• Otroligt bra, förtvivlat svårt

Fredag, indiansommar och toppmatch på Färevallen, kan det bli bättre? Trean mot tvåan och två, fem eller åtta poängs skillnad efter 90 spelade plus tillägg. Ryktet säger att vi kommer bli uppätna. Inte av Sibbens lag utan av myggen som tydligen invaderat vallen. Vi är dock förberedda och har kletat in oss i allsköns dynga som ska göra att vi klarar oss undan anstormning från alla håll. 1 I 1:a minuten gör Albin Karlsson 1-0 till hemmalaget. Jag ville ha en frispark med oss då Lukas får en fot högt upp mot huvudet i situationen innan men så kan det vara. Efter tre minuter får Melker E sig en kyss, stukar foten och har spelat klart redan. Kroon in istället. Det har ju börjat sådär kan man konstatera. Det är rörigt i vårt lag en stund. Lindmark snurrar runt och får en hörna när Sibbhult rensar från mittlinjen. Till ny och vi får till ett litet tryck. Långt inkast som Ludvig nickar på men på målvakt. Vi har flyttat upp ordentligt nu. Saistam med frispark som Lindmark touchar och bollen mot mål. Vi som sitter i linje ser att bollen är på väg in mot bortre stolpen. Då kommer Alvin och vill stöta in den men målvakt Noah hör en kanonräddning. Lindmark med ny finess och Saistam med vänstern mot mål, men Persson är omutlig så här långt. Minut 25 ny hörna. Sådär farligt med tamt avslut. Hörna Sibbhult. 30 minuter spelade och nu är det bara ett lag på plan. Då går matchens gigant hittills Lindmark sönder och måste byta. Illa det. Ett gammalt problem som uppstår ibland. Ibland är det värre och ibland inte fullt så illa. Vi får väl se vilket strax. Saistam har ett par skott som oroar men inte mycket mer. Lindmark kommer tillbaka in efter en stund och det är ju skönt. Paus En match där vi efter första 7-8 minutrarna fullständigt kör över Sibbhult. Men vad hjälper det, vi måste göra mål också. 2 Vi börjar bra i andra. Sibbhult kontrar med målskytt Karlsson men Anton paraderar skottet som kommer från deras högerkant. Det är väl så här det kommer se ut när vi behöver mål. Vi trycker, Sibbhult kontrar. Högerkanten jobbar sig fram till en hörna. Lindmark går upp men inget. Robin som är högt uppe tar sig förbi sin gubbe vid hörnflaggan. Till Lundin som tar en touch avslutar sedan precis utanför. Saistam med en otrolig prestation där han tar sig förbi flera svarta men vänsterskottet utanför. Tar på någon och hörna. Inget då heller. Vi radar upp chanser nu. Gör vi inte mål snart är det inte klokt faktiskt. Epitetet matchens kung har ändrat riktning och Alexander Saistam är helt outstanding i den här matchen. Den degraderade är inte kass han heller om man säger så. Sibbhult är på vår planhalva. Det hör inte till vanligheterna. David med inlägg som tar försvarare och går i stolpen. Nästa då, vrålar jag i mitt huvud men där kommer ingen. Frispark Sibbhult från mittplan som man når högst på och nicken strax utanför. Yngre broder Lindekrantz kommer igenom och är ohyggligt osjälvisk när han passar inåt istället för att avsluta själv. Där kommer Robin och bryter. På kontringen kommer Saistam sånär igenom. Hörna. Inget. Lång boll från hemmalaget som blir till skott som Anton räddar fint. En kvart kvar och åtminstone jag börjar bli desperat. Nu slår Sibbhult ifrån sig hejvilt och vår backlinje startar anfall på anfall. Colin kommer runt på kanten. Snett inåt bakåt och Alvin sätter bredsidan till. Noah räddar och tar även studsen som blir efteråt. Arian inlägg och nick som sedan rensas till hörna. Känslorna svallar i slutet och sedan kommer även matchslutet. Sibbhult vinner en otrolig match efter att ha varit tillbakatryckta i dryga 80 minuter. Så kan det vara när man inte är tillräckligt vassa framåt och det är knappast första gången ett matchscenario som detta inträffar. De spelade otroligt kompakt och en parkerad buss är inte alltid lätt att komma igenom även om vi hade ett antal riktigt vassa chanser. Det är otroligt surt då jag inte kan minnas när vårt herr-lag gjort en bättre match. Efter detta lutar det mot ett kval även om inget är klart ännu. Tror man något annat är man nog lika korkad som Janne Andersson. Hanaskog marscherar mer och mer mot serieseger medan vi och Sibbhult gör upp om andra- och tredjeplatsen och vilket motstånd som väntar då. Närmast väntar Nävlinge hemma på fredag kl.19.00. Ses då. Text: Roger Engqvist Herrlag 16 sep 2023 0kommentarer
