort hjärta och massor av energi! Har du (eller någon du känner) alltid drömt om att vara en del av något riktigt stort? Vill du vara den som gör en verklig skillnad för tjejer inom fotbollen? Om du svarade "ja" på båda frågorna, läs vidare här: Platsannons på arbetsförmedlingen IK Rössö Uddevalla 17 jun 0kommentarer
  • Invigning av Rimnersbadet och match på Rimnersvallen

Publiken kunde först närvara vid Rimnersbadets invigning och sedan fortsätta att se fotboll. Dagen till ära bjöds publiken på 250 personer på entrén till matchen mellan IK Rössö och BK Häcken. Kulturskolan med sina instrument tågade ut på planen med de båda lagen bakom sig. Rössös yngsta spelare hjälptes åt att hålla upp banderollen Proud to be me, en fin inramning av matchen. Rössö mönstrar en mycket ung startelva (kanske den yngsta någonsin) pga olika anledningar. Tre nya startspelare återfinns i Elin Karlsson, Ebba Stenstavold och Sara Bogren. Rössö gör avspark och spelet går mest på Rössös planhalva. 0-1 (8) genom Tess Olausson. Filippa Norlén får göra ett par ingripande innan Novalie Jensen gör 0-2 (14), Bianca Hultbäck Nattland gör 0-3 (16), och 0-4 genom Novalie Jensen (19). Häcken får ett par hörnor (21) och (26) innan Emilia Migas placerar bollen i krysset 0-5 (27). Trots gästernas spelövertag kämpar hemmalaget och Tuve Berneland bryter bollen flera gånger. Alvina Salihi springer sig fri men skottet går utanför (36). 0-6 gör Nathalie Staaf (39). Sara Bogren får rädda på mållinjen (42) innan Tuva Hahne är behjälplig till Filippa Norlén (43). Häcken har ett ribbskott innan lagen går till halvtidsvila 0-6. Rössö gör sitt första byte i halvlek då Nadira Muminovic ersätter Ebba Stenstavold. Efter två Häckenhörnor (46) och (48) gör gästerna 0-7 och Novalie Jensen hattrick (49). Rössö har en bra period och Emelie Kinle kämpar tappert på högerkanten och får till ett inlägg som plockas ner av gästernas målvakt (60). Häcken byter fem spelare samtidigt (62). Ida Andersson ersätter Sara Bogren (66). Emelie Kinle fixar Rössös första hörna som läggs av Malin Skoglund (67). Linn Borg (i vanliga fall mv) ersätter Elin Karlsson (72). Tuva Berneland får en frispark som läggs av Malin Skoglund men den tas om hand av gästernas målvakt (75). Filippa Norlén tippar ett skott till Häckens sjunde hörna (79). Minuterna senare får publiken se Linn Borg rädda ett anfall med en språngnick. Tuva Hahne tilldelas ett gult kort och på straffen gör Tora Lindskog 0-8 (84). Filippa Mellingsäter fastställer slutresultatet 0-9 (90). Domare Christer Antonsson får göra sitt andra nedsläpp (91) då han åter träffats av bollen och kan sedan blåsa av matchen 92:25. Priset till bästa spelare tilldelas gästernas 3 målskytt Novalie Jensen och Rössös lagkapten Malin Skoglund som erhåller en T-shirt. Startelva: Filippa Norlén, Sara Bogren, Malin Skoglund, Tuva Hahne, Elina Jönsson, Emelie Kinle, Ersa Salihi, Tuva Berneland, Ebba Stenstavold, Elin Karlsson och Alvina Salihi. Ersättare: Ida Andersson, Nadira Muminovic och Linn Borg. Nästa match spelas söndag 23 juni kl 16.00 IFK Örby – IK Rössö Örby IP A. Bilden En fin inramning av matchen IK Rössö – BK Häcken IK Rössö Uddevalla 15 jun 0kommentarer