• En poäng i hemmapremiären

Om vi i förra helgens match fick en flygande start fick vi i inledningen av hemmapremiären en riktig kalldusch. Gästande Huddinge IF var på tå från start och jobbade fram en hörna under matchens första minut. En hörna där vi blev lite bolltittande och som sedan damp ner i straffområdet och letade sig in i mål. Efter detta följer en stressad kvart där vi inte riktigt får tag i bollen och där Huddinge gör det väldigt svårt för oss. Vi krigar dock på och tar efter första kvarten över spelet mer och mer. Spelövertaget ger så småningom utdelning och Ella Asplund kan sätta 1-1 i minut 30 efter ett fint förarbete av Elin Edberg. Resultatet står sig halvleken ut och vi pratar i halvtid om att trumma på och fortsätta spela vårt spel. Vi kliver ut i andra med mycket energi och får snabbt utdelning när Ella hinner ikapp en längre boll och på något sätt lyckas tråckla in den bakom Huddinges målvakt. Bara några minuter senare slår Lovisa Lindvall en fin frispark som seglar över målvakten och i det skedet känns 3-1 rättvist. Huddinge krigar dock på. De är stora och starka, vinner många närkamper och i minut 65 får de till en snabb omställning och sätter 3-2. Nu är spelet mer böjande. Vi får flera chanser att avgöra, bland annat ett par frilägen och en farlig hörna, men det vill sig inte riktigt och i matchens slutminuter jobbar Huddinge fram sin andra hörna för matchen. Även denna gång blir vi bolltittande och Huddinge kan på volley sätta matchens snyggaste mål. Matchen slutar 3-3 och trots att Huddinge i långa stunder gjorde det svårt för oss och att spelet böljade en del kan vi nog inte riktigt släppa känslan av att vi skulle haft med oss 3 poäng från hemmapremiären. Veckans går till Ella Asplund för ett enormt slit och två viktiga mål. Vi tackar Huddinge IF för matchen och önskar lycka till i fortsättningen! Stort tack till alla som kom till ett kyligt Rosvalla för att heja 💚 Damlag 24 apr 0kommentarer
  • Förändringar i ledarstaben och hemmapremiär

Vi har tidigare presenterat en ledarstab som det nu har blivit några förändringar i. Hanna Lundqvist har efter en tids sjukskriving blivit tvungen att avsäga sig sitt uppdrag som huvudtränare. Detta är såklart väldigt tråkigt och vi önskar Lunkan ett snabbt tillfrisknande. Men the show måste som bekant go on. Framöver kommer Hanna Lundmark att ta över huvudansvaret för damlaget med stöd av Amanda Nordlie, Melinda Hall och Sabina Robertsson som alla har tackat ja till att ta ett något större ansvar än vad som tidigare varit bestämt. Även Maja Larsson, som varit i träning fram tills nu men som på grund av skada behöver ta en paus, har tackat ja till att finnas med i ledarstaben för att stötta upp. Ola Carlsson, Johan Nilsson, Robban Lundin, Bia Andersson och Fredrik Johansson finns kvar i sina roller. Vi har i dagarna också gjort klart med Fredrik Holster som kommer finnas med som stöd för ledarstaben och dessutom hålla i vissa träningar. Det här är vi såklart väldigt glada över och vi vet att Fredrik kommer vara en viktigt tillgång under säsongen. Självklart har vi också kvar världens bästa Lena och Börje. Inget IK Tun utan dem! Nu hoppas vi att många supportrar kommer och hejar fram oss när vi tar emot Huddinge på Rosvallas KGA imorgon (lördag) kl. 12.30. Damlag 19 apr 0kommentarer
  • Vinst i seriepremiären

Lovisa Lindvall in action. Bild: Sörmlands nyheter Det är alltid skönt när en seriepremiär är avklarad, och extra skönt känns det såklart när man vinner. Man får verkligen säga att vi fick en flygande start på säsongen. Vi kliver ut och sätter en hög press som möjligen överraskar motståndarna. Vi jobbar som ett lag och får omedelbart stor utdelning med 3 mål på 9 minuter. Vi fortsätter sedan arbeta outtröttligt och fokuserat halvleken igenom och går till pausvila med en 1-6 ledning. Vi pratar i halvtid om att aldrig slappna av, fortsätta hålla fokus och inte sluta stressa motståndarna i deras backlinje. Under andra halvlek tappar vi dock spelet något, ger Aspudden-Tellus lite för mycket tid med bollen och blir lite för bolltittande i försvaret. Saker att jobba med till nästa helg. Trots det slutar halvleken 1-1 och vi åker från Stockholm med 3 viktiga poäng och en riktigt skön känsla! 💚 Veckans får Lovisa Lindvall för sitt ansvarstagande, sitt enorma slit både offensivt och defensivt och för sina två snygga mål. Vi tackar IFK Aspudden-Tellus för matchen och önskar lycka till framöver. Vi riktar också ett stort tack till våra tillresta supportrar för stödet! Damlag 16 apr 1kommentar
  • Inför helgens seriepremiär

Söndagen den 14/4 är det äntligen dags för seriepremiär i Div 2 Dam Östra Svealand. Vi styr bussen på Stockholm för möte med IFK Aspudden-Tellus. Matchen går av stapeln kl. 14.00 på Aspuddens IP. Vi kollar om Ebba Åkerman har några premiärnerver. Hej Ebba! Det har varit en lång försäsong, hur tycker du att det har varit för dig? Hej! Det har känts bra och kroppen har hållit sig pigg och hel hela försäsongen. Men nu är det dags för seriepremiär, hur är känslan i laget? Det ska bli väldigt kul och jag tycker det är en bra känsla i laget. Det har kommit in många nya under vintern men jag tycker att vi har spelat ihop oss som lag och lärt känna varandra. Vad blir viktigt för att laget ska lyckas vinna seriepremiären? För att vi ska kunna vinna så krävs det att alla är på kopplade och att vi jobbar ihop. Att vi fokuserar i passningar och att alla ger sitt yttersta. Vad ser du mest fram emot med säsongen? Jag ser fram emot att börja spela matcher igen! Och kunna visa vad vi kan som lag trots att vi just nu är ett väldigt ungt lag. Berätta för publiken varför de ska komma och kolla på IK Tun i är. Jag tycker man ska komma ner och kolla på oss för att få se underhållande fotboll och ett kreativt spel! Även för att supporta och stötta oss genom hela säsongen! Kom och heja på Ebba och gänget under säsongen! Följ laget på minfotboll.se eller på instagram (iktundam) för att ha full koll på lagets matcher. Damlag 13 apr 0kommentarer