• Referat IFK Örebro-ÖSK Söder

Fredag och match igen. Planen såg magisk ut och regnet som varit de senaste veckorna har verkligen gjort sin rätt. Motståndet för dagen stod ÖSK Söder för, ett lag som stod på samma poäng som IFK och dessutom fanns det en hel del bekanta ansikten i motståndarlaget. Första halvlek inleder IFK bra och tar tag i spelet men det dröjde inte mer än en kvart innan Söder tog ledningen med 0-1 och 0-2 ramlar in endast två minuter senare. Pontus trycker dit 1-2 efter ett fint inlägg från Antoine. Innan domaren blåser av halvleken gör Söder både 1-3 och 1-4. Spelmässigt en helt okej halvlek från IFK men att släppa in fyra på en halvlek, jaa då vinner man inga matcher. Andra halvlek blir en jämnare historia i alla fall målmässigt då den slutar 0-0. Både IFK och Söder har några bra lägen under halvlekens lopp. IFK har flera riktigt bra chanser som borde resulterat i mål. Över det hela taget så var matchen spelmässigt en ganska jämn affär förutom att Söder gör mål på sina chanser medans IFK inte gör det. Jag vet inte vem det var eller hur de kom dit men efter matchen stod helt plötsligt en stor påse med munkar på bordet i omklädningsrummet. Vad passar bättre än att dränka sina sorger i socker? Inget. Nästa match spelas nästa fredag klockan 19:00 mot Hallsberg och dra på trissor så viktigt den matchen är. Så se till och gör vad ni måste för då är det vinst som gäller. Herrar 11 jun 2022 0kommentarer
  • Referat IFK Örebro-Örebro Nordic FC

Efter en bra träningsvecka och med en seger i ryggen var det med en bra känsla man kom upp till IP idag. Motståndet för dagen stod ett obesegrat Nordic för. Innan matchen så pratat ledarstaben om att ligga tätt på och att vinna dueller skulle bli nyckeln i matchen. Första halvlek gör IFK spelarna allt som vi pratat om innan. Vi vinner dueller och kämpar hårt mot ett tekniskt och bollskickligt Nordic. IFK får till några fina anfall men det resulterar varken i mål eller några speciellt farliga målchanser. Nordic rullar en del boll men lyckas inte heller skapa några direkt farliga målchanser. I slutet av första halvlek så får Nordic till ett anfall som jag anser vara offside men har haft fel förr och kanske har jag det igen. 0-1 blir ett faktum efter ett inspel från kanten. Ett tufft mål då det släpps in precis innan halvtid. Andra halvlek startade med att Nordic får ett friläge och det blir 0-2. Efter detta så blir IFK spelarna något uppgiva och jag tror inte vi skapar en enda målchans samtidigt som flera fina brytningar och räddningar från muren Björn håller kvar IFK i matchen. Halvleken kan egentligen bara sammanfattas med ett ord, grisfotboll. Båda lagen står för flera fula tacklingar som resulterar i både gula kort och frisparkar lägg där också till att det gnälls rätt mycket från både sidorna. En sur förlust då det verkligen kändes som vi var med i matchen efter första halvleken men efter den andra så får jag nog enda tillstå att resultatet är rättvist. Några saker att ta med sig från matchen. - Otroligt kul att se generalen Nelsson tillbaka på plan. - Sångfågeln Kristian har en röst skänkt från ovan. - Och det viktigaste av allt. Har spelat alla matcher förutom en i år och inte en enda gång har vi förlorat på dålig kampvilja eller inställning. Vi springer och kämpar hela matcherna och det är något som kommer föra med sig resultat i längden. Det är jag helt säker på. Och det är också något att var stolt över. Det är i alla fall jag. Nästa match spelas på söndag mot Hallsberg uppe på IP. En resvervlagsmatch som vi hemskt gärna skulle vilja vinna. Klockan 17 spelas matchen. Där efter spelar IFK på tisdag mot Hidingsta på bortaplan. Det är även våran kära Kristians sista match i IFK tröjan. Kristian är person som har tillfört väldigt mycket både på och utanför planen och dessutom en väldigt härlig person. Om vi får se Kristian spela i sitt kära ÖIS eller något annanstans får tiden utvisa. Men vem vill inte berätta för barnbarnen, släktingarna eller vännerna att man minsann var och såg Kristian Jönssons sista match? Kooooooom och kolla. Herrar 28 maj 2022 0kommentarer
  • Referat IFK Örebro-Scandinavian

