• IK Kongahälla - Säffle SK 3-1 (0-0)

Dags att börja skriva lite efter mitt coolingbrake och det blir om mötet med bottenlaget Säffle SK hemma på Kongevi. Är det stor skillnad på bottenlag och topplag tro? Det får vi reda på om ca 90 minuter. Men jag tror att Säffle är nöjda med en pinne hem till Värmland. Den som lever får se. Otroligt varmt i alla fall är det och fint fotbollsväder. Go hemmaseger senast och vi hoppas på 3 nya hemmapoäng. Första halvleken Första farligheten går till IKK på ett högeranfall som i sista stund rensas ut till ett inkast i minut 5 . Minuten efter är Imer Beqiri igenom på högerkanten, ser Buba Sanyang i fint läge framför Säfflemålet. Tyvärr så fattas nån centimeter för att bollen kan styras in i mål. Mycket nära hemmaledning. En Säfflefrispark i 10:e minutan som nickas bort och ett Säffleskott utanför målramen. Mittbacken Ludvig Holgersson är uppe i ett offensivt läge och testar ett skott som tyvärr också går utanför målramen. IKK ser klart mycket starkare ut så här från läktaren tycker jag men kanske är partisk i det fallet men det tror jag inte. Anfallet efter drar Buba Sanyang på ett skott som täcks av Säffleförsvarare och landar framför fötterna på Milton Bäckman satsar allt och får bollen över målet från nära håll. Oj va nära hemmaledning igen. Ludvig Holgersson åker på en rejäl snyting i en luftduell och blir liggandes. Säfflespelaren får ett gult kort och flera röster från hemmasupporters hörs från läktaren att det borde vara ett rött kort på den händelsen. Säffle SK backar hem och försvarar sig och försöker få ner tempot i matchen för att få med sig nån pinne som de nog är nöjda med på denna tripp. Bara uppe lite sporadiskt på IKK:s planhalva. Ime Beqiri serverar ett delikat passning till Buba Sanyang och på avslutet gör Säfflemålisen en fin räddning på. Felix Andersson också igenom på högerkanten men tyvärr så halkar han i skottögonblicket. Säffles chanser är på lite hörnor och frisparkar annars ganska andefattigt spel tycker jag. En Säfflekontring i alla fall efter ca 30 minuters spel som kan rensas bort i sista stund. IKK matar på med anfall och nu i 33:e minuten så är Felix Andersson loss på högerkanten. Bollen in mot bortamålet och tyvärr nickas bollen över målet i ett kanonläge av IKK forwarden Milton Bäckman nu. Nu måste snart ett hemmamål komma!!! För chanser finns det gott om. Min 42 nu och en IKK hörna och nick från Filip Hagstrands huvud, men bollen tyvärr över målet. Halvtid 0-0 .. Det känns ändå ganska lugnt och hemmamål bör det snart bli och Säffle SK måste vara mycket nöjda efter 0-0 i pausen. En IKK ledning i halvtid hade vart rättvist kanske med ungefär 2 mål tycker jag, och mål kommer nog snart tror jag. Andra halvleken Ja visst hade jag rätt om att mål snart skulle komma men tyvärr till bortalaget i den 47:e minuten. Ett högeranfall och ett hårt markskott i snäv vinkel och bollen in i burgaveln. Målskytt, Govand Haidar. Ajajaj!! Inte bra. IKK spelarna ser hängiga ut efter Säffles ledningsmål och de är mycket nära att utöka i minut 52 efter IKK bolltapp och felpass på mittplan. Säffle får flera chanser i det efterföljande anfallet till missen som IKK gör. Som tur är schabblar dom bort de chanserna. 0-2 där hade vart extremt tungt. Säffle ser klart hetare ut nu än i den första halvleken. Dags att vakna till IKK!! Fint växelspel på högerkanten i minut 56 av Ludvig Ferdinandsson och Milton Bäckman som får till ett avslut i burgaveln. Halvtimmen kvar nu och Ludvig Ferdinandsson testar sin vänsterslägga men bolluslingen går inte som tänkt utan utan rullar utanför målet. Misstänk straffsituation i minut 61 när inbytte Max Sellden är igenom och som verkar fällas men domaren vinkar avvärjande. Minut 63 nu och en farlig IKK hörna som blir en ny från andra kanten och en till där hörnserien startade. Tre på raken men inget mål. Framfusige Felix Andersson igenom och kommer i skottläge