  • Ett göingeleve på Göingevallen

Lördag i värmebölja, ja då ska vi till Hässlehåla för match mot Trepca. Vi har förberett oss för en tuff batalj då hemmalaget har visat sig kunna störa lagen i toppen ordentligt. Lägg därtill att de fått ett par namnkunniga nyförvärv sådär strax innan 1:a-septemberregeln trädde i kraft och vi får en mix som blir spännande så här andra helgen i just den nionde månaden anno 2023. 1 Vi rivstartar och Ludvig Lindmark gör 0-1 med dojjan redan i tredje minuten efter ett inkast signerat Littan Persson. Undertecknad som är på en helt annan plats än på Göingevallen jublar högt efter sms-rapport och spänningen släpper åtminstone något. Efter ca. 1100 sekunder slår VP en långboll mot Saistam på vänsterkanten. Han gör sin gubbe och avslutar med ett kanonskott som målvakten är chanslös på. 0-2, mumma. I minut 28 knoppar Lindmark in sitt andra mål med huvudet på en frispark som Max slår med precision. 0-3. Just huvudet verkar vara kroppsdelen för dagen då även Robin använder sitt för att göra 0-4 på ett fantastiskt inlägg från VP. Detta i 36:e. Paus Jag får höra att vi är bra och ruggigt effektiva. Vår hyfsat stora medresande supporterskara njuter av matchen i solskenet och man hoppas att de inte lagt undan solskyddet redan. En och annan röd näsa kan det ju ha blivit kan man misstänka. 2 Andra halvlek blir lite mer avslagen då vi bevakar ledningen på ett bra vis. Max vill dock vara med på bilden på målskyttarna och gör ett riktigt konstmål efter en långboll från Linus. På tilläggstid gör Trepca ett tröstmål på hörna och det var ju synd för vi vill ju gärna ge målvakterna möjligheten att hålla nollan i en sådan här match. I en underhållande fotbollsmatch tar vi tre poäng mot vad vi då på förhand visste skulle bli en tuff en. Heder åt grabbarna som går ut och gör det så bra. Många var bra idag och vårt mittfält dominerade fullständigt. Av dem vill jag lyfta fram tvåmålsskytten Ludvig Lindmark, vår stenhårde sexa som äntligen får lite utdelning på allt jobb han levererar varje vecka. Det var han värd. En prestation på topp. Bäst idag vara annars min assisterande lagledare HP som styrde upp det mesta och tog hand om laget på bästa sätt. På fredag spelar vi nästa viktiga match då vi ska till Sibbhult för att ta revansch för vårens förlust. Den matchen var riktigt bra och det finns inget som tyder på något annat i kommande kamp. Fredag 19.00 i Sibbhult alltså. Ses då. Text: Roger Engqvist o Björn Olsson Herrlag 10 sep 2023 0kommentarer
  • 3 poäng i sommarvädret

Idag matchdag nr.17. Mats Lilienberg och hans Tollarps IF kommer på besök och vi behöver tre poäng. Då vår match startar först 15.00 hinner vi ledare notera att serieledande Hanaskog tappar två poäng då Kvidinge lyckas knipa en i en oavgjord drabbning på Västra Hed. Då behöver vi göra vårt. Det snackas löpmeter och diverse annat i matchgenomgången. 1 I tredje minuten får Lundin en löpboll. Helt ren lite från sidan avslutar han men målvakten gör en bra benparad som blir en hörna utan utdelning. Vi har tagit tag i spelet direkt. Ny hörna och rensning. På ännu en hörna, kort, går Max in och skjuter. Målvakt klarar och bollen bort. Anton startar en kontring med ett utkast. Det utmynnar i ännu en hörna som målvakt tar. Max igenom men blir fälld på straffområdeslinjen. Frispark och gult kort. Några hoppades på annan färg men den färgstarka domaren har bestämt sig. Max slår, över. Tollarp med frispark från 35 meter. Den är bra slagen i medvinden men Anton har koll och får för säkerhets skull fingertopparna på den till ofarlig hörna. Efter 25 är jag måttligt nöjd då Tollarps olika sätt att störa spelrytmen slår väl ut och vi är inte riktigt på tå. Frispark som