28 juni 2016
19:00

Lillån FK

Referat: IFK Örebro - Lillån FK

Vinst i våravslutningen mot Lillån med 4-0. Vi tar därmed semester med en bra prestation och en god känsla inför hösten.

Först en ganska jämn första. IFK för spelet men Lillån står emot bra. Lillån skapar några riktigt farliga lägen. Har en i ribban och ett friläge. Vid båda tillfällena agerar Jonte mycket bra och avvärjer. Framåt har vi också chanser och Pontus sätter ledningsmålet efter cirka 20 minuter. Ett fint anfall där Ytterby ( nyss hemkommen från EM, spelar fram Pontus till ledningsmålet. Samme Pontus som skulle ha en fin kväll. I slutet av halvleken har vi några lägen att kunna göra tvåan genom Pontus och Kevin men uddamålsledning i halvtid.

Fokus i halvtid på att fortsätta vara aggressiva och inte bli passiva. Vi lyckas bra och Lillån har svårt att skapa heta lägen. Istället sätter vi 2-0 återigen via firma Pontus och Ytterby. Känns ganska bra i det läget med kontroll. Lillån får dock en utvisning och vi tror det ska gå lite för enkelt då och tummar på jobbet. Lillån har några lägen men Alex sätter trean och matchen är definitivt avgjord. Totalfotboll då vänsterbacken tar en djupledslöpning centralt. Fin pass Kevin. Pontus sätter sedan fyran på slutet efter fint förarbete av Anton och Bekim.

Nu tar vi sommaruppehåll som serietvåa. Vi är med inför hösten och kör igång träningen igen den 21 juli.