• Handbollsavslutning och Årsfest!

Lördagen den 12 april kl 10:00 - 14:15 i Moliden Matcher: Kl 10:00 Handbollsskola P/F 07 – Föräldrar 1 x 20 min helplan Kl 10:25 Pojkar 05/06 – Föräldrar 1 x 20 min helplan Kl 10:30 till 11:30 Mixade matcher för damer med F99 och F02 Kl 11:30 till 1230 Mixade matcher för herrar med Pojkar 03/04 Kl 12:30 Prisutdelning: Handbollsskola P/F 07, Pojk 05/06, Pojk 03/04, Flickor 01/02 och Flickor 98/99. KL 12:50 Dam-match gamla mot unga 2 x 20 min KL 13:30 Herr-match gamla mot unga 2 x 20 min ---------------------------------------------------------------------- OBS! Anmäl er till IFK:s Årsfest IFK Karlsborg inbjuder härmed alla medlemar, seniorspelare och föräldrar till årsfest Lördagen den 12 april kl. 18.30 på Idas Brygga. Idas brygga är abonnerad av IFK. Endast insläpp vid samling. Menu Varmrätt: Nattbakad flankstek med ugnsbakad sötpotatis och spetskål, rostad vitlökssky samt romanticatomater och chimichurri. Dessert: Vaniljglass med isad chokladsoppa samt honungsrostade jordnötter. Kaffe/The. PROGRAM ÅRSFEST Kl 18.30 Samling Kl 19.00-20.30 Supè Kl 20.30 Prisutdelningar Kl 21.00-02.00 Dans med musik Obs! Dricka till maten får var och en köpa i baren innan supèn Baren stänger kl 01.00 För att få vara med på vår årsfest vill vi att du betalar in 300 kr/person på postgiro 121396-6 eller bankgiro 5953-7142 snarast, dock senast 31 mars. OBS!! Anmälan endast genom inbetalning på postgiro eller bankgiro. Har du några frågor om festen kan du höra av dig till nedanstående. Per Thiberg 070-2783170 Herrar gammal 25 mar 2014 0kommentarer
  • Helt okej!

Ja i lördags var det dags att avsluta seriespelet hemma mot Tidaholm. Man var dock inte lika nervös inför vår match som för damernas seriefinal mot Lysekil. Vilken match de bjöd på och vilken inramning med fullsatta läktare. Underbart att Tjejerna stod upp för trycket och presterade på topp när det gällde som mest. Stort grattis! Nu till vår match som var aningen mer avslappnad :) Vi möter ett Tidaholm som kanske inte riktigt har levt upp till sina egna eller andras förväntningar i år. Visserligen slutar de trea i serien men det är nog många med mig som trodde att de skulle vara ännu högre upp inför säsongen. Första halvlek är inte en av våra bättre i år, vi visar inte den riktiga viljan för att rå på Tidaholm. De gör mål lite som de vill och det ser uppgivet ut på de flesta. Fredrik och Björn försöker med det mesta från bänken men vi kommer inte upp i nivå utan ligger under i halvtid med 10-18. Vi vill kunna gå av plan med huvudet högt efter matchen så vi puschar varandra att stå upp för laget i andra halvlek. Vi börjar bra och har en helt annan taggning i försvaret samtidigt som vi får tag i bollarna och kan gå på kontring. Tror vi gör 3-4 raka mål i början och börjar få lite kontakt. Vi märker att Tidaholm som redan hade räknat hem 2 poäng börjar bli aningen nervösa. Vi biter oss in i matchen och kommer närmare. Tror det står 27-24 till Tidaholm när vi får ett ypperligt läge att verkligen skapa nerv i matchen, men istället bränner vi två raka frilägen och de kan göra två och håller avstånd. Riktigt surt när vi spelade så bra men vi gör en helt ok andra halvlek . Slutresultat blir förlust med 28-33 Jag tycker vi har gjort det jävligt bra efter våra förutsättnigar i år. På sin höjd har vi 5 träningar under säsongen där vi kan spela 2 mål. Alla gör sitt bästa och vi går vidare efter varje match. Oavsett resultat så har vi alltid riktigt skoj ihop. Nu ser vi fram mot en hejdundrande årsfest! Mål: Jesper 9, Hannes 4, Viktor 4, Emil 3, Robert 3, JK 2, Ragge 1, Jonathan 1, Kim 1. Tack och hej / JK Herrar gammal 23 mar 2014 0kommentarer
  • Den långa färden.

