• Försäsongen klar!

Vi avslutar försäsongen med träningsläger i Nyköping (favorit i repris!) fredag-söndag med 24 spelare, tre träningar och sista träningsmatchen mot Hargs BK. När vi summerar försäsongen, så har vi genomfört 35 träningar, ett antal teorigenomgångar och åtta matcher. Våra matcher har endast varit mot division 4-motstånd (förutom i DM), för att förbereda killarna på bästa sätt - och "...vara ett division 4-lag när serien börjar...". Det tycker vi att vi lyckats med - nu gäller det bara att leverera när den stora seriepremiären är på fredag, hemma mot Kvisksund! Vi vann vår DM-grupp efter att ha slagit Jäder, IK Standard och Södertälje FC (div 4, 6 och 7) och spelar 1/16-del mot Nykvarn i maj. Våra övriga matcher har slutat med tre förluster, en oavgjord och en vinst. Vår spelidé sitter och det har sett mycket stabilt ut! Helgens avslutande match mot Hargs BK dominerade vi helt, trots två träningspass i benen. Efter att Harg kvalade till div 3 förra året, så har de föryngrat och kommer att kunna bygga ett nytt fint lag från sin position i division 4. Matchen slutar 5-0 till oss efter dubbla straffmål av Mika, William levererar och Hampus noteras för två mål på slutet. Tror att Anton gärna hade velat ha ett av dessa, men, men....😅 Bäst på plan var IFK Mariefred där vi plussar för vårt försvar med Jimmie och Elias i spetsen. Nu vilar vi ett par dagar, tränar inför fredagen och hälsar Kvicksund, Niklas Holmgren, Anders Limpar, Mankan Ultras och alla andra Mariefreds-supporters välkomna till avspark fredag kl 19.00 på Hammarens IP! Kom i tid för att få sittplats och inta fredagsmiddagen vid grillen som är öppen! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst i vår DM-grupp!

På onsdagskvällen spelade vi vår sista gruppspelsmatch i DM, när vi tog emot IK Standard på Hammarens IP. IK Standard, som kom i mitten av sin division 6-serie förra året, kom till spel med sikte på sin första vinst i gruppen. Vi behövde minst en poäng för att vinna gruppen och gå vidare till 1/16-delsfinal i DM, mönstrade en fin trupp trots att vi fortfarande har en del sjukdomar. Det är hård konkurrens om både startplats och plats i truppen, precis som det skall vara! IFK tog omgående tag och förde matchen med ett snabbt bolltempo och ett säkert försvar. Helt onödigt åker vi på en omställning och släpper in 0-1 efter 14 minuter genom en fin omställning av Standard. Resten av halvleken dominerar vi helt och leder i halvtid med 2-1 efter mål av Valle och William. Fint förarbete på bägge målen från Ryad! Ett par byten i halvtid och Axel gör 3-1 direkt i andra efter ett riktigt fint anfall. Men, återigen ett onödigt bolltapp och ett par felbeslut senare, gör deras duktige ytter 3-2. Det saknades dock nerv i matchen, då vi fortsatte med ett bra bollinnehav och skapade en hel del chanser. Valle, Sörmlands snabbaste fotbollsspelare!, fick ett par fina bollar med bra löpningar och avgör matchen med 4-2 och 5-2. Hat-trick för Valdemar! Inte det sista i år tror vi... Många plus i dag efter en riktigt bra genomförd match i 90 minuter....! Bäst på plan var Anton igen. Extra uppmärksamhet på Mika, Ryad - och Valle igen då. 1/16-delsfinalen spelas i derby mot Nykvarn, återkommer om speldag! Nu tar vi påskledigt, tränar på måndag igen och laddar upp inför träningsläger nästa helg och efter det seriestart! Tack till alla som kom och tittade i går kväll! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 28 mar 0kommentarer
  • Seger i dag!

FC Södertälje var på besök i dag som vi mötte i vår andra DM-match för året. Motståndarna gjorde en bra första säsong i div 7 och kom till oss med en vinst och en förlust i DM. I dag tog vi tag i matchen från början och flyttade bollen lungt och snabbt på samma gång. Vi fick rätt så gott om tid på oss och gjorde 1-0 efter nio minuter av Henke. 2-0 tre minuter senare (självmål) och efter en halvtimme gör Mika 3-0 på straff. Vi skriver 6-2 till slut efter en hackig andra halvlek. En klart godkänd första halvlek som ser riktigt bra och stabil ut med bra organisation. Och tre mål! I andra halvlek går vi ned oss lite men tar med oss tre poäng. Bra från backlinjen i dag, som spelar ur pressen på ett lugnt och säkert sätt. Vi ser stabila ut! Träning i morgon och nästa match i DM redan på onsdag då vi möter IK Standard på Hammaren. Poäng då, så tar vi hem vinsten i vår DM-grupp och får spela vidare! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 24 mar 0kommentarer