men bortakeepern gör en fin räddning på hans skott. IKK tagit över rejält nu i matchen och mål måste komma snart tror jag. Och visst så får jag rätt för i minut 68 så får Martin Cruz bollen i Säffles straffområde. Ser Imer Beqiri i ett kanonläge och passar honom. Och en sån klasspelare missar aldrig ett sånt läge och 1-1 nu på resultattavlan. Några minuter efter målet kommer i alla fall Säffle igenom på högerkanten och ett avslut som Theodor Ferm tvingas göra en fin parad på. Förväntar mig ett grymt IKK tryck för nu vill hemmalaget gå hårt för en vinst. Tim Stolt Hermansson igenom i ett bra läge och bara det sista fattas men rensas bort i allra sista stund till en hörna i minut 74. Hörnan slår Tim Stolt Hermansson. Vem når högst på bollen tro? Jo Haris Skenderovic som nickar in ett ledningsmål för IKK och 2-1 på tavlan. Grymt fin vändning så här på slutet. Nu får gärna matchklockan ticka lite snabbare. IKK fortsätter framåt och vill punktera tillställningen helt nu. Martin Cruz skott som Säfflekeepern räddar. 10 kvar nu och ett fint IKK anfall följs av en Säffle kontring och ett skott som går utanför hemmamålet. Inbytte Yusuf Gunduz igenom och bortakeepern får göra en fin räddning på avslutet i min 82. Yusuf igenom på ett fint pass i minut 84 men det blir en tröjdragning, frispark och en ostskiva till bortaspelare. Theodor Ferm tvingas göra en mycket fin räddning på ett avslut och bortakontring i minut 85. Sen kommer matchens trollerinummer signerat Yusuf Gunduz i den 89 minuten när han snurrar upp ett gäng Säfflespelare och blir ensam med keepern men avslutet kommer från för nära håll och keepern grejar situationen. Mkt nära 3-1 där!! Men 3-1 kommer i den 90:e minuten ändå då Max Selldén serverar Haris Skenderovic ett fint pass. Det blir ett perfekt avslut av Haris fot och mycket säkert in i nätmaskorna. Efter några minuters tilläggstid blåser domaren av matchen. Slut 3-1 En mycket rättvis vinst i alla fall även om målen kommer sent i matchen. Inget snack om att det var skillnad mellan botten och topplag idag i alla fall. Andraplatsen hålls i alla fall en vecka till minst och får hoppas hela vägen ut. Nu väntar två svåra bortamatcher, först Vänersborgs IF kommande lördag och sen Ahlafors IF veckan därpå. Mycket duktiga bollkallar och denna gång killarna i P-14 laget. STORT TACK för en fin insats. Stjärnjaktens fördelnings av stjärnor blev följande idag. 3* Imer Beqiri 2* Haris Skenderovic 1* Ludvig Holgersson //fk A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Vänder underläge till klar 3-1 vinst mot Säffle SK

Ett underläge direkt i andra halvlekens 47 minut stoppar inte krigarna i hemmalaget och det blir en klar och rättvis seger med siffrorna 3-1. Andraplatsen behålls i alla fall en vecka till. Även killarna i P-14 laget gjorde en mycket fin insats som bollkallar. Tack ska ni ha!! Nu tar jag ett coolingbrake i värmen och åker ut till Rörtången och badar med min kärring!! Målgörarna på bilden: Haris Skenderovic 2 och Imer Beqiri som också blev vald till matchens lirare för andra matchen i rad. Den gamle kan än!! Mer om matchen senare I helgen pga min coolingbrake!!! //fk A-lag Herrar för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Manifestationshelg för Matchklimatet 7-8 sept

Manifestationshelg Matchklimat | 2024-09-07/08 Svensk Fotboll dvs Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Svensk Elitfotboll (SEF), Svensk Elitfotboll Dam (EFD), Ettan Fotboll samt alla 24 distriktsförbunden kommer framöver att genomföra s.k. Matchklimatshelger där vi tillsammans manifesterar för ett gott matchklimat på våra fotbollsplaner. Göteborgs Fotbollförbund uppmanar alla lag och föreningar i vårt distrikt att delta i den 2:a gemensamma manifestationsdagen för svensk fotboll som genomförs helgen 7-8 september! Nedan hittar ni instruktioner till föreningar, ledare och lag, domare, föräldrar och spelare på vad ni