Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Kalmar F17

Följ

F17

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
IFK Kalmar
Fotboll
F17

Kontaktinformation

Namn IFK Kalmar
E-post kansli@ifkkalmar.se

Om IFK Kalmar F17

F17 är den grupp inom föreningen som är förberedande inför en elitsatsning. Truppen har inga resultatkrav utan det är utbildning och utveckling som är fokus. Gruppen kommer att bestå av ambitiösa spelare som är födda 2004 eller yngre. , Spelarna kommer dels från vår egen ungdomsverksamhet men även av spelare som sökt sig till IFK Kalmar för att utveckla sina fotbollsfärdigheter med likasinnade tjejer i en positiv och utvecklande miljö.
Våra träningar präglas av en positiv inställning till varandra och till det som vi alla älskar, fotbollen! Våra träningar ska motivera spelarna till att hela tiden känna en glädje till att fortsätta att utvecklas.

Svenska Fotbollförbundet har sedan 2016 arbetat för att se över hur man för svensk fotbolls bästa ska kunna anordna tävlingar för åldrarna 15–19 år, för att tillgodose både elit- och bredd, dvs. att det leder till fler elitspelare och till att fler spelar fotboll längre. SvFF har sedan 2019 valt att införa en nationell serienivå för F17 precis som pojkarna har i sin U17. IFK Kalmar tycker att detta är väldigt positivt och kommer att delta med ett lag även 2020. Serien fungerar även som SM för Flickor 17 med geografiskt indelat seriespel följt av slutspel med åttondels-, kvarts-, semifinal och final. Jättespännande tycker vi inom IFK Kalmar och precis det som regionen behöver för att ta ytterligare steg framåt inom flick- och damfotbollen!

Är du nyfiken på om IFK Kalmar F17 skulle vara en bra och utvecklande miljö för just dig? Välkommen att kontakta vår huvudtränare Henrik Gustafsson Lind, henrik.gustafsson@visma.com eller på telefon 0705166167.