15:00

Grythyttans IF

Referat: IFK Örebro - Grythyttans IF

Förlust hemma mot Grythyttan med 1-3 på lördagen.

En bra första halvlek från oss i IFK. Bra försvarsspel och Grythyttan hade svårt att få till något ordnat spel . Framåt har vi flera fina lägen via bra och varierat spel . Benji har ett friläge som han tyvärr chippar över. Alex har ett inspel som går längs mållinjen Dessutom flertalet farliga hörnor. Efter den halvleken ligger vi under med 2-1!..

Två riktiga skitmål som vi bjuder på. 1-0 kommer efter fem minuter. Mikias och Hannes missar i kommunikationen vid ett hemmaspel och ställer en Grythytte-spelare helt fri. 1-2 i slutet på halvleken efter en retur från Hannes och en helt fristående gul lirare i boxen. Däremellan ett riktigt snyggt mål där en lång boll nådde Viktor som skarvade fram Benji som satte bollen stensäkert.

Det sena målet blev ett hårt slag och vi lyckades inte riktigt komma upp i samma standard i andra. Vi hade svårare med våra uppspel och fastnade ofta. Vi hade också svårare att hålla fast bollen på offensiv planhalva. Några chanser dock framför allt genom Alex och Benji som träffade ribban. 1-3 kommer på ett snyggt sätt men samtidigt tamt försvarsarbete när deras anfallare dribblar 4-5 man och sätter dit den.

En bra första där det känns konstigt att vi ligger under. Efter det har har svårt att resa oss och andra halvan går helt i Grythyttans favör.

Närmast väntar en match i mittens rike mot Eker på söndag.