29 september 2018
10:00

IK Wormo vit

Referat: Hörby FF grå/vit - IK Wormo vit

Ja....efter att ha, i vanlig ordning, rört till det (Linda då alltså) - kom 9 taggade grabbar och föräldrar till Hörby denna lördagsmorgon. Och man kan ibland ställa frågan - är det värt att ställa in en kräftskiva för att kliva upp alldeles för tidigt och köra en gaaanska bra bit för att närvara vid en sjumannamatch? Japp. Varje gång. Det var med stolthet och en skön magkänsla som man stod där i dag på linjen och tittade på de blåa killarna - som ju tyvärr inte ens har likadana matchtröjor :) (fast jag hävdar ju bestämt att det är inte kläder, bänkar och andra attiraljer som räknas.....det är spelarens arbete som är "da shit"). Det var med stolthet man såg alla spelare höja sig, utmanade sig själva - var t o m lite kaxiga ibland i spelet och vågade ta för sig, vågade satsa, vågade skjuta. Konstgräs - som ju inte är riktigt vår melodi - men grabbarna lyckades parera det alldeles utmärkt idag! En jämn - och rolig match! Och spännande! Första period tog Hörby ledningen, men Sid satte utan att darra på manchetten, en snygg frispark och kvitteringen höll sig perioden ut. 10 - 5 i övrig skottstatistik - alltså fick Hörby större utdelning. Andra halvek - lika jämn och lagen gjorde var sitt mål till. Ayham räddade ett skott på mållinjen som back! De blåa visade upp ett ypperligt passningsspel från målvakt upp via back, till Kadhom som tog närkampen och fick iväg bollen på mål och Berg sprang in med bollen i nätet. Fotbollstaktik när den är som bäst! Övrig skottstatistik 13 - 5 till oss, än en gång hade vi svårt att få in bollen! Tredje perioden då, ja...den blev också jämn, MEN sista målet gick till Hörby och denna period hade Hörby flest skott på mål, men Kadhom stod verkligen i vägen FLERA gånger.6 - 10 i skottstatistik. Men grabbar.......vilket jobb ni gjorde idag!