Max lyfter in. Lukas kommer finemang vid bortre stolpen men har huvudet på sned och nickar utanför. Arian sätter fart på högerkanten. Snett inåt långt bak mot Max som skjuter. Målvakt gör en fin räddning igen. I 45:e minuten sätter Robin fart från sin vänsterbacksposition. En vänsterfot inåt längs kortlinjen når Linus som glidtacklar in det förlösande ledningsmålet 1-0. Paus Tollarp har fått matchen precis dit de vill med diverse knep. Vi visste väl på ett ungefär vad vi kunde förvänta oss och nu får vi visa att ett spelande lag är bättre än ett icke spelande lag. 2 I 47:e minuten slår Max en frispark mot bortre stolpen som Saistam stöter in till 2-0. Direkt efter Saistam igen, nu felvänd på volley och målvakt gör en superräddning. 3-0 i 60:e efter en snabb upprullning mot Max som gör en gubbe och smäller in 3-0. Tollarp tröttnar nu och kanske inte så konstigt då de bara har en avbytare. Minut 74 hörna som Max slår. Melker E går upp och nickar in bollen i bortre. Nickmål på fasta situationer hör inte till vanligheterna för vår inte jättelånge vänsterback. Här bjöd gästerna på denna då han fick stå tämligen omarkerad. Tollarp maskar lite på slutet enligt pratglade mittfältaren Daniel Nilsson. Allt för att hålla ner siffrorna kanske. Vi vinner en match vi inte behöver yvas över allt för mycket men vi är stabila, tar tre poäng och är med där uppe, nu lite närmare Hanaskog som ska känna flåset i nacken. Spännande blir det framöver. Spänningen härnäst står Trepca för då vi ska till Göingevallen i Hässleholm nästa lördag. 15.00 är tiden även då. Det finns inga ursäkter att inte vara där så packa in släkten i bilarna och åk dit. Själv är jag bortrest. Max Sandberg och gästernas målvakt Erik Svensson utses till vardera lagets bäste spelare av vår matchvärd Newmans VVS. Text: Roger Engqvist Herrlag 2 sep 2023 0kommentarer
  • Lysande i solnedgången

Jaha, match igen. Denna gång i Östra Göinge, närmare bestämt Knislinge. De gjorde en plattmatch sist mot Tollarp om man pratar med deras tränare. Det vill de inte göra igen kan man ju begripa. Då så har Speaker-Macke riggat sin kamera och lurarna är på. Lets gå. 1 Robin bjuder hemmalagets vindsnabbe forward Wisdom på en flygtur i början. Frispark. Inget. Max provar långlobb då målvakten är en bit ut. Bollen gick också en bit utanför. Kalil fixar frispark i hyfsat läge. Max tar. Rensning och sen fäller domaren Saistam. Ingen frispark. 0-1 i 10:e. Rydh till Linus som sticker den vidare till Saistam som rundar målvakt och rullar in bollen. Trasan gick som på ett snöööre! Sen Kalil på vänsterkanten in till Saistam som försöker igen men fot emellan. Den förre har börjat oerhört piggt. Hörna i 14:e. Farligt men målvakten plockar bollen innan den går på Robins huvud. Robin till Lundin på löpning. Han är igenom men får inte riktigt till touchen och målvakten kniper bollen. Ny löpboll till Max som på vänsterkanten tar emot och försöker överlista burväktaren men denne tar ganska enkelt då avslutet hade mer att önska. Hörna hemmalaget. Farlig nick utanför stolpen. VP jobbar fram bollen till Saistam som vänder inåt och skjuter, över. Max får frispark och tar själv. Han slår lågt på första stolpen men målvakten är snabbt där och limmar bollen. Hemmalagets tar sig fram och får med sig en hörna som blir till ingenting. Efter en tuff första kvart för hemmalaget har man ryckt upp sig och är med lite bättre. Kalil har kul en stund när han får försvaret att jobba. Till Linus som crossar till Saistam till Kalil igen som avslutar strax utanför bortre stolpen. 