• Oavgjort i jämn match mot Assyriska

IK Zeniths herrlag hade ledning med 3-2 mot Assyriska vid 90 minuter. Men på övertid lyfter Assyriska upp allt de har. I minut 94 skjuter målvakten David Asmar ett stenhårt skott som går stolpe in, och Assyriska kvitterar. Matchen slutar 3-3. Det är ännu en kylig fredagskväll på Hovgårdvallen där regnet hänger i luften. Trots den bistra väderleken så har hela 240 personer kommit för att se på matchen. Assyriska har en rejäl klack på plats och det bränns bengaler vid matchstart och röken gör att domaren får pausa matchen någon minut för att röken ska skingra sig. Spelet böljar fram och tillbaka. I minut 17 slår Assyriska en lång höjdare mot Zeniths mål där målvakten Lukas Mattsson har tagit en position en bra bit ut i straffområdet. Lukas får springa baklänges och slänga sig in i målet för att kunna stöta bort bollen. Lukas hamnar inne i målet, men var befann sig bollen när Lukas slog bort bollen? Det blir högljudda diskussioner på planen medan huvuddomaren och linjedomaren konfererar. Efter en mycket lång diskussion pekar domaren mot mittpunkten. Bollen bedöms ha varit inne och Assyriska tar ledningen. Bara två minuter senare uppstår en liknande situation, men denna gång vid Assyriskas mål. Isaac Jonsson skjuter ett skott som målvakten David Asmar räddar. Men är bollen över linjen när bollen räddas? Återigen blir det högljudda diskussioner och en lång konferens mellan huvuddomare och den andra linjedomare. Återigen dömer domaren mål. Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka och både lagen skapar flera bra målchanser. I minut 67 har Zenith en hörna som Asmar boxar bort men den dimper ner hos Zeniths Marcus Bärkroth som får iväg ett behärskat skott från straffområdeslinjen. Bollen letar sig igenom horden med spelare och går i mål. Zenith tar ledningen med 2-1. I minut 79 gör Assyriska ett byte och Exauce Bokunyungu kommer in. Bara en minut senare får Bokunyungu, på sin första bollkontakt, till ett otroligt bra skott som går lågt mot Mattssons högra stolpe. Mattsson sträcker ut och når bollen med fingerspetsarna men klarar inte av att stöta bort den. Assyriska har kvitterat. Bara tre minuter senare så får Assyriska en superchans att ta ledningen i matchen då de tilldöms en straff. Men straffen går utanför och det oavgjorda resultatet består. I minut 90 driver Zeniths Leon Kornbakk mycket skickligt in bollen från vänsterkanten mot den centrala delen av planen och strax utanför straffområdet lägger han en mycket fin passning till Isaac Jonsson. Isaac går med en touch förbi försvaren och sen skjuter han behärskat in 3-2 till vänster om Asmar. Matchen går nu in på övertid och när Assyriska får en hörna så lyfter de upp allt de har. Även målvakten Asmar går upp i anfallet. Zenith lyckas freda sitt mål men det blir en frispark för Assyriska borta vid sidlinjen. Frisparken slås som en kort passning till målvakten Asmar som får till ett stenhårt lågt skott som går igenom klungen av spelare mot den bortre stolpen. Bollen går stolpe in och Assyriska kvitterar. Matchen slutar 3-3. Ett oavgjort resultat får nog betraktas som ett rättvist resultat i denna match, även om det är surt för Zenith att tappa ledningen på övertid. Båda lagen skapar många målchanser under matchen. Zenith spelar med många passningar och skapar oftast sina målchanser genom ett fint passningsspel efter marken eller via inlägg långt ner på Assyriskas planhalva. Assyriska spelar ett rakare spel och skapar flera målchanser genom långa bollar som skär rakt igenom Zeniths försvar. Två olika spelstilar, men som båda skapar många målchanser och en hel del mål. A-lag Herr Fotboll för 15 dagar sedan 1kommentar
  • Match mot Assyriska på fredag

