• Bingolotto uppesittarkväll 23/12

Lag P03/04 säljer Bingolottos kalendrar och bingolotter till uppesittarkväll 23/12. Stöd gärna oss med ditt köp ! Köp kan göras genom spelarna och deras föräldrar samt ledarna. God Jul och Tack på förhand ! /Killarna och ledarna i Hofors IBK P03/04 P-03/04 28 nov 2018 1kommentar
  • Stabilt i Storvik - P RÖD Div 2

Lördagsmatch och derby mot Storvik - i Storvik. Förra säsongens möten slutade med två vinster för Hofors, så hemmalaget hade revansch att utkräva. Upplagt för en spännande match alltså. Första perioden började med ett tydligt spelövertag för gästerna, där Hofors starka forecheck bidrog till att spelet mestadels pågick på hemmalagets planhalva. Hofors spelidé handlade mycket om att lägga bollar på mål, skymma och kriga på returerna. Konceptet gav utdelning och innan halva perioden var spelad hade Hofors gått i från till ledning 0-3. Spelet mattades något efter det och fler mål fick vi inte se den perioden. I den andra perioden repade Storvik mod, samtidigt som Hofors började slarva lite i försvarsspelet. Via stark forecheck bakom gästernas mål lyckades man spela sig fram till ett fint skottläge och väl där gjordes inget misstag. Målet gav ytterligare energi, men i sin iver att komma ikapp målmässigt drog hemmalaget på sig en utvisning. Hofors förvaltade det numerära överläget väl och utökade till 1-4. Storvik fortsatte dock kriga och kämpade in ytterligare ett par bollar bakom en vilt kämpande Hoforsmålis. 3-4 på resultattavlan och närkontakt för hemmalaget, även om Hoforslägret ansåg att det var en hel del tur inblandat i de två senaste reduceringarna. Storvik jobbade fortsatt hårt, men gästerna hade generellt mer boll och fortsatte skjuta generöst. Med bara två sekunder kvar av perioden lyckades man också få igenom ett av skotten till ledning 3-5. Den tredje perioden började på bästa tänkbara sätt för gästerna, då bollen tog en märklig bana över hemmalagets målvakt och in i mål redan fem sekunder efter tekning. Därefter verkade hemmaspelarnas ork tryta något, samtidigt som Hofors krigare fortsatte skjuta i alla möjliga och omöjliga lägen. Gästerna fick också god utdelning och gick relativt snabbt ifrån till 3-8. Storvik kämpade på bra matchen igenom, men Hofors trummade på med bra kombinationer och mängder av skott. Gästerna utökade mycket logiskt till 3-10 innan den tredje och sista perioden vad färdigspelad. En stabil insats som egentligen aldrig blev särskilt spännande målmässigt, även om Storvik krigade på bra i sitt försvarsspel. P-03/04 3 nov 2018 0kommentarer
  • Fokus, fart & finess - P RÖD Div2

Tidig hemmamatch i hemmaborgen, med Åmots IF på motståndarsidan, lördag 27/10. Förra säsongens matcher mot Åmot var målrika och underhållande och lagen vann varsin match. Dagens match fortsatte i samma riktning, men årets upplaga av Hofors IBK P03/04 har tagit ett tydligt kliv framåt i utvecklingen. Första perioden började med ett tidigt ledningsmål för hemmalaget. Gästerna hade en defensiv spelidé, där man backade hem och kontrade när tillfälle gavs. Det resulterade i stort bollinnehav för Hoforsgänget, som spelade runt med bra fart på både spelare och boll. Många fina kombinationer och en hel del vassa skott fick vi se, men sett till spelövertaget var siffrorna efter första perioden smickrande för gästerna. 3-1 på resultattavlan och 9-4 i skott. I andra perioden gick proppen ur och gästerna tappade en del energi. Hemmalagets sju mål trillade in i en jämn takt och gästerna tröstmålade med 9 sekunder kvar av mittenakten. 10-2 på tavlan, skotten i perioden 10-4 till Hofors. I tredje perioden gaskade gästerna upp sig rejält och bjöd upp till kamp. Visserligen fick hemmalaget första målet tidigt även i denna period, men Åmot tänkte inte vika ner sig. Gästerna reducerade och kämpade stenhårt i varje situation. Hofors kunde dock stå emot forceringen och kontrade i stället in ett par snabba mål inom loppet av en minut. Med 6 minuter kvar fortsatte dock Åmot att kämpa för klubbmärket och uppvisade en stor portion lagmoral. Trots ett hopplöst underläge kämpade man på in i det sista - utan att tappa humöret, trots hemmalagets i bland rätt bryska behandling. Hofors drog på sig två stycken 2-minutare i slutskedet, men i stället för ytterligare reduceringar för gästerna, så var det hemmalaget som målade en sista gång. Slutresultatet blev 14-3 och skotten i sista perioden 8-4 till hemmalaget, totalt 27-12. Totalt sett en välspelad match, där hemmalaget hade mer fart och finess i passningsspelet. Man behöll också fokus matchen igenom, vilket gjorde att gästerna aldrig tilläts komma nära i målprotokollet. Bra jobbat av Hofors och vi ser fram emot nästa helgs derby mot Storvik i Parkhallen. P-03/04 27 okt 2018 1kommentar