• Referat: IK Kongahälla - Hälsö BK

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig gjort så många mål i en och samma match förut. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se på fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Herrestads AIF - IK Kongahälla 2-2 (1-1)

Matchdags igen och denna gång bortamatch mot Herrestad AIF en svinkall fredagskväll. Ska det bli fjärde raka och fortsatt serieledning? Gjorde själv en jättetavla hemma i Kungälv som i alla fall inte påverkade laget o prestationen. Vad? Glömde ta på mig långkalsongerna. Ajajaj.. Vart har våren tagit vägen? Första halvleken Herrestad börjar starkt i matchen och man ser ett storvuxet lag med bra spelare. Blir tufft idag ser jag direkt. Minut fyra och första spelaren som domaren får konfrontera med för tjöt blir hemmalagets Armend Shillova men han klarar sig från varning. IKK:s första anfall i minut 6 efter bra spel och ett avslut som Buba Sanyang får dålig träff på. Herrestad ett litet övertag så här inledningsvis och IKK försöker sig på kontringar. Ett fint kombinationsspel i minut 10 och så när ett vasst Gustav Kjellströmläge. Minuten efter en fin Buba Sanyang rush på vänsterkanten. Bollen till Imer Beqiri men hemmamålvakten gör en fin räddning på avslutet.. Efter ca kvarten kommer IKK in i spelet och jämnar ut tillställningen och vårt nyförvärv Felix Andersson från just Herrestads AIF presenterar sig med ett bra skott som tyvärr går utanför målramen. Förresten inga skott är bra som går utanför målet. Rätt ska vara rätt. Både Herrestad och IKK kommer att vara ganska långt upp i tabellen är jag övertygad om när serien summeras till hösten. Detta ser jag redan eftrer 20 minuters spel. Inte dåligt va? Även Sebastian Fåglum Bertilsson får ett nickläge som hemmamålvakten räddar enkelt på en frispark. Nu kommer båda lagen i fartfyllda attacker när läge ges. En IKK ledning kommer i minut 25 efter ett långt IKK inkast som tuschar en hemmaspelares huvud och bollen till Buba Sanyang som trycker in en IKK ledning på ett distinkt sätt. 0-1!!! Några minuter senare ett giftigt hemmaläge som Sebbe Fåglum reder ut i sista momangen… Nära kvittering där. Men en olycklig kvittering kommer i minut 35. Hemmahörna från vänster. Tutsch huvudet på IKK försvarare och bollen i kassen. 1-1 mycket surt!! Efter det målet får Herrestad extra krafter och går på hårt framåt med högre press. Ett nästan läge för Kjellström i minut 43 men bollen lite för långt ifrån sig i avslutsläget. Domaren håller lite ojämn nivå och med en del märkliga beslut och än värre kommer det att bli. Halvtid 1-1.. In i värmen och tina upp ska man i pausen Ganska så rättvist med kryss i halvtid men vi har lite bättre lägen för målkänning än vad hemmalaget haft tycker jag dock. Andra halvleken 48:e minuten och ett fint kombinationsspel signerat IKK och ett bra Gustav Kjellströmläge. Men tyvärr får han bollen utanför målramen. Ack så nära bortaledning. Tufft och hårt spel på planen nu och i minut 55 blir Byba Sanyang fälld vid straffområdesgränsen. Skottet drar Imer Beqiri rakt i muren (se bild) Nu i ca 65 minuten ser jag knappt vad jag antecknar pga förfrysning i fingrar och hemmalaget ser lite vassare ut igen ute på planen tycker jag dock. Min 67 nu och Buba Sanyang igång igen på vänsterkanten. Ett mycket fint inspel till Gustav Kjellström som får till nicken precis utanför krysset. Grymt nära mål där!!!! Kvarten kvar och IKK tar över igen men ett böljande spel och båda lagen går för vinst nu ser man. Minut 79 och en farlig hemmakontring som avslutas med en nick utanför målramen. Minuten senare en ny jättechans hemmalaget som räddas bort på mållinjen tror jag mig se. Står själv mycket långt från händelsen. Men en IKK ledning kommer från Buba Sanyangs fot i minut 85 med ett skott rakt upp i krysset, assisten tror jag Imer Beqiri står för. 1-2 grymt!!! Några minuter till bara!! Ett jätteläge kommer till 3-1 ledning kommer direkt efter målet. Två IKK spelare mot en hemmaförsvarare. Osjälviske Gustav Kjellström serverar Max Sellden ett friläge med målvakten. Skottet räddar hemmakeepern på ett galant sätt och fortsatt 1-2. Men ett nytt märkligt domslut kommer i minut 94 och en hemmafrispark in mot IKK målet och där står hemmatränarens son Isak Pettersson-Pohl och trycker in kvitteringen till 2-2 som också blir slutresultatet. Synd att matchen slutar på ett så märkligt sätt. Tuff o hård match ganska rättvist får jag ändå säga men IKK har fler klara heta målchanser. Två topplag i alla fall är jag övertygad om. IKK behåller serieledningen en vecka till om inte Stenungsunds IF tar full pott idag mot Ahlafors IF. Stjärnjakten i omgång 4 blev detta: 3* Buba Sanyang 2* Felix Andersson 1* Ludvig Holgersson Välkomna till Kongevi IP kommande fredag 26 april och möte i omgång 5. För motståndet står Gauthiod. Matchtid 19.30 //fk A-lag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Tappade seger snöpligt på övertid!!

