20:00

Örkelljunga IF

Referat: IBK Osby - Örkelljunga IF

Första perioden.
Örkelljunga tar tag i taktpinnen rätt omgående. Vi är inte riktigt med i början. 0–1 efter (4.10), är ett faktum.Två minuter senare sitter även 0–2 bakom ”Walther” i målet, matchuret visar (6.27)
Killarna i Osby börja nu peppa varandra och kapten Robin Carlssons höga stämma ljuder.
Det ger effekt och i matchminut 7.07 trycker Daniel Arnesson in reducering. Härligt!
Minuten senare sätter Gustav Bertilsson även i kvitteringen efter fantastiskt förarbete av Ted Nilsson och Filip Darlin. Löpningar och passningar på hög nivå. Underbart mål.
Perioden böljar fram och tillbaka med chanser för båda lagen. Filip har en stolpträff. Båda målvakterna får slita mellan stolparna. Tyvärr hittar domaren en utvisning på Filip Darlin som inte är nöjd med beslutet, när endast 2 sekunder återstår av perioden och vi får börja andra perioden med boxplay.

Andra perioden
Boxplay. Vi står emot nästan två minuter. men när Filip står redo att komma in nätar Örkelljunga och bollen ligger bakom Walther. 2–3. Tid (1.50).

(5.02) åker vi på en ny utvisning som kommer bli matchavgörande. En 5 minuters utvisning på Jonathan Mattson för hårt spel. Örkelljunga tar till vara på detta tillfälle och utökar sin ledning till både 2–4 och 2–5.

Tränare Håkan Carlsson byter målvakt. Walther ut, Anton Svensson in.
(9.57) får målvakt Anton Svensson även han kapitulera och motvilligt plocka ut bollen ur målet.
Resten av perioden kommer genomsyras av märkliga domslut (utvisningar).
Vårt lag börja hänga med huvuden. Robin Carlsson åker ut för protest efter 2–6 målet.
Tre minuter senare är det dags igen...Ted Nilsson och Ludvig Lindahl (protest domslut) Båda åker ut när Filip Darlin blir brutalt stoppad/fälld (13.09). Domaren vill ha det till att han snubblar på bollen. Irritationen är påtaglig och det avspeglar sig. Innan perioden är slut har Örkelljunga dragit ifrån till 2–9

Tredje perioden
I början av tredje (3.17) får vi en reducering till3–9. Det är Filip Darlin som kliver fram och med ett distinkt dragskott från vänsterkanten. Bollen sitter i krysset, ovanför axel på Örkelljungas målvakt.
Örkelljunga svarar nästan omgående och det rasslar det till bakom Anton i målet bara några minuter senare. (3–10). Detta skulle visa sig bli det sista målet för kvällen.

Slutresultat 3-10