10 kvar av första halvlek. Gabbe med snyggt ingripande som går till Saistam. Snett inåt till Max som skjuter men ett benskydd är i vägen. Inte så att det bara låg där i gräset utan det satt under strumpan på en försvarare. Paus Stort bollinnehav men lite uddlösa framåt. Vi behöver få tillbaka farten från första kvarten då vi var riktigt bra. 2 Frispark direkt från höger utan att någon når den. Ett riktigt bra läge har Lundin men han skjuter inte utan passar Max som slår långt mot Lukas som nickar högt, just bara det. Kalil lång boll till Max som lägger i famnen på målvakt. Inkast Linus som går i stolpen men ingen är med när bollen rullar vidare på mållinjen. Hörna i 56:e. Bollen undan och VP får till skott med högerfoten. Målvakt gör en bra handbollsparad med benet. Frispark går på Linus som duttar bollen med huvudet utanför. Bra chans men klen nick. Arian utmanar och blir nerdragen. Från höger igen och Max igen. Hemmalagets Hurtig rensar nästan upp i eget kryss. Det hade varit snyggt. Hörna och inget. Äntligen en stickare igen till snabbe Lundin som fri blir upphakad så han inte får till något bra avslut. Linus är snabb i tanken på en frispark och slår till Max som fri träffar målvakt. Han hinner vända efter bollen som är på väg bort efter räddningen och då hakar de bägge i varandra och Max faller. Han tar såklart själv straffen som blev och 0-2 i 72:a minuten. En grotesk rökare av Saistam tror vi ska gå in men respekt till målvakten som räddar den. Det hårdaste avslutet jag sett sedan Roberto Carlos dagar. Ett jätteläge till som går till ny hörna där Lindmark nickar över. Hörna Knislinge men VP löser det. Inlägg som Saistam pangar på men täcks och sen en täckning till. Sen kommer jag på mig själv med att ha glömt att skriva upp flera händelser så vi slutar väl med att vi vinner med 2-0 och tar en välbehövlig vila då vi har en del sjukdom i laget som behöver tas om hand. Nästa match är hemma mot Tollarp den 2 September. 15.00 står klockan på när domaren blåser igång matchen så se till att ha bänkat er. Ses då Text: Roger Engqvist Herrlag 25 aug 2023 0kommentarer
  • Proppen ur

Idag återstartar serien när vi tar emot Vinslövs IF. Gästerna gjorde en riktigt bra vårsäsong och ligger fyra i tabellen inför dagens match. Efter vår träningsmatch i DM förra veckan har vi haft en väldans bra vecka och ser fram emot dagens drabbning. Vi kan idag presentera ett nyförvärv som kommer att spendera hösten med oss och det är ingen mindre än Melker Lundin som tejpar på sig benskydden för Osby igen. Det är en kvalitetsspelare som spelat i division två under våren med VMA. 1 Ganska omgående tar gästerna ledningen efter slarv, tycker jag. Benjamin Persson för gästerna i minut nummer 4. VP fixar hörna i sjätte. Efter lite palaver på den kvitterar Robin när han stöter in bollen med undersida sko av okänt märke. Det borde jag såklart veta men icke. Det är helt oväsentligt egentligen så ligg inte sömnlösa över detta. 1-1 i vilket fall och det är lite skönt känner jag. Jag har inte mycket att skriva då det gått 20 minuter mer att bollinnehavet är hyfsat jämt. Vinslöv försöker med bollar bakom vår backlinje och de gör det bra men ingen utdelning. Bra anfall som startas av Alvin, till Saistam, till Max som slår inlägg som nickas till hörna av vaken back. På hörna går Lukas upp men träffen är tunn och målvakt tar. Vinslöv inlägg, Lukas till hörna. På den omställning med David som drar iväg. Max ropar och får den men ögonblicket för sent och offside. Lindmark med stickare till Max. Från vänster innerposition avslutar han strax utanför. David, denna gången på vänsterkanten drar iväg. Inåt slår han inlägget. Utåt hade ju såklart varit totalt meningslöst då bollen i så fall gått i helt fel riktning mot ishallen. Utfallet blev dock detsamma, det vill säga absolut noll och intet. Saistam sen på avslut, målvakt tar. Vinslöv farligt anfall. Hörna. En stund senare får de en frispark i vänster innerposition. Farligt några meter utanför straffområdet. Bra slagen men i burgaveln. Puh. Bra inlägg mot Max men han får inte foten på den ordentligt. Paus Skärpning helt enkelt inför andra halvlek. Det är lite slarv i passningsspelet framförallt. 2 Nyinkomne debutanten Melker Lundin får en löpboll. Han hinner före den utrusande målvakten men de trasslar in sig i varandra och sen frispark för den gästande burväktaren. Sen fin chans igen som målvakt rensar med smalbenen i horisontellt läge. Lundin på kontring slår en stickare till Sandberg som rundar målvakten och ger oss ledningen. 