14:00

IFK Västerås FK

Referat: IFK Örebro - IFK Västerås FK

Ja 9-1 ni läste rätt!

Avslutningen på kvalet blev en riktig smällkaramell signerat en fantastisk fin IFK offensiv. Hela 7-0 i halvlek och totalt 9-1 hemma mot IFK Västerås i kvalets sista match.

Vi var fast beslutna att avsluta kvalet bra efter varit ytterst nära i match ett och två. I matchen mot Västerås var det inget snack och vi fick visa upp hela registret. Det rullade på i första och vi gjorde mål på det mesta. Bekim inledde målskyttet snyggt. Sparrow satte två ett på frispark och en efter en snygg soloraid. Olof satte också två snyggt. Ytterby ville inte vara sämre och tryckte även han dit två i en halvlek som likande få andra under säsongen.

Andra lite avslagen naturligtvis . Nästan lika mycket chanser dock men långt ifrån lika bra effektivitet. Alex sätter ett snyggt hörnmål och Thalén trycker dit en straff. IFK västerås från också ett tröstmål i slutet.

Ett härligt slut på en mycket bra säsong. Samtidigt lite surt när vi vet hur nära vi var till slut. Ledning mot Sifhälla i första matchen och kryss länge mot Sunne förra veckan...

Matchens tre stjärnor.
3 st Samuel Sparrow. Mycket bra match centralt på mitten. Vann mycket boll och fick sätta ett snyggt solomål bland annat.
2 st. Erik Gustavsson. Låg bakom mycket offensivt med vassa inlägg.
1 st. Emil Åstradsson. Lekstuga i första, sämre effektivitet i andra.