IKK tappade segern på övertid i den kylslagna vårkvällen. Långkalsongerna borde varit med. Matchen slutade 2-2 efter 1-1 I ht. En mycket märklig frispark som domaren blåste för på övertiden och vips kvittering till 2-2. Buba Sanyang nätade 2 ggr för IKK. Mer om matchen senare i helgen. När? Den som lever får se!! //fk A-lag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Äntligen hemmapremiär

Så var det äntligen dags för hemmapremiär. Efter matcher i båda serierna på bortaplan är säsongen igång, men damernas första matcher på Kongevi återstår. Vi ställs ikväll mot Hälsö BK som redan hunnit spela två matcher i serien. Där har det blivit förlust mot först Angered och sedan förlust mot Hönö IS, laget som vi öppnade tävlingsåret mot med en vinst. Vi uppmanar givetvis så många som möjligt att komma och följa oss i vår andra match. Matchstart klockan 19:30 på Kongevi. Redan nu kan du vara med och köpa 50/50 lotter till matchen, via swish. En ensam vinnare får hälften av omsättningen. Andra hälften går till IKK. Följ länken här: 50/50 lotter Truppen mot Hälsö BK: Shpresa Mulaj Matilda Svensson Ella Ohlson Wilma Ekelund Emma Koch-Nielsen Emma Hansson Veronica Nikell Ellen Lantz Lena Dinh Nathalie Hansen Freja Forsman Alice Ottersten Emilia Karlsson Julie Fanger Josefine Hedén Varmt välkommna! A-lag Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • IK Kongahälla - IFK Kumla 2-1 (1-1)

