• Vinst i vår DM-grupp!

På onsdagskvällen spelade vi vår sista gruppspelsmatch i DM, när vi tog emot IK Standard på Hammarens IP. IK Standard, som kom i mitten av sin division 6-serie förra året, kom till spel med sikte på sin första vinst i gruppen. Vi behövde minst en poäng för att vinna gruppen och gå vidare till 1/16-delsfinal i DM, mönstrade en fin trupp trots att vi fortfarande har en del sjukdomar. Det är hård konkurrens om både startplats och plats i truppen, precis som det skall vara! IFK tog omgående tag och förde matchen med ett snabbt bolltempo och ett säkert försvar. Helt onödigt åker vi på en omställning och släpper in 0-1 efter 14 minuter genom en fin omställning av Standard. Resten av halvleken dominerar vi helt och leder i halvtid med 2-1 efter mål av Valle och William. Fint förarbete på bägge målen från Ryad! Ett par byten i halvtid och Axel gör 3-1 direkt i andra efter ett riktigt fint anfall. Men, återigen ett onödigt bolltapp och ett par felbeslut senare, gör deras duktige ytter 3-2. Det saknades dock nerv i matchen, då vi fortsatte med ett bra bollinnehav och skapade en hel del chanser. Valle, Sörmlands snabbaste fotbollsspelare!, fick ett par fina bollar med bra löpningar och avgör matchen med 4-2 och 5-2. Hat-trick för Valdemar! Inte det sista i år tror vi... Många plus i dag efter en riktigt bra genomförd match i 90 minuter....! Bäst på plan var Anton igen. Extra uppmärksamhet på Mika, Ryad - och Valle igen då. 1/16-delsfinalen spelas i derby mot Nykvarn, återkommer om speldag! Nu tar vi påskledigt, tränar på måndag igen och laddar upp inför träningsläger nästa helg och efter det seriestart! Tack till alla som kom och tittade i går kväll! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 28 mar 0kommentarer
  • Seger i dag!

FC Södertälje var på besök i dag som vi mötte i vår andra DM-match för året. Motståndarna gjorde en bra första säsong i div 7 och kom till oss med en vinst och en förlust i DM. I dag tog vi tag i matchen från början och flyttade bollen lungt och snabbt på samma gång. Vi fick rätt så gott om tid på oss och gjorde 1-0 efter nio minuter av Henke. 2-0 tre minuter senare (självmål) och efter en halvtimme gör Mika 3-0 på straff. Vi skriver 6-2 till slut efter en hackig andra halvlek. En klart godkänd första halvlek som ser riktigt bra och stabil ut med bra organisation. Och tre mål! I andra halvlek går vi ned oss lite men tar med oss tre poäng. Bra från backlinjen i dag, som spelar ur pressen på ett lugnt och säkert sätt. Vi ser stabila ut! Träning i morgon och nästa match i DM redan på onsdag då vi möter IK Standard på Hammaren. Poäng då, så tar vi hem vinsten i vår DM-grupp och får spela vidare! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 24 mar 0kommentarer
  • Förlust mot Fanna BK

Ett nytt lag - Fanna BK från Enköping - kom på lördagen på besök i Mariefred. En ny träningsmatch mot bra motstånd för oss! Fanna ramlade ned från division 3 i år, och vi har inte alls koll på hur de spelar. De visade sig vara ett riktigt bra lag som mötte oss med en hög press och en stor säkerhet i sitt bollinnehav. Det märktes att deras nivå ligger en bit från oss - men vi är på väg dit! Vi började stabilt med ett bra samlat försvar där vi spelade oss ur pressen på ett bra sätt! Efter 18 min sätter Filip Ryström snyggt 1-0 efter en snabb kontring där bollen går via spelzonerna på ett bra sätt! Fanna tar över matchen efter 20 min och trycker på. Vi tappar en del onödiga bollar och slarvar en del med passningsspelet. 1-1 kommer efter lite studsar i minut 34. I andra sätter vi full fart och går in tydligare i situationerna med ett lättare spel. Första 20 min i andra tar vi verkligen med oss framåt! 2-1 efter 57 min (självmål? William?), men Fanna svarar med 2-2 och 2-3 efter tjugo min - inom två minuter. Här tar de över matchen igen och är först in i situationerna, medan vi fortsätter att tappa boll. Sista kvarten fyller våra motståndare på med två mål till. En rättvis vinst för våra duktiga gäster, det är klart det bästa laget vi mött i år! I dag ger vi plus till Alfred i mål och Ludde som mittback. Vi kan bättre, vilket vi kommer att visa i vår nästa DM-match. Hemma nu på fredag den 15 mars, avspark kl 19.00, då vi möter IK Standard från Eskilstuna. Vi ses väl!? // Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 9 mar 0kommentarer