2-1 i 56:e. Misstänkt offside är det dock ska vi vara ärliga och säga. Sen gör Kalil mål och då kompenserar domaren offsiden sedan innan då denna är klart på rätt sida. Ganska rättvist blir det väl ändå då. Lundin får frispark och Max lyfter in denna. Linus trampar in vid bortre stolpen och gör 3-1. Tror han rörde den med huvudet eller annan kroppsdel. Vete tusan om den inte gått in utan Linus inblandning men Max kan ju inte rycka för mycket i skytteligan. En farlig frispark för Vinslöv. Exakt samma läge som i första halvlek. Utanför igen, inte ens i burgaveln denna gången. Minut 52 och Max nickskarvar till ren Kalil som bra och snyggt får bollen med sig. Snabb som han är sprintar han ifrån försvarare och gör inget misstag. 4-1. Som någon i publiken sa. Vilken scenförändring! 73 och Arian går igenom allt och alla på vänsterkanten. När vi tror han ska skjuta fintar han bort målvakt och försvar och lägger kyligt in 5-1. Otroligt snyggt. Minut 76 och vår hörna. Lukas kommer högst och nickar in 6-1. Vilken best han är. Arian gör 7-1 sedan Lundin arbetat fram bollen. Vinslöv vill ha det till offside men vi som sitter exakt i linje kan bekräfta motsatsen. 10 kvar. En tråkig skada hos bortalaget pausar matchen en stund. 5 kvar. Robel får bollen på högerkanten. Pass till Lundin som avancerar sätter 8-1 högt i måley. Riktigt snyggt och otroligt rättvist får han sen pris som matchens lirare. Vilken första match han gör i den blå-vita dressen. I slutsekunderna slår Anthony en boll mot Alvin som också vill dribbla istället för att skjuta och målvakt räddar. Sen slut och vi befäster andraplatsen i serien. En otrolig andra halvlek gör att kommande jobbevecka blir bra mycket lättare. Max och Melker är otroligt bra med vardera ett mål och fyra respektive tre assist och bör hamna i veckans elva om du frågar undertecknad. Andra halvlek är propaganda och bäva månde motståndarna framöver. Närmast att få känna på vår offensiv är Knislinge vilka vi besöker på torsdag den 24:e. 19.00 är tiden för avspark och vi behöver spela snabbt för mörkret lägger sig fort nu när vi närmar oss höst. Ses då Text: Roger Engqvist Herrlag 20 aug 2023 0kommentarer
  • Om sanningen ska fram

vill du titta med mig då? Det var det många som ville och drog till Stångby för vår åttondelsfinal i DM mot division 1-laget Torns IF. Ett femtiotal Osbysupportrar hade tagit tåg eller bil till matchen. Otroligt kul med denna uppslutning och när pyrotekniken drog igång av någon i vår skara, ja då var stämningen på topp. Om sanningen ska fram så kan man som spelare i IFK Osby faktiskt få uppleva stormatcher som denna. Det är kanske inte varje år men någon gång händer det och det är fantastiskt. Om sanningen ska fram så ska jag, innan jag går på med superlativ och slår på stora trumman för vårt lag, redan nu säga att Torn var bättre på alla sätt och vinner helt rättvist. Sista tio var vi rejält trötta och det var ett bombardemang som kunde gett fler mål. Med det sagt börjar vi från början. 1 Vi börjar helt ok. Hörna Torn i 6:e, VP undan med huvudet till ny utan resultat. Max ser att målis är långt ute och provar från mittplan. Han plockar den säkert. Anton med jätteräddning när man väggar sig igenom. Hörna. Lindmark nickar bort. Anton räddar igen på hårt skott från nära håll. Hörna igen. Nick vid stolpen som Anton återigen räddar. Sen utkast till fel spelare av densamme och farligt men över. Det sägs ju att man ska hålla tätt första kvarten och det har vi gjort nu. Robin på utflykt. Ni vet hur det går till. Han brunkar sig förbi de flesta på sin väg framåt och pressar försvaret att slå till inkast. Vi får frispark på mittplan. Max slår. Lukas går upp i kamp med målvakt. Han vinner den och kan sen med foten sätta 1 fucking 0. Man tror ju knappt det är sant. Nu går de blå-vita bengalerna igång igen och man undrar vad som händer egentligen. Vi kommer ned på jorden ganska snabbt igen då Torn sekunder efter avspark kvitterar. Sen måste jag prata vett med vår publik för att domaren har