Lördag middagstid 13 april och ett nykomlingsmöte på Kongevi IP. Våra motståndare IFK Kumla idag har en förlust och en vinst i tidigare seriematcher. IKK 2 raka vinster!! Spännande att se vilket lag som går segrande i den något kylslagna vårdagen, med tilltagande blåst alltefter matchen fortskrider. Även solen tittar fram i slutet. Utomordentligt duktiga bollkallar i IKK P-14 lag har vi belönats med idag också. Tack killar för ett mycket bra jobb av er!!! Snart är det ni som spelar och andra är bollkallar. Första halvleken IKK försöker precis som tidigare att ta tag i taktpinnen dock utan att lyckas något vidare med det. Åker på några kontringsattacker bl.a en riktig långboll i min 4. Inspelet vinkas som tur är av för offside. Några minuter senare ett liknande läge som nickas till en Kumlahörna av en IKK försvarare. Det ser faktiskt inget vidare ut i hemmalaget. Var är det täta markeringsspelet på den egna planhalvan? Men i minut 9 får vi ett bra läge med anfall på högerkanten signerat Tim Stolt Hermansson i spetsen och inspel till vår nr 26. Det numret har vi inte sett på planen tidigare. Undrar vem som har den? Det är visst vår forward Gustav Kjellström som fått en ny efter att ha fått låna nr 9 ett tag. Avslutet går högt över från nära håll. En kanonchans i alla fall. Man ser att Kumla är ett fysiskt lag som mestadels satsar på kontringsspel. IKK står för ett slarvigt spel på egen planhalva och med för stort avstånd mellan lagdelarna. Tuffare markering närmare motståndare vill man ju se. 0-1 kommer också helt rättvist i min 14 då ett långskott överrumplar hemmamålvakten Theodor Ferm. Målskytt nr 3 Kevin Westlind. Kjellström får sitt andra kanonläge i den 17:e minuten då Imer Begiri frispelar honom, men avslutet precis utanför målramen. Tror ändå att 26:an kommer att leverera även idag. Vi får se!!! Nu har det snart gått 30 minuter och laget känns inte igen mot tidigare drabbningar vi haft i seriespelet. Slarv och felpass kännetecknar laget men mycket speltid kvar att fixa till det i alla fall. 1-1 kommer således när man minst anar det i min 32. Återigen ett högeranfall. Framfusige Albin Axelsson på högerkanten hittar Tim Stolt Hermansson framför bortamålet. Tim siktar in sig på krysset och bollen hannar precis där han ville och kvitterat på Kongevi till 1-1. Oj vilken rökare i krysset!!! Hoppas detta tänder laget än mer. Minuten efter ett skott i ribban signerat nr 26 Gustav Kjellström. Ny farlig Kumlakontring i min 37, som tur är hamnar avslutet utanför målramen. Faktiskt lite bättre IKK spel så här i slutkvarten på halvleken. Sista minuterna på halvleken får Imer och Tim till några lägen som så när resulterar i ett hemmamål. 1-1 ht. Rättvist kan jag tycka om det resultatet i paus. IKK underpresterar och ett hopp om en mycket bättre andra halva. Hoppas killarna kommer ut med aggressivare spel och tätare markeringar. Andra halvleken IKK gör några byten i halvtid. Cruz och Rasmus A ut – in Rasmus H och Felix A. Kumlahörna i min 48 som blåser över målramen i den tilltagande vinden. Nu väntar jag på att vår skyttekung visar var skåpet ska stå och den nya siffran på ryggen ska väl inte hindra honom från nätrassel. Hur länge får vi vänta? Den som lever får se. Fortsatt slarvigt IKK spel men vinden gör väl sitt till skulle jag tro. En bra teori kanske? IKK har lite mer boll och Kumla fortsätter med fartfyllda kontringar som det ser ut från mig. Min 57. Kumlakontring avslutas med en nick utanför Theos målram. Min 64 nu och ett kanonläge för Kumlaforward i ett läge några meter från IKK målet. Theodor Ferm ut mot skytten och tvingas till en mäktig räddning. Mkt viktig räddning för matchens utgång tror jag. Ca en kvart behövde jag vänta efter min tanke om nya 26 tröjan. En långboll mot Kumla målet. Gustav Kjellström i kamp med Kumlaförsvarare, också målvakten ger sig ut långt mot mittplanen och vill avvärja. En kroppsfint av Gustav och båda Kumlaspelarna åt fel håll. Sen rullar han enkelt in 2-1 från ca 25m till mål och IKK ledning i min 66. Så nu har han visat var skåpet ska stå och den nya matchtröjan funkar ju fint med!! Nu vill hemmaspelarna avgöra tillställningen med ett mål till som säkert blir spiken i kistan. I alla fall bättre gnista i hemmalaget men Kumla ett lurigt lag som inte är ofarliga. Bra försvarsspel i slutet då Kumla trycker på för kvittering men vi kommer också i ett antal kontringar med framåt. Efter några minuters tillägg blåser den duktige domaren Viktor Karimi av matchen och tre nya poäng in på kontot. Seger 2-1. Ingen höjdarmatch av det jag såg och även ett kryss i matchen hade varit ett rättvist resultat. Men en seger utan att vara på topp är bra gjort tycker jag. Nu gäller det att komma igen och göra det dåliga idag bättre nästa gång för det kommer att krävas då vi ställs mot Herrestads IF kommande fredag borta på Undavallen klockan 19.15. Matchens lirare blev Tim Stolt Hermansson vald till av Idrottens Second Hand. Stjärnjaktens poäng enligt följande: 3* Tim Stolt Hermansson 2* Theodor Ferm 1* Imer Beqiri //fk A-lag Herrar för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger även i en medioker match i nykomlingsmöte!!

Seger igen och tredje raka. Var en mycket jämn o tuff match mot de andra nykomlingarna I serien IFK Kumla. Ingen vidare spelkvalite men det räckte ändå till en vinst med 2-1 efter 1-1 I halvtid. Stark i alla fall att vinna när det inte funkar så där vidare!! Avgjorde matchen gjorde Gustav Kjellström i sin nya matchtröja nr 26 i mitten ungefär av andra halvan. Siffrorna på ryggen betyder inget utan det är innehållet i tröjan som ska vara bra. Kvitteringen till 1--1 stod matchens lirare Tim Stolt Hermansson för. De två ser ni på bilden. Mer om matchen. När? Den som lever får se. Trevlig Helg //fk A-lag Herrar för 17 dagar sedan 5kommentarer