• Match mot Tölö på söndag

Herrlaget spelar återigen hemmamatch. På söndag kl 12:30 möter vi det på förhand topptippade laget Tölö. Tölö åkte föregående säsong ur division 2 på ett oerhört snöpligt sätt då de i och med en förlust i sista omgången hamnade under nedflyttningsstrecket för första gången under säsongen. I år har de börjat helt okej med 7 poäng på de inledande fyra omgångarna. För vår del är det dags att börja vinna fler fotbollsmatcher och för att göra det ber vi om ert stöd på plats. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Oavgjort i jämn match mot Assyriska

IK Zeniths herrlag hade ledning med 3-2 mot Assyriska vid 90 minuter. Men på övertid lyfter Assyriska upp allt de har. I minut 94 skjuter målvakten David Asmar ett stenhårt skott som går stolpe in, och Assyriska kvitterar. Matchen slutar 3-3. Det är ännu en kylig fredagskväll på Hovgårdvallen där regnet hänger i luften. Trots den bistra väderleken så har hela 240 personer kommit för att se på matchen. Assyriska har en rejäl klack på plats och det bränns bengaler vid matchstart och röken gör att domaren får pausa matchen någon minut för att röken ska skingra sig. Spelet böljar fram och tillbaka. I minut 17 slår Assyriska en lång höjdare mot Zeniths mål där målvakten Lukas Mattsson har tagit en position en bra bit ut i straffområdet. Lukas får springa baklänges och slänga sig in i målet för att kunna stöta bort bollen. Lukas hamnar inne i målet, men var befann sig bollen när Lukas slog bort bollen? Det blir högljudda diskussioner på planen medan huvuddomaren och linjedomaren konfererar. Efter en mycket lång diskussion pekar domaren mot mittpunkten. Bollen bedöms ha varit inne och Assyriska tar ledningen. Bara två minuter senare uppstår en liknande situation, men denna gång vid Assyriskas mål. Isaac Jonsson skjuter ett skott som målvakten David Asmar räddar. Men är bollen över linjen när bollen räddas? Återigen blir det högljudda diskussioner och en lång konferens mellan huvuddomare och den andra linjedomare. Återigen dömer domaren mål. Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka och både lagen skapar flera bra målchanser. I minut 67 har Zenith en hörna som Asmar boxar bort men den dimper ner hos Zeniths Marcus Bärkroth som får iväg ett behärskat skott från straffområdeslinjen. Bollen letar sig igenom horden med spelare och går i mål. Zenith tar ledningen med 2-1. I minut 79 gör Assyriska ett byte och Exauce Bokunyungu kommer in. Bara en minut senare får Bokunyungu, på sin första bollkontakt, till ett otroligt bra skott som går lågt mot Mattssons högra stolpe. Mattsson sträcker ut och når bollen med fingerspetsarna men klarar inte av att stöta bort den. Assyriska har kvitterat. Bara tre minuter senare så får Assyriska en superchans att ta ledningen i matchen då de tilldöms en straff. Men straffen går utanför och det oavgjorda resultatet består. I minut 90 driver Zeniths Leon Kornbakk mycket skickligt in bollen från vänsterkanten mot den centrala delen av planen och strax utanför straffområdet lägger han en mycket fin passning till Isaac Jonsson. Isaac går med en touch förbi försvaren och sen skjuter han behärskat in 3-2 till vänster om Asmar. Matchen går nu in på övertid och när Assyriska får en hörna så lyfter de upp allt de har. Även målvakten Asmar går upp i anfallet. Zenith lyckas freda sitt mål men det blir en frispark för Assyriska borta vid sidlinjen. Frisparken slås som en kort passning till målvakten Asmar som får till ett stenhårt lågt skott som går igenom klungen av spelare mot den bortre stolpen. Bollen går stolpe in och Assyriska kvitterar. Matchen slutar 3-3. Ett oavgjort resultat får nog betraktas som ett rättvist resultat i denna match, även om det är surt för Zenith att tappa ledningen på övertid. Båda lagen skapar många målchanser under matchen. Zenith spelar med många passningar och skapar oftast sina målchanser genom ett fint passningsspel efter marken eller via inlägg långt ner på Assyriskas planhalva. Assyriska spelar ett rakare spel och skapar flera målchanser genom långa bollar som skär rakt igenom Zeniths försvar. Två olika spelstilar, men som båda skapar många målchanser och en hel del mål. A-lag Herr Fotboll för 17 dagar sedan 1kommentar
  • Match mot Assyriska på fredag

På fredag kl 19:00 är det match igen för herrlaget när Assyriska kommer till Hovgårdsvallen för match i omgång 4 av division 3 Mellersta Götaland. Efter lite varierande resultat i uppstarten av säsongen är vi nu sugna på att ta hem årets andra trepoängare. Motståndaren för dagen, Assyriska har inlett säsongen starkt med 7 poäng av 9 möjliga så det bjuds på ett tufft motstånd direkt. För att lyckas vinna önskar vi som vanligt största möjligt stöd på läktaren. Vi vet att vi är starka på hemmaplan med ert stöd i ryggen och vi hoppas bjuda på ännu en vinst på hemmaplan. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 19 dagar sedan 0kommentarer