Då har vi avklarat alla resor för säsongen. Sist ut var också den längsta till Torsby. Det bjöds inte på någon bländande handboll i Stjernhallen denna lördagkväll men ändå två lag som kämpade om poängen. Matchen börjar jämnt och vi följs åt inledningsvis. Efter ett tag skaffar vi oss en ledning med några bollar. Torsby stretar på och låter oss inte rycka ordentligt. Det är lite frustrerat över att vi inte får till spelet som vi vill, det sitter mycket i huvudet att vi bara ska vinna. Då blir det jobbigt när vi släpper till för mycket i försvaret och bränner för mycket framåt. I halvtid leder vi med 17-15 Andra halvlek fortsätter som den första och vi kan inte stänga matchen som vi vill. Efter drygt halva halvleken drabbas vi av 2 täta och mycket diskutabla utvisningar. I detta läget kan Torsby gå upp i ledning och har medgång. Man börjar tänka om det ska sluta så här illa men vi lyfter oss ur dvalan och kan återta ledningen med ett uppoffrande spel. Vi vinner den sista värmlandsmatchen med 29-26. Riktigt skönt att vinna, även om vi inte spelar bländande. Vi få som är med kämpar för varandra och det är alltid härligt. Det bästa av allt är att vi har så jäkla roligt på våra resor tillsammans. Får än en gång gratulera lag De luxe för vinsten av den gastkramande frågesporten. Nu återstår bara en match mot Tidaholm nästa lördag. Men än viktigare är damlagets seriefinal mot Lysekil samma dag kl 14:00, kom och heja på våra duktiga tjejer. /JK Herrar gammal 16 mar 2014 0kommentarer
  • Vilse i pannkakan.

Derbyt mot Tibro blev en riktig besvikelse för våran del. Vi kom aldrig upp i nivå utan kände hela tiden att nu måste det släppa nån gång. Vi spelade hyfsat i försvaret men krånglade till det alldeles för mycket i anfallet. Vi spelar jämnt inledningsvis men vid ställning 9-7 till Tibro tappar vi allt fokus och de kan avsluta halvleken med att göra 4-0 till 13-7 i halvlek. Vi försökte vakna till i pausen och sa att vi måste stå upp för varandra. Andra halvlek börjar med några tekniska fel från vår sida och Tibro kan utöka sin ledning. Det blir ganska uppgivet alldeles för tidigt trots att det är mycket tid kvar. Matchen tappar gnistan och det blir mest att vi spelar av resten. Vi kan tillslut putsa till siffrorna på slutet till förlust med 17-22. Man kan väl lugnt påstå att denna matchen var raka motsatsen till hur vi spelade sensast. Dagens enda plus går till Lövet och Hannes som var de enda som visade lite vilja och tog för sig när vi andra agerade statister. Nu får vi glömma denna insats och hoppas vi kan åka till de djupa skogarna nästa helg och göra en bättre insats. Mål: Lövet 6, Hannes 4, Emil 2, Jesper 2, Jonathan 1, Ragge 1, JK 1. /JK Herrar gammal 9 mar 2014 0kommentarer
  • Värmlandsexpressen levererade!

Vilken lördag kväll det blev för IFK:s herrar i Forshaga. Det var nog ingen som trodde vi skulle kunna störa Forshaga på hemmaplan, inte vi heller :) Inför matchen så hade vi 4 ordinarie spelare borta och hade inga avbytare. Björn och Putte ställde upp och följde med oss in i värmlandskogen. Vi börjar matchen bra och går upp i ledning direkt. Med ett aggresivt försvar och bra målvaktspel så känns det riktigt bra. Men en bit in i första drar jag och Lövet på oss var sin utvisning nästan samtidigt. Forshaga får då en gyllene chans att gå om och förbi. De utnyttjar övertaget bra och går upp i ledning med 8-5. Tanken kommer att nu måste vi vara med annars kör Forshaga ifrån ännu mer. Vi kommer tillbaka bra efter utvisningarna och går ikapp och förbi. Vi har bra utdelning på våra avslut och alla tar ansvar, det är gött och se. I halvlek har vi tagit ledning med 14-12. Under pausen så vilar vi mest och är nog ganska förvånade att det har gått så bra. Vi ska bara fortsätta med det spelet vi har lyckats så bra med i första halvlek och gå för det. Vi är beredda på att Forshaga kommer försöka störa oss ännu mer och även ösa på mer i sitt eget spel. Andra halvlek börjar med att Forshaga går ut på ett mer offensivare försvar, men vi har bra rörelse och skapar hela tiden farliga lägen. Vi fortsätter vara i ledning med 2-3 bollar mest hela tiden. Efter 10 min så skadar sig Fredrik och kan inte spela mer. Det känns riktigt tugnt då han alltid är stabil i försvaret och farlig framåt. Som tur är kommer en heltaggad Viktor Thiberg in och gör det riktigt bra. Forshaga testar även att punkta spelare vid flera tillfällen men det ger ingen effekt utan vi trummar på. De kommer dock närmre vid ett tillfälle under slutet och har bara en boll upp. Men vi lyckas höja oss igen och drar istället ifrån till 29-25 med 2 min kvar. Under slutet går Forshaga ut på man-man spel men lyckas aldrig komma nära och vi kan tillslut vinna med 30-27. Vilken match vi gjorde killar! Vi spelar med ett lågt tempo så vi skulle orka och det får Forshaga svårt med. Alla kämpar för varandra och gör ett starkt jobb, guldstjärna på det. Jimmie var stekhet i målet och lillebror Björn var lika het han. Lövet var stark i dag och plockade bort deras stora killar hela matchen. Får väl även ge mig själv lite beröm när man visar killarna en riktigt knorr från V6 :) Nu ser vi fram mot ett derby mot Tibro på lördag i moliden. Mål: JK 9, Björn 8, Lövet 4, Fredrik 4, Ragge 2, Hannes 1, Viktor 1, Putte 1. /JK Herrar gammal 2 mar 2014 0kommentarer