På fredag kl 19:00 är det match igen för herrlaget när Assyriska kommer till Hovgårdsvallen för match i omgång 4 av division 3 Mellersta Götaland. Efter lite varierande resultat i uppstarten av säsongen är vi nu sugna på att ta hem årets andra trepoängare. Motståndaren för dagen, Assyriska har inlett säsongen starkt med 7 poäng av 9 möjliga så det bjuds på ett tufft motstånd direkt. För att lyckas vinna önskar vi som vanligt största möjligt stöd på läktaren. Vi vet att vi är starka på hemmaplan med ert stöd i ryggen och vi hoppas bjuda på ännu en vinst på hemmaplan. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust för Zenith trots stort spelövertag

IK Zeniths herrlag förlorar matchen mot KF Velebit med 2-1. Trots ett stort spelövertag hela matchen igenom så lyckas Zenith inte göra mål på sina chanser, medan Velebit är effektiva i sina avslut. Trots att det var bortamatch så behövde Zenith inte åka så långt denna lördag. Hisingslaget Velebit stod för motståndet och de håller till på Generatorsplan som ligger granne med byggvaruhuset Hornbach. Redan i inledningen av matchen så syns det att Zenith, som vanligt, vill vara det spelförande laget. Man tar tag i bollen och rullar den metodiskt inom laget i sina försök att ta sig fram över planen genom att slå ut lagdel för lagdel. Velebit ställer upp med en fembackslinje och det är tydligt att man vill ligga lågt i försvaret och satsa på ett kvickt omställningsspel. Redan i fjärde minuten visar det sig att Velebit är vassa i sina omställningar. En lång hög boll studsar fram mot Zeniths vänstra del av straffområdet. Det blir en luftduell där Velebits nr 16 Ricky Stojilkovski är starkast. Zeniths försvarare faller och vips är Ricky fri med målvakten. Det blir ett hårt lågt skott från någon meter som går in mellan benen på Zeniths målvakt John Wennskär när han försöker gå ner för att täcka. 1-0 till Velebit genom Ricky, som för övrigt spelade i Zenith säsongen 2019. Efter målet fortsätter matchen som den inleddes. Zenith har ett nästan totalt bollinnehav. De gör höga inlägg, låga inlägg, väggspel runt straffområdet och inspel bakom backlinjen. Man skapar många halvchanser, men de riktigt vassa chanserna är få. Samtidigt är Velebit snabba i sina kontringar så det gäller för Zeniths backlinje att hålla fokus hela tiden. Fem minuter in i andra halvlek så uppstår en situation som påminner om matchens första mål. Det kommer en lång hög boll mot Zeniths straffområde. Velebits Ricky rusar efter bollen tillsammans med tre av Zeniths försvarare. Målvakten John kommer ut och alla möts i en duell ungefär vid straffområdeslinjen och då är det Ricky som får en tå på bollen som går i en lobb in i Zeniths mål och det står 2-0 till Velebit. Den gamla Zenithspelaren har nu gjort två mål. Bara två minuter senare får Zenith en av sina otaliga hörnor. Adam Bjerkhede slår en bra hörna som Isaac Jonsson nickar i mål. Zenith har reducerat till 2-1. De sista 40 minuterna av matchen fortsätter på samma sätt som den började. Zenith äger bollen och Velebit backar hem. Zenith har otaliga chanser att reducera. I minut 70 slår Sebastian Hansson ett fint inlägg som efter en nickduell dimper ner mitt bland alla spelare framför Velebits målvakt. Isaac Jonson, som är felvänd, klackar bollen mot mål, men den går i stolpen. Lukas Kjell som blir inbytt på högerkanten slår till med ett antal riktigt långa inkast som också skapar stor oreda i Velebits straffområde. Trots massiv press av Zenith den sista halvtimmen så får de inte in bollen. Matchen slutar 2-1 till Velebit. För tredje seriematchen i rad så har Zenith stort bollinnehav men har i denna match svårt att göra mål på sina chanser. Kanske behöver tempot i passningsspelet ökas något ytterligare? Kanske bör spelarna ha mer fokus i de avgörande passningarna och avsluten? Kan man bara få till detta så skall Zenith kunna bli ett topplag i denna serie. Det syns att man har kapaciteten och viljan att spela en riktigt bra passningsorienterad fotboll. Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar. A-lag Herr Fotboll 20 apr 0kommentarer