27 april 2018
19:00

Hjorted/Totebo

Referat: Hammarsgärde BK - Hjorted/Totebo

H/T börjar matchen piggast och första kvarten är man bättre än hemmalaget på den svårspelade planen. Det är också då målet kommer , Jacke spelar fram Anton som hur säkert som helst rullar in 0-1. Efter detta får HBK mer att säga till och man kvitterar på ett frisparksinlägg där H/T går bort sig i markeringen. I slutet av halvleken slår Mohammad ett fint inlägg till Wille som nickar och tvingar målvakten till en fin räddning. 1-1 i paus.

I andra startat återigen H/T bäst och man trycker ner HBK i planen och vinner betydligt fler andrabollar än i första. Wille rycker sig loss fint på kanten och slår ett fint inlägg som Kötta stöter i ribban och ner på mållinjen. Ett mål där och matchen hade nog kunnat få en annan utgång. I stället får Gärdet en hörna i mitten av andra och efter mycket kamp i straffområdet så kan en HBKspelare klacka in 2-1. Tungt!
H/T går ner på trebackslinje och försöker skapa tryck men man har svårt att komma någonstans. Gärdet får omställningslägen och på ett sådant tar en H/Tspelare bollen med handen och straff och 3-1 är ett faktum. I sista sekunden kommer även 4-1.

I en jämn match visar Hammarsgärde större hunger att vinna , man tar kampen och vinner betydligt fler dueller än bortalaget. H/T har inte marginalerna på sin sida just nu , som sagt Köttas ribbträff och matchen hade fått en annan riktning.

Tyngre start än så här kan man väl inte få på serien men det är bara bryta ihop och komma igen. Södra Vi väntar hemma på Hjortheden nästa fredag.