• Förlust mot Fanna BK

Ett nytt lag - Fanna BK från Enköping - kom på lördagen på besök i Mariefred. En ny träningsmatch mot bra motstånd för oss! Fanna ramlade ned från division 3 i år, och vi har inte alls koll på hur de spelar. De visade sig vara ett riktigt bra lag som mötte oss med en hög press och en stor säkerhet i sitt bollinnehav. Det märktes att deras nivå ligger en bit från oss - men vi är på väg dit! Vi började stabilt med ett bra samlat försvar där vi spelade oss ur pressen på ett bra sätt! Efter 18 min sätter Filip Ryström snyggt 1-0 efter en snabb kontring där bollen går via spelzonerna på ett bra sätt! Fanna tar över matchen efter 20 min och trycker på. Vi tappar en del onödiga bollar och slarvar en del med passningsspelet. 1-1 kommer efter lite studsar i minut 34. I andra sätter vi full fart och går in tydligare i situationerna med ett lättare spel. Första 20 min i andra tar vi verkligen med oss framåt! 2-1 efter 57 min (självmål? William?), men Fanna svarar med 2-2 och 2-3 efter tjugo min - inom två minuter. Här tar de över matchen igen och är först in i situationerna, medan vi fortsätter att tappa boll. Sista kvarten fyller våra motståndare på med två mål till. En rättvis vinst för våra duktiga gäster, det är klart det bästa laget vi mött i år! I dag ger vi plus till Alfred i mål och Ludde som mittback. Vi kan bättre, vilket vi kommer att visa i vår nästa DM-match. Hemma nu på fredag den 15 mars, avspark kl 19.00, då vi möter IK Standard från Eskilstuna. Vi ses väl!? // Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch mot Enhörna IF

Fjärde träningsmatchen för säsongen....och nu börjar strukturen sitta hyfsat. Vi har koncentrerat oss på att möta bra motstånd (division fyra) för att riktigt kunna testa vår spelidé. På lördagseftermiddagen åkte vi till Enhörna med en del spelare borta pga sjukdom och resor. Grått väder och +4C, det börjar vi känna igen...! Kallt på avbytarbänken. I första halvlek hade vi inledningsvis en del problem med vårt försvarsspel, där Enhörnas duktiga spelare utnyttjade ytor bakom våra ytterbackar på ett bra sätt. Inga speciellt farliga situatoner att notera. Efter en kvart tog vi över matchen och etablerade ett bra tryck mot Enhörnas mål, och Filip Rydström satte snyggt 0-1 när han med sammetsfötter behandlade en perfekt slagen boll från Ryad! Resten av halvleken gör vi det riktigt bra och vänder på spelet noga och tydligt, vilket öppnar ytor och skapar tid för oss. Vi fortsätter vårt fina spel i början på andra. Enhörna trycker på med en ännu högre press, högre ytterbackar och droppar sin sexa ännu längre ned. Efter en kvart får vi en omställning mot oss efter bollschabbel och Enhörna utjämmnar till 1-1. Efter målet tappar vi lite i strukturen och våra motståndare kan spela in en del bollar i ytor som vi borde täppa till. Ett bolltapp till efter 72 minuter, där vi spelar för smått och svårt, leder till ett överläge där Enhörna rullar upp oss och trycker in 2-1. Resten av halvleken fortsätter på liknande sätt, men vi vaskar fram ett par jättechanser via fint spel. Inga fler mål dock... Vi gör en OK/bra/stabil insats mot det bästa laget vi mött hittills i år. Nästa helg tar vi emot Fanna BK från Enköping, ytterligare ett division fyra lag. Avspark kl 13.00 på Hammaren! Vi ses väl...?! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Säsongspremiär på Hammaren!

ÄNTLIGEN är snön bortas på Hammaren och vi kunde ta emot Ärla IF i vår tredje träningsmatch för året på lördagseftermiddagen! Plusgrader och typ 75 pers på plats. Ärla kom på femte plats i div 4 förra året och vi fortsätter att koncentrera vårt träningsmotstånd till den högre divisionen - dit vi förstås siktar! Vi hade en full avbytarbänk i dag och vilade/rullade runt ganska mycket för att avlasta våra spelare. Vi kommer från en riktigt tuff träningsgvecka och har en vecka till med att träna ned oss lite. Vi ser starkare och starkare ut! Matchen började jämnt, där vi fortsätter att sätta vår spelidé på plats. Ärla försökte pressa oss, men lungt och metodiskt spelade vi oss ur detta. Vi släpper till ett par hörnor och i 11:e minuten hittar deras skyttekung rätt, 0-1. Rött kort på Ärlas högerback efter 20 min, men vi lät dem spela vidare med 11 man, för att inte förstöra träningsmatchen. Vi fortsätter att trycka på, men känns lite tunna framåt - inte så konstigt - vi har inte tränat på anfallsspelet på ett bra tag nu....;-). Efter en hörna så får Mika loss bollen i straffområdet och drar in 1-1 under målvakten! Fyra byten i halvtid och i minut 49 så sätter nyförvärvet och hemvändaren WIlliam Forzelius snyggt 2-1 till oss! Fortsatt jämnt spel, där vi märker att Ärla tröttnar ganska tydligt, och vi får mer ytor att spela på. Vi har ett lite för lågt bolltempo, så vi får inte ut vårt bollinnehav fullt ut. Domaren hittar en hög spark på straffområdslinjen efter 67 minuter och dömer indirekt frispark? Nej....der blir tydligen straff???! Som Adam Bergquist sätter säkert, hans andra mål.. Resten av matchen testar vi att trycka på ett högre styrspel och press, och blir lite långa i laget, vilket ger några omställningar för Ärla. Slutresultat 2-2, vilket möjligen speglar matchen. Vi gör en stabil och säker insats, men vi vet att vi kan betydligt bättre. Plus i dag till Williams "debut" och Elias R gör - som vanligt - en kanonmatch....! Nu har vi en full träningsvecka framför oss och åker nästa lördag till Enhörna för att möta ytterligare ett division 4 gäng. Avspark på Friluftsgården kl 13.00. Välkomna! /7Johan, Mathias, Lars., Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 24 feb 0kommentarer