Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ifö Bromölla IF A/U-lag

Följ

A/U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Träningsmatcher A

Match

Ifö Bromölla IF

1 - 0
MultiCopy Arena (Konstgräs)
18 februari 2017
14:00

IFK Karlshamn

Referat

Referat: Ifö Bromölla IF - IFK Karlshamn

Ifö/Bromölla IF – IFK Karlshamn 1 – 0 (0-0)

I vårens andra träningsmatch väntade på lördagseftermiddagen ännu en seriekollega, denna gång i form av IFK Karlshamn.
Det skulle sluta med en stabil seger för våra svartvita även om siffrorna kom att stanna vid 1-0.
Redan efter två minuter fick vi se Pontus Axelsson driva upp bollen innan ett instick levererades mot en framrusande Calle Nilsson som i kamp med målvakt och en försvarare ändå kunde se till att bollen hamnade hos Marcus Andersson som strax utanför straffområdet fick till ett avslut som dock strök precis utanför målvaktens vänstra stolpe.
Ytterligare ett par halvchanser hanns med innan gästerna för första gången tilläts sticka upp då man efter en omställning fick till ett bra avslut där Kristian Önnervik fick visa prov på kunnande med en kvalificerad räddning ut till hörna.
Halvlekens stora målchans skulle komma i matchminut 29 då hemmalaget snabbt och effektivt jobbade sig uppåt i banan innan slutligen Calle Nilsson serveras en öppnande passning för att bli totalt ren med öppet mål, dessvärre för alla svartvita lyckades dock Calle på något sätt att placera bollen utanför målramen.
Mot slutet av halvleken fick hemmalaget åter tryck mot gästernas mål och bland annat fick vi se ytterligare ett friläge som ”sumpades” då André Leandersson i 42:a minuten inte lyckades överlista gästernas keeper utan avslutet kunde räddas till en resultatlös hörna.
Första halvlek kan summeras som så att ”svartvitt” direkt tog kommandot och vaskade också fram målchanser innan slarvet tog över och gästerna tilläts komma in i matchen.
Frånsett första 10 minuterna då svartvitt höll i taktpinnen en spelmässigt jämn första halvlek där hemmagrabbarna dock kunde och borde haft ledningen med ett eller ett par mål sett till klara målchanser.
Ett par taktiska omdisponeringar under halvtidsnacket innebar ett massivt tryck från hemmagrabbarna när andra halvlek startade.
I 48:e minuten fick Calle Nilsson till ett bra avslut från c:a 25 meter men bollen smet strax över ribban.
Ledningsmålet skulle dock helt logiskt komma, detta i 63:e minuten genom André Leandersson.
Upprinnelsen var att Pontus Axelsson med stor aggressivitet och vilja vann en duell med en Karlshamnsförsvarare och fick till ett bra avslut som målvakten kunde rädda, dock inte utan att släppa retur på och denna kunde André påpassligt ta hand om och säkert placera bollen in i nät.
Hemmalaget fortsatte efter detta trycka på och i 70:e minuten var det åter nära då Adam Winnberg lyrade in en frispark i straffområdet, Fredrik Johansson visade hunger på den nerdimpande bollen och fick till ett avslut som dessvärre gick strax över ribban.
Det skulle ta 30 minuter av andra halvlek innan gästande Karlshamn skulle tillåtas ta sig in i svartvitt straffområde men det närmsta man kom mål var ett par halvchanser.
Det var istället hemmagrabbarna som jobbade sig fram till den sista stora chansen denna eftermiddag då man efter att tagit hand om en Karlshamnsfrispark fick till en blixtrande omställning genom Niklas Tidblad som serverade en medföljande Adam Winnberg en öppnande boll, avslutet dock inte av sådan kvalité att fick uppleva ytterligare nätrassel utan matchen kom att sluta med siffrorna 1-0.
En stabil laginsats och en helt okej match, speciellt andra halvleks första 30 minuter.
Roligt att se att försvarsspelet åter satt där, inte mycket gästande IFK Karlshamn tilläts skapa men även om segern är klar och rättvis gäller det att bättre förvalta egna skapade målchanser, mer av skärpa och fokus i avslutande ögonblick och det kan bli ett roligt svartvitt fotbollsår.

Målskytt Ifö:
André Leandersson.

Ifö´s lag:,
Kristian Önnervik, Fredrik Johansson, Andreas Johansson, Pierre Ohlsson, Elyas Bouzaiene, André Leandersson, Kim Thörnberg, Robert Ancker-Book, Marcus Andersson, Calle Nilsson, Pontus Axelsson.
Filip Nilsson, Anton Edlund, Fredrik Palmgren, Adam Winnberg, Mohammed Al Farhan, Niklas Tidblad, Filip Pihl.


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
André Leanderson 1 1 0 0 0 0
Pontus Axelsson 1 0 1 0 0 0
Adam Winnberg 1 0 0 0 0 0
Andreas Johansson 1 0 0 0 0 0
Anton Edlund 1 0 0 0 0 0
Calle Nilsson 1 0 0 0 0 0
Elyas Bouzaiene 1 0 0 0 0 0
Filip Pihl 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Palmgren 1 0 0 0 0 0
Kim Thörnberg 1 0 0 0 0 0
Marcus Andersson 1 0 0 0 0 0
Mohammed Al Farhan 1 0 0 0 0 0
Niklas Tidblad 1 0 0 0 0 0
Pierre Ohlsson 1 0 0 0 0 0
Robert Ancker Book 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Kristian Önnervik 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 30 mar 2018, 14:00 Ifö Bromölla IF - IFK Karlshamn 7 - 0