• Isaac gör hattrick när Zenith vinner mot Alingsås

Efter två oavgjorda matcher i rad så tar herrlaget nu sin andra seger borta mot Alingsås. Matchens stora målskytt är Isaac Jonsson som gör tre mål när de vinner med 0-4. Det är fredagskväll och Zenith har tagit sig till Mjörnvallen i Alingsås. Arenan ligger mycket vackert precis vid sandstranden som går under namnet ”Playa Mjörn”. På Mjörnvallen är det naturgräs som gäller. Gräsmattan ligger grön och fin och detta blir premiär på naturgräs för Zenith som hittills bara spelat på konstgräs denna säsong. En annan premiär för säsongen är att Zenith denna kväll spelar i sitt bortaställ. En vit tröja med gröna ärmar, svarta shorts och svarta strumpor. Tio minuter in i matchen kommer Alingsås fram i ett läge men Zeniths målvakt Lukas Mattsson kommer ut och dyker och fångar bollen. Men Alingsås anfallare fullföljer och Lukas får dobbarna rakt in i knät. Lukas knä svullnar upp med en rejäl ”Kalle-Anka-bula” och det vill sig inte bättre än att Zenith tvingas till ett tidigt målvaktsbyte där John Wennskär får ta Lukas plats mellan stolparna. - Domarna måste skydda oss målvakter bättre. Sådana här farliga kollisioner uppstår ju i var och varannan match, och domarna ger inga kort, säger en irriterad Lukas senare under halvtidsvilan. I spelet märks det att konstgräsets nu bytts ut mot naturgräs. Zenith spelar idag med lite längre bollar än vad vi är vana att se dem göra. Första halvlek är ganska jämn. I mitten av halvleken så har Zenith en bra period och Calle Frank har ett stenhårt skott i ribban. I slutet av halvleken så är det istället Alingsås som har en bra period. John får göra några kvalificerade räddningar och halvleken förblir mållös. Zenith gör ett dubbelbyte i paus och ytterligare byte en kvart in i andra halvlek. Zenith lyckas höja tempot i sitt spel och i minut 63 har får Isaac Jonsson bollen felvänd strax utanför Alingsås straffområde och passar ut till höger där Adam Bjerkhede fångar upp bollen och skjuter ett stenhårt skott rätt upp i bortre krysset vilket ger Zenith ledningen med 1-0. - Jag fick ett läge i första halvlek där jag valde att inte skjuta. Så nu kände jag att det var dags att dra iväg ett skott. Jag sköt med högern och fick till en sån där go knorr som går inåt, en utsida liksom, berättar Adam. I minut 76 får Zeniths Max Gummesson kontroll på bollen strax utanför Alingsås straffområde och gör ett fint instick till Isaac som rusar efter bollen men där kommer Alingsås målvakt utrusandes men Isaac får en tå på bollen som går under målvakten men sen dras Isaac ner och domaren dömer straff. Isaac tar själv straffen och skjuter den säkert i mål. En härlig tvåmålsledning för Zenith. Nu lyfter Alingsås upp sitt spel och pressar på i ett försök att reducera. De skjuter skott på skott. Men skotten täcks av försvarande Zenithspelare som offrar sig och kastar sig framför skyttarna. I minut 86 lyckas Zenith rensa med en långboll som Isaac snappar upp vid mittlinjen. Isaac tar löpningen hela vägen och lyckas placerar bollen förbi målvakten och det är nu ledning Zenith med 0-3. Bara någon minut senare anfaller Zenith igen med en långboll som Isaac nickar vidare ut till högerkanten där Adam tar ner bollen och går runt sin spelare och passar tillbaka in till Isaac som stöter in 0-4. Zenith lyckas denna fredagskväll vinna stort i en match som till hälften var en mycket jämn match. Lagets stora målskytt Isaac gör hattrick och han kliver därmed upp i toppen i seriens skytteliga. Han har nu gjort hela 12 mål på 6 matcher. - Jag fick tre bra lägen idag, och hade kanske kunnat göra nån mer, men jag är ganska nöjd med tre mål, sammanfattar Isaac denna lyckosamma kväll. A-lag Herr Fotboll för 12 dagar sedan 1kommentar
  • Ännu en oavgjord match

