18:30

IFK Örebro

Referat: Laxå IF - IFK Örebro

Klar och säker seger mot Laxå - seger 7-1!

Det blev nästan precis som vårmatchen. Seger 7-0 då och 7-1 nu. Viktigt var att vi tidigt fick hål på Laxå. Och redan efter 2 minuter sätter vi ledningsmålet via Alex som sätter dit den efter ett fint inlägg från Erik. 2-0 kommer genom Benji och det är bara början på ett riktigt målfyrverkeri från mannen med de härliga målgesterna. Benji sätter också trean innan halvtid .

Två tidiga mål i i början på andra gör sedan att matchen blir avslagen i slutet . Vi gör sjuan med halvtimmen kvar och har sedan lite svårt att hålla det riktiga fokuset matchen ut. Totalt sett är vi inte riktigt nöjda med spelet då det ibland
slarvades för mycket i passningsspelet. Men riktigt vasst att ändå göra sju mål givetvis. Försvarsmässigt sattes vi inte på några större prov men kul att se Björs i mittförsvaret som gjorde sin första start för året.

Annars måste vi givetvis lyfta fram Benji som gör hela fem mål i matchen. En riktig målskytt som vi under perioder saknat de senaste åren. Riktigt fina framspelningar också t.ex. via Thalén och Mikias som bäddar för frilägen.

Närmast väntar Grythyttan hemma på lördag.

Matchens tre stjärnor.
3 st. Benjamin Rodriguez. Fem mål och en assist . Kliniskt i boxen.
2 st. Alexander Hjelm. Två nya mål och Alex är nu uppe i sju som back/mittfältare. Hela tiden på språng.
1 st. Fredrik Björs. Första starten i år och första 90 på riktigt länge. Stabil match därbak.