behöver tänka på under dagen! Temat för just denna helg är föräldrarollen kopplat till matchklimat! Rent generellt handlar det om att hjälpas åt att göra dagen till den positiva upplevelse som vi vill att det skall vara när vi spelar fotboll och där vi bemöter varandra på ett positivt och uppmuntrande sätt. Rent specifikt innebär det följande: • Alla tar del av den film som ni hittar här! • Varje match inleds med att domare, spelare och ledare samlas i mittcirkeln och där hemmalagets ledare (eller matchspeakern om det finns en sådan på plats) läser upp nedanstående text: ” Svensk fotboll strävar efter mer än bara segrar på planen. Fotbollen ska vara en plats för glädje och gemenskap. Det är när vi lyfter, stöttar och peppar varandra som vi når nya höjder tillsammans. Här finns ingen plats för hat, hot eller våld. Därför kraftsamlar nu den svenska fotbollsfamiljen den här helgen för ett bättre matchklimat! Och ännu bättre fotboll.” • Representanter för Göteborgs Fotbollförbund (styrelse, personal, kommittémedlemmar, observatörer etc) kommer att besöka 3 mot 3- och 5 mot 5 sammandragen på Förbovallen och Torslandavallen och tillsammans med era föräldrar tittar på de matcherna som genomförs och diskuterar hur väl de lever upp till ett gott matchklimat. För detta ändamål kommer vi att dela ut och diskutera runt "De 10 föräldrabuden". Utöver sammandragen kommer även den utbildningshelg inkl. Zonlagsturnering som genomförs för spelare Manifestationshelg Matchklimat | 2024-09-07/08 och ledare i åldersgrupperna 14-16 år att genomföras med flera inslag kopplat till ett bättre matchklimat. • Under helgen kommer både Svenska Fotbollförbundet och Göteborgs Fotbollförbund kommunicera upplevelser från fotbollsplanerna och på så sätt få ett rejält positivt brus på sociala kanaler och i media. Mer info hittar ni på SvFFs hemsida och GFF hemsida! Väl mött önskar Göteborgs Fotbollförbund! IK Kongahälla för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: IK Kongahälla - Säffle SK

På lördag är det återigen dags för hemmamatch. Finbesök får Värmland är att vänta då Säffle SK kommer till ett soligt och sommarvarmt Kungälv. Lagen möttes i början av maj på Sporthällas naturgräs. Den matchen slutade 1-4 till IKK. Säffle kommer från en seger 2-1 hemma mot Gauthiod. Detta ger dem säkert gott självförtroende och det blir ingen lätt match för IKK. IKK behåller 2:a platsen som innebär kval. Medans Säffle som är nästjumbo kommer få kämpa för att hänga kvar i div. 2 kommande säsong. Kvällens bollkallar kommer ifrån vårat P-14 lag. Våran nystartade supporterklubb Red White Panthers kommer såklart vara på plats för att stötta laget såsom de gjorde på den senaste hemmamatchen. Följ dom gärna på Instagram. Motstånd: Säffle SK Matchstart: 14:00 Arenan öppnar: 13:15 Dagens matchvärd: Jordnära Elteknik http://www.jordnaraelteknik.se/ Entré: Vuxen: 100 kr Pensionär: 60 kr Medlem Aktiv Spelare: Gratis Under 18 år: Gratis I priset ingår: - Rabattvoucher - Idrottens Second Hand - 50/50 Lott Värde 10 kr - Matchlotteriet Utlottning av värdekupong - ICA Maxi Kungälv - Frisbeekast för de 60 första betalande Vinst: 4 st Folkspel Lotter. Vinnare av 50/50 lott och värdekupong annonseras i halvtid. Vinsten hämtas i sekritariatet Respektive lags tre senaste matcher: IKK - Lidköpings FK 5-0 (V) IK Gauthiod - IKK 3-2 ((F) IKK - Herrestad AIF 0-0 (O) SSK - IK Gauthiod 2-1 (V) Herrestads AIF - SSK 5-0 (F) SSK - IFK Kumla 2-2 (O) Tränarnas kommentarer inför matchen: Vi bad tränarna lista tre viktiga punkter inför matchen: Shriwan Ghalam - IK Kongahälla 1.Fortsätta på samma spår, ta jobbet och springa. 2.Duellspelet, att vi är noga där och tar fighten. 3. Att vi pushar och vågar på plan. Edin Mesic - Säffle SK 1. Att vi vågar vara oss själva 2. Att vi jobbar hårt 3. Att vi är konstruktiva i vårat anfallspel Välkommen till Kongevi! IK Kongahälla för 18 dagar sedan 0kommentarer