• Matchdag mot Sävedalen

Säsongen tuffar vidare i full fart, och efter två raka vinster i inledningen av division 4 åker damerna på torsdagskvällen och spelar om den tredje raka, borta mot Sävedalen. Vi har inlett säsongen mot två nykomlingar i serien, lag som vi inte haft särskilt bra koll på. Nu på torsdagskvällen står en mer bekant motståndare på andra planhalvan när vi möter Sävedalens IF på Valhamra 20:15. Vi har haft en bra träningsvecka och känner oss i god form. Säsongsinledningen har gett en god energi till truppen, men framförallt blodad tand för lagen högre upp i tabellen. Motståndarna Sävedalen har också inlett säsongen med två segrar. Det mot Hönö och mot Angered. Du kan vara med och köpa 50/50 lotter till matchen, via swish. En ensam vinnare får hälften av omsättningen. Andra hälften går till IKK. Följ länken här: 50/50 lotter Truppen mot Sävedalen: Frida Andersson Wilma Ekelund Matilda Svensson Ella Ohlson Emma Koch-Nielsen Emma Hansson Lena Dinh Emilia Karlsson Veronica Nikell Nellie Lyckner Julie Fanger Nathalie Hansen Alice Ottersten Freja Forsman A-lag Damer för 9 dagar sedan 1kommentar
  • Målkalas på Kongevi – historia skrevs i hemmapremiären

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig förr gjort så många mål i en och samma matcht. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IK Kongahälla - Hälsö BK

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig gjort så många mål i en och samma match förut. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se på fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Herrestads AIF - IK Kongahälla 2-2 (1-1)

