27 maj 2016
19:00

IFK Örebro

Referat: Vretstorps IF - IFK Örebro

Årets första förlust via 1-3 borta mot Vretstorp. En jämn batalj där matchen stod och vägde vid 1-1 men där Vretstorp via två mål i slutet, drog längsta strået.

Vi fick en drömstart där vi sätter ettan redan efter 2 minuter. Anton drar dit en frispark på ett distinkt sätt och en fin start. Vi fick inte rida på den vågen så länge då hemmalaget kvitterade bara några minuter senare. Vi tappar bollen olyckligt vid hörnflaggan och bollen spelas in. Via en klack och en touch på ett IFK ben ställdes Wiberg fri och kunde slå in den.

Jämt spel resten av halvleken Båda lagen skapade lägen och hade bra perioder. Marcus, Bekim och Kevin har fina lägen. Dock är vi inte helt nöjda med första då vi blir för långa i laget och vinner för få dueller.

Lite ändringar inför andra där vi försöket täppa till mitten bättre och få mer djupledsspel framåt. Ungefär samma matchbild dock där matchen står och väger. Hannes gör en kanonräddning och framåt har vi lägen att avgöra. Två halva frilägen för Marcus och Anton resulterade inte mål tyvärr. Istället får Vretstorp en vändning med ett långt inlägg från höger som stöts tillbaka in och slås in från nära håll. Vretstorp gör också 3-1 på slutet när vi chansar en del framåt.

Spelet hackar lite och vi har svårt att få igång passningsspelet. Däremot finns det tendenser till bättre anfallspel än de senaste matcherna. Vretstorps tyngd blir till slut avgörande. Samtidigt gäller det att sätta dit de lägen som man får. Det gör Vretstorp och inte vi denna kväll.

Bara att ta nya tag inför fredag då Yxhult kommer på besök.

Matchens tre stjärnor
3 st. Anton Gustafsson. Låg bakom det mesta offensivt. Mål och ett ständigt hot.
2 st. Hampus Lilja. Bra därbak med fina brytningar.
1 st. Emil Åstradsson. Första matchen från start i år. Kommer växa med mer matcher men gjorde det bra redan nu.