synpunkter på just pyrotekniken och ser då inte när vi har nästa jätteläge. Det ska ha varit Lukas igen som fick huvudet på ett inlägg och Torns målvakt får göra en Anton, rädda alltså. Minut 34 och kontring Torn. Man tar sig förbi på kanten och inåtspelet ger 2-1. Synd för vi står upp riktigt bra även om hemmalaget för spelet. Vi försöker bygga spel som vi vill och vi kan gå framåt ibland. Däremot är försvarsspelet väldigt bra och vi ligger fint i position även om hemmalaget hittar ytor med sitt snabba spel med en och två touch. Crossbollar slår de med precision. Det är bra träning detta. Hörna Torn i 39:e. Anton med ny fin parad på närskott. Sista som händer är en billig frispark för de orange i farligt läge strax utanför straffområdet. Kanonskott men även en suverän räddning av Anton i bortre. Vilken halvlek av vår keeper. Paus Vilken halvlek vi gör. Otroligt imponerande trots knappt underläge. Anton Malm är halvlekens spelare. Han gör en match värd mycket högre divisioner. Man ska inte önska för mycket men vi kunde haft oavgjort. Vi kunde också haft några till i baken så man får väl vara lite realistisk. Roligt är det i alla fall. 2 Lite byten i paus då vi måste ha in lite pigga ben och vi vill dessutom att alla ska ha speltid i en sådan här match. I minut 52 inspel av hemmalagets högerytter. Bollen går förbi allt och på bortre stolpen ska man bara peta in bollen men lyckas skjuta ganska långt över. Torn trycker på och vi har några hyfsade kontringar. I 59:e avlossas en rökare utanför straffområdet som inte ens Anton redar ut. 3-1. Hörna hemmalaget. På den kontring där Kalil kommer ensam mot försvarare. Han går inåt och skjuter, i ribban och ner på mållinjen. Exakt samma som Englands segermål i VM -66. Hade vi haft samma domare hade de dömt mål. Så fel hade det varit, nu som då. Spelvändningen direkt på det ger 4-1 i 67:e. Torn har satt gasen i botten eller så känns det så då vi är rejält trötta nu. En turlig studs ger Torn friläge. Anton tar den. Saistam har lite show precis framför oss med finter och väggspel. Nick i stolpen men offside. Lite tur har vi där. 10 kvar. Ett snyggt anfall med spel från vänsterkanten och in ger 5-1 med fem kvar. Tröttheten gör att det blir lite slarvigt och osäkert. Ett bra instick från Alvin till Kalil är nära att den senare når men målis tar och sen är det slut. Grattis till platsen i Svenska cupen Torns IF. Tack för en match och en upplevelse hos er som var fem plus. Vi har gjort ett magiskt DM som vi kommer minnas ett tag. Nu är det nya tag i serien där vi ska jaga nya segrar och mer poäng. Närmast lördagen den 19 Augusti då vi tar emot Vinslöv på IP. Det är dessutom fotbollens dag så det spelas fotboll hela dagen med start tidig förmiddag med fotbollsskolan, sen ungdomslag, damlag och sist vi. 15.00 startar vår match. Ses då. Text: Roger Engqvist Herrlag 11 aug 2023 0kommentarer
  • Så här vinner vi inget

Så hände det som händer mer sällan än att blixten slår på samma ställe två gånger, Lagledare Roger missar en match….vi får ringa in en vikarie för att försöka fylla dennes skor, svårt men vi får prova. Fjälkinge bjöd på fantastisk gräsmatta som inte bara var jämn och grön utan även nyvattnad. Matchen börjar dock mindre bra. Efter 8 minuter kommer en långboll i djupet och Fjälkinges stjärna löper ifrån och lägger in 1-0. Vi har svårt att få igång något kanonspel men har mycket boll och skapar lite halvchanser. Efter 40 minuter kommer en riktig kalldusch när Fjälkinge kontrar in 2-0. Max reducerar precis innan paus och vi känner tillförsikt inför andra. Motståndet börjar på sina håll se rätt slitna ut. Kalil som kommit in i paus kvitterar med 25 minuter kvar. Efter det är det en lång press från Osbys sida men bollen vill inte in. Matchen slutar 2-2 och det känns ganska tomt efteråt. Vi går på sommarvila 6 poäng efter Hanaskog på en andraplats. Nu blir det lite semester. Nästa match är 10/8 då vi ska åka till Lund för att möta Torns IF från div 1 i DM. Ses då Text: Björn Olsson Herrlag 29 jun 2023 0kommentarer