Matchdags igen och denna gång bortamatch mot Herrestad AIF en svinkall fredagskväll. Ska det bli fjärde raka och fortsatt serieledning? Gjorde själv en jättetavla hemma i Kungälv som i alla fall inte påverkade laget o prestationen. Vad? Glömde ta på mig långkalsongerna. Ajajaj.. Vart har våren tagit vägen? Första halvleken Herrestad börjar starkt i matchen och man ser ett storvuxet lag med bra spelare. Blir tufft idag ser jag direkt. Minut fyra och första spelaren som domaren får konfrontera med för tjöt blir hemmalagets Armend Shillova men han klarar sig från varning. IKK:s första anfall i minut 6 efter bra spel och ett avslut som Buba Sanyang får dålig träff på. Herrestad ett litet övertag så här inledningsvis och IKK försöker sig på kontringar. Ett fint kombinationsspel i minut 10 och så när ett vasst Gustav Kjellströmläge. Minuten efter en fin Buba Sanyang rush på vänsterkanten. Bollen till Imer Beqiri men hemmamålvakten gör en fin räddning på avslutet.. Efter ca kvarten kommer IKK in i spelet och jämnar ut tillställningen och vårt nyförvärv Felix Andersson från just Herrestads AIF presenterar sig med ett bra skott som tyvärr går utanför målramen. Förresten inga skott är bra som går utanför målet. Rätt ska vara rätt. Både Herrestad och IKK kommer att vara ganska långt upp i tabellen är jag övertygad om när serien summeras till hösten. Detta ser jag redan eftrer 20 minuters spel. Inte dåligt va? Även Sebastian Fåglum Bertilsson får ett nickläge som hemmamålvakten räddar enkelt på en frispark. Nu kommer båda lagen i fartfyllda attacker när läge ges. En IKK ledning kommer i minut 25 efter ett långt IKK inkast som tuschar en hemmaspelares huvud och bollen till Buba Sanyang som trycker in en IKK ledning på ett distinkt sätt. 0-1!!! Några minuter senare ett giftigt hemmaläge som Sebbe Fåglum reder ut i sista momangen… Nära kvittering där. Men en olycklig kvittering kommer i minut 35. Hemmahörna från vänster. Tutsch huvudet på IKK försvarare och bollen i kassen. 1-1 mycket surt!! Efter det målet får Herrestad extra krafter och går på hårt framåt med högre press. Ett nästan läge för Kjellström i minut 43 men bollen lite för långt ifrån sig i avslutsläget. Domaren håller lite ojämn nivå och med en del märkliga beslut och än värre kommer det att bli. Halvtid 1-1.. In i värmen och tina upp ska man i pausen Ganska så rättvist med kryss i halvtid men vi har lite bättre lägen för målkänning än vad hemmalaget haft tycker jag dock. Andra halvleken 48:e minuten och ett fint kombinationsspel signerat IKK och ett bra Gustav Kjellströmläge. Men tyvärr får han bollen utanför målramen. Ack så nära bortaledning. Tufft och hårt spel på planen nu och i minut 55 blir Byba Sanyang fälld vid straffområdesgränsen. Skottet drar Imer Beqiri rakt i muren (se bild) Nu i ca 65 minuten ser jag knappt vad jag antecknar pga förfrysning i fingrar och hemmalaget ser lite vassare ut igen ute på planen tycker jag dock. Min 67 nu och Buba Sanyang igång igen på vänsterkanten. Ett mycket fint inspel till Gustav Kjellström som får till nicken precis utanför krysset. Grymt nära mål där!!!! Kvarten kvar och IKK tar över igen men ett böljande spel och båda lagen går för vinst nu ser man. Minut 79 och en farlig hemmakontring som avslutas med en nick utanför målramen. Minuten senare en ny jättechans hemmalaget som räddas bort på mållinjen tror jag mig se. Står själv mycket långt från händelsen. Men en IKK ledning kommer från Buba Sanyangs fot i minut 85 med ett skott rakt upp i krysset, assisten tror jag Imer Beqiri står för. 1-2 grymt!!! Några minuter till bara!! Ett jätteläge kommer till 3-1 ledning kommer direkt efter målet. Två IKK spelare mot en hemmaförsvarare. Osjälviske Gustav Kjellström serverar Max Sellden ett friläge med målvakten. Skottet räddar hemmakeepern på ett galant sätt och fortsatt 1-2. Men ett nytt märkligt domslut kommer i minut 94 och en hemmafrispark in mot IKK målet och där står hemmatränarens son Isak Pettersson-Pohl och trycker in kvitteringen till 2-2 som också blir slutresultatet. Synd att matchen slutar på ett så märkligt sätt. Tuff o hård match ganska rättvist får jag ändå säga men IKK har fler klara heta målchanser. Två topplag i alla fall är jag övertygad om. IKK behåller serieledningen en vecka till om inte Stenungsunds IF tar full pott idag mot Ahlafors IF. Stjärnjakten i omgång 4 blev detta: 3* Buba Sanyang 2* Felix Andersson 1* Ludvig Holgersson Välkomna till Kongevi IP kommande fredag 26 april och möte i omgång 5. För motståndet står Gauthiod. Matchtid 19.30 //fk A-lag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Tappade seger snöpligt på övertid!!

IKK tappade segern på övertid i den kylslagna vårkvällen. Långkalsongerna borde varit med. Matchen slutade 2-2 efter 1-1 I ht. En mycket märklig frispark som domaren blåste för på övertiden och vips kvittering till 2-2. Buba Sanyang nätade 2 ggr för IKK. Mer om matchen senare i helgen. När? Den som lever får se!! //fk A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Äntligen hemmapremiär

Så var det äntligen dags för hemmapremiär. Efter matcher i båda serierna på bortaplan är säsongen igång, men damernas första matcher på Kongevi återstår. Vi ställs ikväll mot Hälsö BK som redan hunnit spela två matcher i serien. Där har det blivit förlust mot först Angered och sedan förlust mot Hönö IS, laget som vi öppnade tävlingsåret mot med en vinst. Vi uppmanar givetvis så många som möjligt att komma och följa oss i vår andra match. Matchstart klockan 19:30 på Kongevi. Redan nu kan du vara med och köpa 50/50 lotter till matchen, via swish. En ensam vinnare får hälften av omsättningen. Andra hälften går till IKK. Följ länken här: 50/50 lotter Truppen mot Hälsö BK: Shpresa Mulaj Matilda Svensson Ella Ohlson Wilma Ekelund Emma Koch-Nielsen Emma Hansson Veronica Nikell Ellen Lantz Lena Dinh Nathalie Hansen Freja Forsman Alice Ottersten Emilia Karlsson Julie Fanger Josefine Hedén Varmt välkommna! A-lag Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer