• Vidare i DM

Ikväll spelade vi slutspelsomgång 1 i DM på ett BLÅSIGT konstgräs i Tidaholm där Fröjereds IF (div 6) stod för motståndet. Första Vi tar, som sig bör, taktpinnen direkt i matchinledningen och trycker tillbaka Fröjered på egen planhalva. Utdelningen kommer tidigt när Oscar Edh sätter 0-1 redan i minut 5 då han placerar in en retur efter Erik Lundmarks inspel. 0-2 kommer bara två minuter senare när Timmie Salén vänder upp och borrar upp bollen i målvaktens vänstra kryss. Skönt med tidig utdelning och vi fortsätter trycka på. I minut 18 träffar Edh klockrent i kryssribban med ett skott utifrån. Bollen studsar på mållinjen och ut. Tre minuter senare är det Timmies tur att testa skott men denna gången räddar målvakten. I minut 30 sätter Skogsberg bollen i nät i samband med en hörna men det vinkas av för offside. Fyra minuter senare kommer 0-3 när Albin Durguti bryter in från kanten och sätter bollen i nät via målvakten. Lite av en målkavalkad inleds här när 0-4 kommer i minut 38. Oscar Edh blir matchens första tvåmålsskytt när han dribblar sig fram i straffområdet och placerar bollen i nät. En minut senare kommer 0-5 när även Albin blir tvåmålsskytt. Timmie spelar in bollen från kanten och Albin sätter i den i nät från nära håll. I minut 42 tror vi att Edvin Ahlqvist har gjort sitt första IKG-mål när han trycker bollen i nät efter hörna men istället har vi dagens andra bortdömda mål för vår del. Denna gången för hands på Durguti i situationen innan Edvin sätter bollen. Vi fortsätter skapa chanser och bara minuten senare är det nära att Lundmark gör mål men hans lyftning går tätt över målet. Ludde Sundberg håller sig framme i minut 45 efter ett fint anfall men även hans skott går över. Det blir dock ett mål till innan paus när även Timmie blir dubbel målskytt i minut 46. Fin löpning leder till friläge och en behärskad lyftning över målvakten. 0-6 på tavlan i paus. Andra Vi gör 4 byten direkt i paus. Ali ersätter Affe i mål och några av ynglingarna på bänken får kliva in i spelet. I 50:e är det nära att en av dem, Alex Rohlén sätter dit bollen men nicken från nära håll går över. I 56:e löper Viktor Johansson fint in i boxen men kommer tyvärr för nära målvakten och hinner inte få någon fart i avslutet. I minut 61 kommer 1-6 lite från ingenstans. Vi får inte bort bollen från straffområdet efter en rörig situation och tillslut sitter ett skott lågt bakom Ali i målet. Resten av halvleken spelar vi av tiden. Närmast mål är Rohlén som har en boll som räddas på mållinjen i minut 76, Durguti som bjuder på en dribblingsräd med avslut i minut 79 och Oscar Fransson som skjuter en tung frispark lite för mitt i målet i minut 86. 1-6 blir slutresultatet. Sammanfattning Vi gör en noggrann och kontrollerad första halvek och matchen är avgjord i paus. Andra halvek är lite rörig första kvarten men sedan tar vi tag i händelserna igen. I nästa omgång av DM möter vi Halvorstorps IS på bortaplan. Datum ej spikat ännu. Nu fokus på Herrestad hemma på lördag 14.00. Laget: Alfred Larsson(45) Edvin Ahlqvist(45) Tim Skogsberg Felix Ekblad(k)(60) Viktor Johansson Oscar Fransson Erik Lundmark Ludvig Sundberg(45) Oscar Edh(65) Timmie Salén(45) Albin Durguti Avb: Ali Carneil(45), Sidney Denis(45), Gabriel Sundberg(65), Arvid Hallin(45), Emil Hallin(60), Alexander Rohlén(45) Herrlaget för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot IFK Kumla

