• Emmy fortsätter!

Vi är glada att kunna meddela att Emmy Hollsten Skogman är klar för ytterligare en säsong i den röda tröjan! Emmys starka spärrspel och hennes ledarskap både i försvar och anfall kommer vara mycket nyttigt under kommande säsong. Emmy inledde förra säsongen strålande men ett oturligt benbrott i foten gjorde tyvärr att hon fick spendera andra halvan av säsongen på sidlinjen. Nu är hon tillbaka och redo att göra skillnad, fantastiskt kul tycker vi! Dam A 5 maj 2023 0kommentarer
  • Bortamöte med Backa HK

På torsdagseftermiddagen rullade minbussarna mot lundbystrand och en mycket viktig vardagsmatch mot Backa HK. Ett Backa som senast förra helgen pressade HB 78 hela vägen in till slutvisslan. Matchen startar lite trevande för vår del och det känns som att vi har svårt att få upp energin denna torsdagskväll. Detta leder till att vi under hela första halvlek har mycket svårt att komma upp i nivå i vårt försvarsspel där vi blir något passiva. Vårt anfallsspel flyter dock på och lagen byter mål med varandra hela vägen in i halvlek, resultatet då skrivs till 18-19 till vår favör. I pausen eldar vi på varandra och pratar om nivån i försvaret samt hur vi ska lösa de problem som vi haft under första halvlek. Efter pausvilan är det ett nytt Hellton som står på banan och saker faller på plats. De inspel på mitt6 som vi inte fått fatt på i första halvlek får vi nu tag på, blocken sitter och målvaktsräddningarna kommer i takt med att försvaret vaknar. Detta gör att vi får lite enkla mål och kan rinna ifrån. Resultatet i andra halvlek skrivs till 10-20 och slutsiffrorna landar därav på betryggande 28-39, ett riktigt målkalas på en torsdag helt enkelt. Nästa vecka väntar stenungsund på hemmaplan, där avkast är söndag 14:00. Varmt välkomna till Sundsta Sporthall! Målskyttar: Emma Wallin 13 mål, Ida Holm 10 mål, Miranda Nilsson 4 mål, Hannele Diaz 4 mål, Nellie Haage 4 mål, Sofie Arkensved 3 mål, Ella Nygren 1 mål. Dam A 17 feb 2023 5kommentarer
  • Hemmamöte med Särökometernas HK

Ny helg och ny hemmamatch, i söndags stod Särökometernas HK för motståndet och vi såg fram emot ännu en match framför hemmapubliken i Sundsta Sporthall. Vi rivstartar matchen och har efter 16 minuter tvingat Särö till två snabba time-outer och har runnit ifrån på resultattavlan. Matchbilden präglas till stor del av ett stabilt försvarsspel samt ett snabbt kontringsspel från vår sida, medan Särö har problem att hinna samla sig i hemspringet. Slutresultatet skrivs till 44-18 (22-9), ett resultat som känns extra skömt efter en jobbig vecka fylld med sjukdomar och sega träningar. Nästa helg vänder serien vilket gör att vi åker ner till Särö för retur, matchen spelas 14:00 på söndag 12/2. Målskyttar: Emma Wallin 11 mål, Miranda Nilsson 8 mål, Nellie Haage & Elsa Bäckstrand 6 mål, Ella Nygren 5 mål, Hannele Diaz & Meja Jägrud 3 mål, Alva Stålberg 2 mål. Dam A 6 feb 2023 0kommentarer
  • Hemmamöte med Backa HK

I hegen stod Backa HK för motståndet, efter en trevande start på uppflyttningsserien med två tuffa förluster mot duktiga HK Önnerediterna samt HB78 Jönköping behövde vi få studsa tillbaka på hemmaplan. Efter att tidigare i veckan spelat en sen bortamatch mot Stenungsunds HK väntade Backa HK som startat uppflyttningsserien starkt. Lagen börjar lite trevande och vi har svårt att få stopp på backas tunga genombrottsspel och skarpa skytte. Ju längre matchen går får vi dock ordning på problemen bakåt och vi kan få in några snabba mål framåt. När slutsignalen går är avständet 4 mål med mersmak. Efter en tuff start känns helgens resultat extra skönt och slutsiffrorna skrivs till 31-27. Ett extra tack till alla er som skapade en fantastisk stämning på läktaren! Vi ses väl på söndag när Särökometerna kommer på besök? Dam A 1 feb 2023 1kommentar
  • Ella, Emma och Linn får chansen i damtruppen!

Vi är glad att kunna presentera tre nya förmågor i damtruppen. Ella Nygren, Emma Brunander Lennartsson och Linn Gröndahl har under hösten fått chansen att träna med damtruppenatt och har där bevisat att de besitter kvalitéer som kan komma sig att vara mycket värdefulla i vår damtrupp. Något som gjort att de nu erbjudits sina första kontrakt i vår damtrupp. Ella Nygren Ella Nygren är en snabb, kontringsvillig vänster 6:a som huserat i Helltons ungdomsled sedan många år tillbaka. Med sitt målsinne, snabba fötter och höga tempo tror vi att Ella kan hita målet många gånger även hos oss i damtruppen. Emma Brunander Lennartsson Emma kommer ursprungligen från Lidköping HK men har senast huserat i Helltons U-lag, emma är en spelskickling 9-metersspelare som vi hoppas kan addera ytterligare en dimension i vårt anfallsspel med sitt driv och skottkraft. Linn Gröndahl Linn har spenderat hela sin handbollskarriär i Helltons ungdomsled och har nu visat framfötterna nog att övertyga oss att hon kan bidra med mycket i vårt spel. Linn är en rörlig och snabb mitt6:a som är duktig på att finna luckorna på linjen. Ännu en gång, varmt välkomna till damtruppen! Dam A 30 nov 2021 0kommentarer