16 oktober 2016
14:00

IFK Örebro

Referat: IFK Sunne - IFK Örebro

Förlust med 1-0 borta mot Sunne i kvalets andra match. En bra prestation men ett sent ledningsmål för Sunne förstörde eftermiddagen och division 3-platsen är nu definitivt körd.

Totalt sett en riktigt bra prestation mot det bästa motstånd vi stött på under året . Men precis som i första matchen har vi inte riktigt marginalerna på vår sida och motståndarna är bättre i planens sista tredjedel än vad vi är.

Första kvarten har vi problem men jobbar oss in i halvleken allt eftersom. Sunne har de vassare lägena men vi har också en del lägen som vi kan förvalta. Hampus nick i burgaveln nog den bästa. Vi följer matchplanen riktig bra och står för en strong försvarsinsats framför allt.

Andra är lite öppnare och vi vet att Sunne kommer blotta sig bakåt när de måste gå för ett ledningsmål. Vi har fortsatt bra koll på Sunne och de lägen som de skapar bjuder vi på. Framåt skapar vi tre riktigt vassa lägen genom Sparrow, Anton och Ytterby. Där måste vi helt enkelt göra mål . Istället sättet Sunne 1-0 med cirka åtta minuter kvar och ridå.

Vi visar på en helt annan inställning än sist och krigar på berömvärt. Men mot så bra motstånd och i dessa täta kvalmatcher måste vi sätta dessa lägen. Där var Sunne bättre det är bara att erkänna. Men det känns bittert när spelarna gör sitt yttersta och är värda mer efter allt slit.

Kvalets nästa match mot Västerås hemma på lördag blir säsongens sista match.