Fredag, regn och division 4 fotboll var det som stod på menyn idag. Matchen skulle från början ha spelats på Universitet men planen var vattenfylld och därför flyttades matchen upp till Brickebackens IP. Magnus och Bobban pratade innan matchen om att det laget som var hetast i straffområdet också var det laget som skulle vinna och det får jag påstå att så blev fallet. Första halvlek präglades av ganska mycket felpass och relativt lågt tempo. Men IFK lyckades skapa flera heta målchanser som borde resulterat i bra mycket mer mål än bara ett. Vet inte om det var vattnet och en studsig plan som gjorde att vi inte fick in bollen eller vad det var. Men första halvlekens enda mål gjordes av Pontus på ett mönsteranfall och ett otroligt fint inlägg. Scandinavian skapar i stort sett inget alls förutom ett skott från kanten som Johan fick göra en fin räddning på. Andra halvlek är i stort sett identiskt med den första och IFK skapar flera målchanser som inte resulterar i några mål. Scandinavians enda chans är väl egentligen när Oliver bestämmer sig för att skrämmas lite och placerar bollen tätt utanför egen stolpe. En fullt medveten rensning. Eller inte. I den 80e matchminuten gör Jonte 2-0 och det blir ett resultat som står sig till slutet. Matchen borde ha slutat med bra mycket högre målproduktion av IFK än som blev fallet. Men det bryr jag mig inte ett dugg om. För det är så otroligt skönt att få skriva ett segerreferat igen och 3 poäng är ett faktum. Några saker att ta med sig från matchen. -Säsongens första nolla är bärgad. -DJn leverade fantastisk musik efter matchen. -Arvid är en löpmaskin fast han redan innan matchen påstår att han är trött. -Kaptensbindeln passar numera både stora armar och pinnarmar. Nästa match spelas på en självaste lönehelg, 27/5 klockan 19:00 mot obesegrade Örebro Nordic FC. Så kom och spendera hela lönen i kiosken så ses vi där. Herrar 21 maj 2022 0kommentarer
  • Referat ÖSK Söder-IFK Örebro

Under tisdagskvällen så vankades det cupmatch mot seriekonkurrenten ÖSK Söder och vilket härligt väder det bjöds på. Matchen spelades på Grönpepparparkens IP och planskötarna i ÖSK Söder hade fixat en ruggigt fin matta, kanske till och med Örebros för stunden finaste plan? Första halvlek börjar med att Söder rullar mycket boll och IFK spelarna kommer lite fel in i matchen och har svårt att hitta rätt i positionsspelet vilket var något som motståndarna utnyttja och kunde göra 1-0 efter 14 minuter. IFK skapar några lägen och Anton slår en mycket fin frispark som letar sig fram till Oliver. Oliver som hela tiden tjatar om att han borde få chansen att spela forward och inte back förstärker inte sina aktier när han sumpar såna målchanser. Det är Söder som håller i bollen och skapar flera målchanser som inte resulterar i något mål förrens i den 36e minuten där de gör 2-0 med ett avslut från kanten i IFKs straffområde. Några minuter senare så får centertanken Richard bollen efter ett inlägg som han säkert prickar dit. Halvleken avslutas med att det står 2-1 till Söder. Andra halvlek jämnar spelet ut sig en aning och båda lagen rullar en hel del boll men det är Söder som lyckas hitta nätmaskorna först och 3-1 är ett faktum. Halvleken fortsätter att präglas av en del hårda dueller, passningsspel och brytningar där Oscars glidtacklingstäckning på mållinjen sticker ut ur mängden. Matchen slutar 3-1 och IFK har där med spelat färdigt i cupen för det här året. IFK gör en helt okej match med tanke på att laget är helt nykomponerat och en del spelare får spela på ovana positioner. Vill även dela ut en liten utmärkelse den här matchen. Matchen Alex Song. David ber Oscar om att hjälpa till att sätta kaptensbindeln och Oscar skiner upp som en sol när han tror att David vill att han ska agera kapten vilket alltså inte var fallet. Jag är dock helt säker på att han hade burit bindeln med bravur. För övrigt en fråga till kapten Axel? Hur stora armar har du egentligen, det var två olika kaptener som hade problem med att få bindeln att passa på armen. Nästa match spelas på Scandinavian klockan 19:00 vid universitetet. Ses där! Herrar 18 maj 2022 0kommentarer
  • Referat IFK Örebro-Adolfsberg IK

Förra matchen mot Nora vann IFK med 2-1. Målen var ifrån Arvid och Axel. Låg hemma i sjukdom och var därför ej på plats därav inget referat. Dock så skall andra halvlek varit en väldigt bra prestation av IFK och en viktig seger. Under gårdagen skulle IFK spela match mot serieledande Adolfsberg. En tuff uppgift. Första halvlek var det Adolfsberg som hade mest boll men det var också ett hårt kämpande IFK som försvarade. Adolfsberg gör mål på en hörna där en Adolfsbergspelare fick gå upp ostört och nicka in. 0-1. Halvleken fortsätter med att Adolfsberg har mycket boll men skapar inte jättemycket. IFK har något halvläge. Halvleken slutar 0-1. Andra halvlek börjar med att IFK tar tag i spelet och fick anfalla en stund. Men tidigt i halvleken så gör Adolfsberg 0-2 och senare 0-3 efter självmål och till sist 0-4. Och det är bara att konstatera att Adolfsberg för dagen var det bättre laget. Vill även passa på att berätta om den otroliga pingismatchen som pågick i omklädningsrummet innan matchen den spelades med stora pilatesbollar. Vet inte om det var Emil eller Oscar som vann, otroligt oklart. Nästa match spelas på tisdag mot ÖSK söder klockan 19:30 på Grönpepparsparken. Herrar 14 maj 2022 0kommentarer