Majvallen
18 mars 2017
11:30

Referat: GFF/Azalea - IK Kongahälla

Första halvlek är ok från IKKs sida, dock är det GFF som tar ledningen via ett friläge efter 9 minuter. Innan dess har Granäng ett friläge i stolpen. Efter målet så är det Kongahälla som för spelet och vi har ett stort tålamod i vår speluppbyggnad. Vi utmanar och skapar lägen men är lite trubbiga i straffområdet. 1-1 gör Rasmus på egen hand, tar sig förbi två GFF spelare och dunkar bollen i mål, innan dess fint framspelad av Mohamed. 2-1 kommer från Lander som kommer fint i djupled. Vi har 2-1 efter 45´

Andra halvlek fortsätter som den första men matchen sjunker i tempo och det gör även vårt passningspel, i sista tredjedeln använder vi för många tillslag och vi får det svårt att avsluta. Kinnander har ett friläge men hans tunnel på målvakten genomskådas, Matte har en fin nick men målvakten gör en strålande räddning, där hade vi nästan skrivit in 3-1. GFF sticker upp en del och när det är 10´ kvar får GFF en straff som från vårt håll ser ok ut men tydligen erkände GFF spelaren att han lade sig utan kontakt från Joel. Sån´t händer. Vi önskar mer uppoffring i motståndarens straffområde, vi har tålamod i vår start av anfallspelet och vi är nöjda med vår organisation i backlinjen.