• Välkommen hem Hamdi!

Vi inleder dagen med goda nyheter då vi har glädjen att önska Hamdija Hamdi Qeraj varmt välkommen tillbaka till Lunnevi. Den 23-årige offensive mittfältaren/forwarden återvänder därmed till moderklubben som han lämnade efter säsongen 2022. 2023 spelade han i Trollhättans BoIS i divison 4 där det blev 10 mål i seriespelet och denna säsongen har hittills spenderats i Syrianska FK Lidköping där det blivit 2 mål på 12 spelade matcher i division 3. Vi tackar Syrianska FK Lidköping för gott samarbete i samband med övergången. Herrlaget 28 aug 0kommentarer
  • Seger mot Kongahälla

Idag tog vi emot serietvåan IK Kongahälla i en på förhand väldigt tuff match. Tufft och spännande blev det också. Första Redan i minut 2 träffar gästerna överkanten av ribban med en nick efter hörna. Just fasta situationer är något som IKK är specialister på så vid varje hörna och långt inkast blev det heta situationer i boxen i första halvlek. Dock utan några riktigt klara målchanser då vi förvarade oss väl med näbbar och klor. Vi var medvetna om att vi skulle få jaga en del boll och inrikta oss på kontringar och så blev det. I minut 4 kommer vi till ett dubbelavslut där först Axel skjuter på täckande försvarare och sedan Wille Jensen men även då blockas skottet innan det når fram. Kongahälla flyttar på bollen och på oss men utan att Affe Larsson i målet behöver ingripa särskilt mycket mer än att boxa bort någon hörna och plocka något inlägg. Istället tar vi ledningen i 29:e min. En omställning leder till avslut från Axel som räddas och returen placeras snyggt i mål av Jacob Berg. Sett till bollinnehav inte särskilt väntat men likväl ledning. Den ledningen dubblas dessutom precis före paus när Oscar Fransson lyfter in en andraboll efter en frispark i Kongahällas straffområde. Bollen seglar sådär retfullt snyggt in i bortre krysset och vi har 2-0 med oss in i paus. Andra Andra halvlek liknar inledningsvis den första akten där gästerna fortsätter med stort bollinnehav mot ett samlat hemmalag. I minut 57 ställer vi om och Arvid Bergman slår ett inlägg som Axel Johansson stöter tätt över. Axel tar revansch i minut 61 på en omställning som hämtad ur skolboken. Han friställs av Wille Jensen, löper ifrån sin försvarare, rundar målvakten och rullar in bollen i det tomma målet. 3-0 på tavlan och vind i de rödblåa seglen. I 71:a kommer en reducering då vi blir ihåliga centralt plötsligt och nerv i matchen uppstår. Gästerna får ny energi och vi själva blir lite rädda om poängen. De trycker oss närmare och närmare eget mål och vi har det kämpigt att freda oss. I 80:e kommer reducering nr 2 på ett välplacerat skott och nu är det nervigt på riktigt. De sista 10-15 minuterna handlar enbart om ett desperat krigande hemmalag som slår ifrån sig, blockar skott och rensar tills dess att domaren blåser för full tid. Vi lyckas freda oss och vinner således med 3-2. Sammanfattning En oerhörd krigarinsats av de rödblå idag mot ett skickligt motståndarlag. Andra halvlek blev väldigt nervös och lite stirrig stundtals men väldigt bra gjort att lyckas hålla undan. Nu laddar vi om för ny tuff match borta mot Säffle kommande söndag. Laget: Alfred Larsson Erik Lundmark Anton Hellborg Ali Bazzi Arvid Bergman Oscar Fransson Jonatan Nilsson(k)(67) William Jensen Ismail Talic(89) Axel Johansson Jacob Berg(73) Avb: William Antic, Tim Skogsberg(89), Edvin Ahlqvist(73), Arvid Hallin, Sidney Denis, Ludvig Sundberg(67), Alexander Rohlén Herrlaget 25 aug 0kommentarer
  • Mållöst derby

Ikväll tog vi emot lokalrivalerna Lidköpings FK i ett hett derby. En kampfylld och het match slutade mållöst. Första Vår matchinledning är riktigt bra och vi vaskar fram målchanser omedelbart. Redan innan första minuten är spelad skjuter David Larsson från nära håll men skottet blockas påväg fram och vållar inte Joel Thorstensson några större problem. I minut 2 testar William Jensen skott och även denna gång räddar bortakeepern. I 7:e skjuter Wille igen men skottet smiter utanför stolpen. Bara minuten senare löper sig Jonis till ett friläge men får tyvärr inte riktig träff och skottet går rakt på Thorstensson. Oerhört intensiv matchstart från vår sida men tyvärr ingen utdelning. LFK kommer in lite i matchen efter denna start och börjar med sina långa spelvändningar få oss i rörelse. Det blir en hel del inläggsspel som leder till hörnor och långa inkast men vi försvarar dessa väl och inga målchanser skapas. Vi tar oss tillbaka in i matchen efter en stund och i minut 26 är det Erik Forsblads tur att testa skott utifrån. Kraften är bra men tyvärr går även detta skott rakt på målvakten och returen rinner iväg. En het målchans till blir det och den kommer i minut 46 när Axel Johansson är mer fri än han själv inser. Han tar skott en bit utifrån istället för att ta med sig bollen närmare mål och även detta skott går rakt på målvakten. 0-0 i paus. Andra Andra halvek innefattar också ett hemmalag i det spelmässiga förarsätet. Första målchansen kommer i minut 54 men Axel får tyvärr inte ordning på skottet och det går rakt på Joel. I minut 65 bjuds vi på målvaktsspel av den högre skolan. Tyvärr, sett med hemmaögon, är det LFK-keepern som briljerar. Första skottet kommer från Wille Jensen. Det är hårt men relativt rakt på. Joe räddar och returen studsar ut till Arvid Bergman som får kanonträff på halvvolley. Thorstensson visar som sagt på förstklassigt målvaktsspel när han hinner upp och enhandsräddar avslutet framför rödklädda spelare som knappt kan tro sina ögon. Minuterna rinner iväg och det dröjer till 84:e innan nästa heta chans kommer. Jacob Berg bjuder på ett konststycke när han cykelsparkar inne i boxen men avslutet touchar en hemmaback och smiter tätt utanför. På den efterföljande hörnan blir det lite kalabalik i straffområdet och det är ytterst nära att bollen rinner in men ännu en gång smiter den tätt utanför bortamålet. Det blir inga fler målchanser och matchen slutar således 0-0. Sammanfattning Vi gör en bra match både offensivt och defensivt. Skapar chanser nog att avgöra matchen och släpper inte till en enda riktig målchans. En poäng i det läge vi befinner oss är inte jättemycket värt men vi kan inte göra så mycket mer än att kriga på. Insatsen är bra och den tar vi med oss. Samtliga spelare ska ha en eloge för sitt arbete. Tuff hemmamatch mot serietvåan IK Kongahälla väntar kommande söndag. Väl mött då. Laget: Alfred Larsson Erik Lundmark Ali Bazzi Anton Hellborg Arvid Bergman Erik Forsblad William Jensen David Larsson Jonatan Nilsson(k)(68) Jacob Berg Axel Johansson(78) Avb: William Antic, Edvin Ahlqvist, Oscar Fransson, Sidney Denis, Ismail Talic, Viktor Widell(68), Ludvig Sundberg(78) Herrlaget 16 aug 0kommentarer