IK Zeniths herrlag har en ledning med 2-0 mot Tölö IF. Men de lyckas inte hålla ledningen matchen ut. Det blir ytterligare ett oavgjort resultat för Zenith. Både Zenith och Tölö degraderades från division 2 förra året och båda lagen har nog som ambition att ta sig tillbaka dit. Men inget av lagen har imponerat resultatmässigt så här långt. Men när matchen drar i gång så syns det dock tydligt att det är två spelskickliga lag på planen. Båda lagen spelar ett passningsorienterat spel och långbollarna lyser med sin frånvaro. Lagen spelar jämnt och det är en trevlig match att titta på. I minut 16 kommer ett instick från Tölö men Zeniths målvakt John Wennskär är med på noterna och kommer ut och kastar sig på bollen precis framför fötterna på Tölös anfallare. Bra ingripande av John. Men domaren blåser straff. Zeniths spelare och ledare blir rasande och det uppstår högljudda diskussioner. Domaren konfererar med sina linjemän och ändrar därefter domslutet till hörna. Bra gjort av domaren, tycker vi som håller på Zenith. Efter en halvtimmes spel så har Tölö fått ett litet spelövertag och Zenith får, för ovanlighetens skull, ligga lite lägre och få möjlighet till lite snabba omställningar. I minut 35 får Zenith en hörna som Adam Bjerkhede slår i en fin båge in mot straffområdet där mittbacken Max Vinberg omarkerad smugit sig fram och kommer upp bra och får till en perfekt nick i mål. 1-0 till Zenith. Matchen försätter med bra spel från båda lagen. Zeniths spelare visar idag upp ett bra närkampsspel och vinner en hel del bollar i Tölös uppspelsfas och kommer på så sätt fram till ett antal bra chanser. I minut 47 kommer Leon Kornbakk fram på vänsterkanten och driver bollen in i straffområdet och där slår han ett hårt inlägg i knähöjd. Med perfekt tajming dyker Zeniths notoriske målskytt Isaac Jonsson upp och drar till med ett hårt volleyskott. 2-0 till Zenith genom ett typiskt ”Isaac-mål”. Tölö börjar nu tappa lite i sitt tidigare så fina passningsspel. Zenith kan bryta många bollar och kommer då snabbt framåt och skapar på detta sätt flera halvchanser. Det känns som om 3-0 hänger lite i luften. Men just då allt känns så där bra så uppstår en tilltrasslad situation nere vid Zeniths hörnflagga och det blir plötsligt en passning snett inåt bakåt genom Zeniths straffområde och där dyker Tölös Lucas Bramfors upp och skjuter säkert in bollen till 2-1. Zenith fortsätter nu skapa några småchanser men samtidigt tappar man lite i spelet och i minut 83 kommer Tölös Daniel Shamshirzan drivandes med bollen från högerkanten in till en position centralt i banan några meter utanför straffområdet. Med sin vänsterfot skjuter han ett bra lågt skott mot Johns vänstra stolpe. John slänger sig och når bollen med händerna, men orkar inte hålla emot, utan bollen letar sig in i mål. Tölö har nu reducerat. Under matchens avslutande minuter blir det ett intensivt spel där båda lagen går framåt med önskan om att få vinna matchen. Men resultatet står sig matchen ut, och Zenith har därmed spelat ännu en oavgjord match. Sammanfattningsvis så var det en trevlig och välspelande match där två spelskickliga lag ställdes mot varandra. Zenith hade en ledning med 2-0 men lyckades inte förvalta denna. Under förra årets säsong i div 2 så hade Zenith många sådana här matcher där de inte lyckades behålla sina ledningar hela matchen ut. Om Zenith kan lyckas förvalta sina ledningar på ett bättre sätt så kommer man garanterat kunna klättra uppåt i tabellen. A-lag Herr Fotboll för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Match mot Tölö på söndag

Herrlaget spelar återigen hemmamatch. På söndag kl 12:30 möter vi det på förhand topptippade laget Tölö. Tölö åkte föregående säsong ur division 2 på ett oerhört snöpligt sätt då de i och med en förlust i sista omgången hamnade under nedflyttningsstrecket för första gången under säsongen. I år har de börjat helt okej med 7 poäng på de inledande fyra omgångarna. För vår del är det dags att börja vinna fler fotbollsmatcher och för att göra det ber vi om ert stöd på plats. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 19 dagar sedan 0kommentarer