Idag spelades omgång två av seriespelet när vi begav oss till Kumla IP för möte med IFK Kumla. Hemmalaget drog längsta strået och vann med 2-0. Första En kampfylld och duelltät första halvlek med ett hemmalag som spelar med stor intensitet i sitt spel både med och utan bollen. Vi matchade dem fysiskt och togs dueller på ett helt annat sätt än i premiären mot VFK. Målchanserna i första halvlek är relativt lätträknade men i minut 16 kommer hemmalaget till ett bra läge där ett inlägg från kanten avslutas från nära håll. Wille i målet gör dock en bra räddning. Det fortsätter vara en låst match fram till minut 31 när vi skapar ett superläge där Oscar Edh avslutar från nära håll. Tyvärr räddar målvakten och andrabollen som lyfts in stöts utanför av Wille Jensen. Det ser ut att gå mot en mållös halvlek men i minut 44 kommer 1-0. En felvänd hemmaspelare utanför straffområdet får vända upp och avsluta och skottet sitter lågt vid Willes högra stolpe. Han är på avslutet men den går via stolpen och in. Tungt naturligtvis och underläge i paus. Andra Vi starar andra halvlek på ett bra sätt och lyckas etablera lite tryck på hemmalagets planhalva som mestadels leder till resultatlösa hörnor. I 52:a skjuter Oscar Edh ett skott som touchar en försvarare och går tätt utanför. I 60:e min kommer 2-0. Vi har frispark på egen planhalva som lyfts in mot Kumlas straffområde. Bollen rensas bort och spelet vänder med inlägg för Kumla som följd. Wille Antic gör en superräddning på första nicken men returen stöts i mål av samma spelare då han hinner fram före oss. Matchens sista halvtimme försöker vi lyfta in en hel del boll men hemmalaget försvarar sig med näbbar och klor och vi kommer inte i närheten av att reducera. 2-0 blir därmed slutresultatet. Sammanfattning Ett steg framåt från premiären men tyvärr är vi för tafatta vid hemmalagets båda mål och får inte heller snurr på anfallsspelet tillräckligt ofta. Vi får samla ihop oss och jobba stenhårt för att jaga in poängen. Nästa match spelas på onsdag i DM när vi beger oss till Tidaholm för att möta Fröjereds IF. Laget: William Antic Tim Skogsberg(65) Ali Bazzi Arvid Bergman Felix Ekblad(k) William Jensen Ludvig Sundberg(80) Ismail Talic(65) Oscar Edh(70) Anton Hellborg Jacob Berg Avb: Alfred Larsson, Edvin Ahlqvist(65), Oscar Fransson, Erik Lundmark(65), Viktor Johansson(80), Timmie Salén(70), Albin Durguti Herrlaget 6 apr 0kommentarer
  • Mardrömspremiär

Idag spelades seriepremiären av div 2 Norra Götaland när vi tog emot Vänersborgs FK hemma på Lunnevi. En madrömspremiär i ordets rätta bemärkelse och 1-6(!) på resultattavlan vid full tid. Första En katastrofal första halvlek från vår sida där vi bjuder våra gäster på mål som inte ska få uppstå. 0-1 kommer i minut 7 när vi sätter en passning rakt i gapet på en VFK-spelare och sedan inte rensar undan bollen utan den trycks i mål från nära håll. 0-2 i minut 25 efter att vi återigen sätter oss själva i skiten på egen planhalva och bollen hamnar i nät bakom Antic i målet. 0-3 i minut 35 när den 3:e(!) returen efter Willes räddningar sätts i mål. Alldeles för tafatt agerande i egen box. Värre skulle det bli och 0-4 kommer på straff i minut 45. Upprinnelsen till straffen är att vi fäller en VFK:are som är pålägg ut ur straffområdet. 0-4 på tavlan i paus. Andra Matchen är naturligtvis körd efter en sådan första halvlek och andra akten var mest en formsak. 3 byten i paus och bra energi inledningsvis. I minut 53 löper sig inhoppande Jacob Berg till ett friläge men målvakten räddar avslutet. Vi har som sagt ganska bra energi i inledningen samtidigt som VFK naturligtvis tar foten av gasen något pga den stora ledningen. Energin bedarrar när vi i minut 64 återigen slår en huvudlös passning rakt i gapet på VFK med kontring och friläge som följd. 0-5 sitter bakom stackars Antic i mål. I 73:e fullbordas tennissiffrorna när 0-6 sitter bakom Wille. Jacob Berg gör vårt enda mål när han sätter ett friläge i minut 89. 1-6 blir det hemska slutresultatet. Sammanfattning Mardröm är ordet. En katastrofal första halvlek där vi gör misstag som inte håller på division 2-nivå och matchen är förlorad i paus. Andra halvlek är bättre men det vore konstigt annars men återigen gör vi misstag vid målen. Spelare och ledare får ta en lång och noggrann titt i spegeln under helgen och sedan siktar vi på DM-spel borta mot Fröjered på onsdag. Därefter IFK Kumla borta i serien på lördag. Stort tack till alla supporters som kom idag, vi är ledsna att vi inte kunde bjuda på något av värde. Laget: William Antic Tim Skogsberg Ali Bazzi(45) Arvid Bergman Felix Ekblad(k) William Jensen(57) David Larsson(75) Erik Lundmark Ismail Talic Timmie Salén(45) Albin Durguti(45) Avb: Alfred Larsson, Edvin Ahlqvist(45), Viktor Johansson, Oscar Fransson(57), Axel Johansson(75), Oscar Edh(45), Jacob Berg(45) Herrlaget 29 mar 0kommentarer