• Premiär i dur

Kalix upprepade fjolårets premiär genom att vinna mot Munksund med 2-1 på LF Arena. Kalix dominerade stort första halvlek när det gäller bollinnehav men man skapar trots det ingen riktigt het målchans. Munksund hade inte många anfall på Kalix halva trots det var det Munksund som tog ledningen med 1-0. Efter en Kalix hörna slog deras målvakt ut en lång boll som friställde en forward som gör mål. Munksund hade ytterligare en chans men Mustapha i målet räddade. Resultatet stod sig halvleken ut. Andra halvlek var den första lik, Kalix tryckte på för en kvittering och Munksund blev tillbaka pressat och kämpade för att hålla sin ledning. Kalix var ytterst nära vid två tillfällen när man först har en boll i ribban och några minuter senare en boll i stolpen. Men när dom flesta trodde på hemmaseger öppnade sig ketchup effekten. I minut 90 skjuter Chaho Jamshidi 1-1. Kalix pressar på för tre poäng och på övertid i minut 94 avgör Joel Lindbäck när han trycker in 1-2 till Kalix. Kalix gör en spelmässigt bra match med bra passningsspel men för dåligt bolltempo sen blir man ibland lite för överdrivet kreativa och gör det onödigt svårt. Detta bör förbättras till nästa match som är måndag 29 april 19.30 på Furuvallen mot Notvikens IK. Kalix bästa spelare utsågs John Larsson till, ett bra val. Startelvan Mustapha Manneh David Isaksson, Robin Kattilavaara, Sebastian Forsberg, Joel Lindbäck Chaho Janshidi, John Larsson, Ante W Hjelm Hugo Olsson, Edwin Lundqvist, Jesper Bjerner Ersättare: Zebastian Selberg B, Måns Angeria, Hannes Fredriksson, Alexander Hedman. Byten: Min 46 Zebastian Selberg B in Jesper Bjerner ut Min 64 Hannes Fredriksson in Robin Kattilavaara ut Min 77 Måns Angeria in Hugo Olsson ut Gula kort: Robin Kattilavaara 1. A-lag Herrar för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Seriepremiär

Efter en lång försäsong är det äntligen seriepremiär mot Munksunds SSK på LF Arena lördag 20 april 12.00. Serieprämiärer är alltid något speciellt där det gäller att få en bra start på säsongen. Fjolårets premiär blev lyckad när vi vann mot blivande seriesegraren Täfteå på bortaplan. Vi får hoppas att vi i år kan upprepa det på LF Arena. Munksund är nykomlingar i serien och är ingen lätt uppgift men spelar vi som vi normalt kan finns alla chanser till en lyckad premiär. Truppen: Mustapha Manneh Sebastian Forsberg Robin Kattilavaara Ante W Hjelm David Isaksson Chaho Jamshidi Zebastian S Bergenstråle John Larsson Noah Westman Joel Lindbäck Edwin Lundqvist ’Hugo Olsson Hannes Fredriksson Måns Angeria Jesper Bjerner Alexander Hedman A-lag Herrar för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Kryss i genrepet

Kalix spelade oavgjort 2-2 mot Boden City i genrepet inför seriestarten. Första halvlek var spelmässigt ganska jämn första halvtimmen. Kvarten kvar av första halvlek fick Kalix ett litet övertag och efter 36 minuter tilldömdes Kalix en straff efter en hörna. John Larsson satte bollen säkert i mål till 0-1 vilket blev halvlekens enda mål. Andra halvlek började Kalix bäst och när 8 minuter gått av halvleken kunde Chaho Jamshidi göra 0-2 framspelad av Edwin Lundqvist. I minut 65 gör Boden 1-2 efter en snabb omställning och efter det fick Boden mer boll på Kalix halva och efter 77 minuter gör Boden 2-2 detta efter slarv i Kalix försvar. Kalix gör en godkänd insats naturligtvis måste mycket bli bättre framför allt passningsspelet och bolltempot. A-lag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Genrep mot Boden City

Sista matchen innan allvaret drar igång går mot Boden City på Boden Arena Lördag 13 april 12.30. Boden City är ett lag som man kommer att möte i seriespelet i sommar så det blir en liten värdemätare på var vi står. Truppen: Mustapha Manneh Sebastian Forsberg Robin Kattilavaara Ante W Hjelm David Isaksson Chaho Jamshidi Simon Gustavsson John Lartsson Noah Westman Hugo Mohss Joel Lindbäck Edwin Lundqvist’ Hugo Olsson Hannes Fredriksson Måns Angeria Alexander Hedman Zebastian Selberg Bergenstråle A-lag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Heden

Med många spelare som normalt tillhör startelvan sjuka och skadade klarade IFK Kalix inte av Heden på Boden Arena utan förlorade med 4-0 efter 1-0 i halvtid. A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer