• Referat: Härnevi BK - IF VP Uppsala 2

Härnevi 3 - 3 IF VP 2 Efter en hörna som vi vinner andrabollen på får Dahlgren bollen som passar till Adrian i mitten som drar på en riktig kanon som målvakten inte ens reagerar på. Minuterna senare skickar Jonte iväg ett inlägg mot bortre som Jimmi stöter in på volley till 2-0. VP som endast har 1 avbytare kommer ut väldigt trötta i andra halvlek och första kvarten är det endast Härnevi som har boll och kommer till lägen. I 65e minuten får Pontus göra en bra räddning till hörna men på hörnan så kan VP nicka in reduceringen till 2-1. Efter ett riktigt slumpmål med ett motlägg så kan VP få in 2-2 med en kvart kvar. I den 81a minuten så lägger Jeppe en hörna på luddes skalle som skarvar in den snyggt i bortre. Med endast en minut kvar av matchen så misslyckas vi att rensa bort en boll ut straffområdet som direkt straffar oss vilket ger VP möjligheten att kvittera och sätta dit slutresultatet 3-3 Ytterligare en match där vi inte ger oss själva chansen att vinna, ledning två gånger om men där ett trött VP ändå tillåts kvittera en 2-0 ledning och även en 3-2 ledning med 9 minuter kvar. Det är bara att tugga på så kommer vinsterna, första poängen bärgad får vi ta positivt. 2' gult Micke 22' gult ludde 32 1-0 Adrian ass Dahlgren 35' 2-0 Jimmi ass Jonte 66' 2-1 75' 2-2 81' 3-2 Ludde ass jeppe 89' 3-3 A-lag Herrar 13 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Syrianska FF - Härnevi BK

Syrianska 3 - 2 Härnevi Syrianska har första farliga läget efter 2 minuter när vi inte skickar iväg bollen och Pontus får göra en bra räddning direkt. Första kvarten är jämn där vi växlar att ha boll utan att något av lagen skapar några farligheter. I 22a tar vi ledning efter vi haft bollen efter ett längre tag och Joppe nickar in ett inlägg från Joppe. Efter målet börjar vi äga bollen mer och mer medans syrianska i alla lägen försöker chippa in bakom backlinjen utan några farligheter. I matchens sista minut så trycker syrianskas duktiga ytterfältare in ett snyggt vänsterskott otagbart för pontus. 3 minuter in i andra tar vi ledningen igen efter att Simon fått bollen precis utanför straffområdet och skjutit en gång på täckande försvarare och sen fått tillbaka den och lägger in den med vänstern. I 55e kvitterar syrianska efter en dålig utspark som syrianska vinner och spelar sig fria mot Pontus. Syrianska tar senare ledningen i 65e minuten efter vi inte fått bort bollen 2-3 gånger efter en hörna. Vi har en del lägen att få in kvitteringen på med tyvärr så går det inte vägen idag heller. Syrianska har ett bra lag och att förlora knappt med 3-2 är inte fy skam även fast ett kryss kanske skulle varit helt rättvist. 22' 0-1 Joppe ass Jonte 45' 1-1 48' 1-2 Simon ass Ludde 50' gult Arvid 55' 2-2 56' gult david 65' 2-3 A-lag Herrar 8 maj 2017 0kommentarer
  • Nyförvärv Dennis Gerebo

Namn: Dennis Gerebo Ålder: 24 Position: GK Du har nu anslutit till Härnevi, hur känns det att tillhöra Enköpings vackraste klubb? Bra, det känns mycket bra! Hur kom det sig att du hamnade i Härnevi inför denna säsong? Härnevi kontaktade min agent. Hur skulle du beskriva dig själv som person och som fotbollsspelare? Lugn och sansad, självkritisk. Top 5 Sveriges längsta utsparkar. Vad har du för personliga mål inför kommande säsong? Landslaget, iallafall januari turnén. Nejdå, hålla så många nollor som möjligt och självklart sluta säsongen som seriesegrare! A-lag Herrar 8 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Sigtuna IF FK - Härnevi BK

Sigtuna 1 - 0 Härnevi Seriepremiären spelades i ett blåsigt Sigtuna. Första halvtimmen kändes som en typisk premiär där båda lagen känner lite på varandra. Vi spelade i motvind och hade svårt med ut och insparkar och Sigtuna körde mest med att försöka lägga långt men bollarna stack allt för ofta iväg. Sigtuna gör ologiskt 1-0 efter 40 minuter med ett skott i ribban som Sigtunaspelaren nickar in på returen, Pontus är på bollen med förgäves. Direkt i första halvlek så är vi nära en kvittering när Jimmi passar till Jeppe som skjuter bollen i ovansida ribba. I 60e tvingas Dennis utgå efter en ful tackling med utsträckt ben och dobbar som borde inneburit rött kort. Även fast vi har boll mestadels av halvleken så lyckas vi inte trycka dit någon boll. Trots förlusten så gör vi en bra match så här tidigt på säsongen och det är bara att jobba vidare så kommer vinsterna. Nästa match tar vi emot syrianska på Korsängens Konstgräs klockan 19.00. Ta er ner dit och stötta grabbarna i detta första derby för säsongen! 40' 1-0 74' gult Adde A-lag Herrar 29 apr 2017 0kommentarer
  • Information om seriepremiärerna

Då vi nu har två lag som ska träna och spela match på Härnevi IP så måste vi vara extra försiktiga med spelplanen. Vi har därför valt att flytta damernas premiärmatch från den 1/5 till 14/6. Deras första match på hemmaplan blir då mot Sunnersta 14/5 14.00. Herrarnas match som skulle spelas hemma 29/4 kommer spelas borta mot Sigtuna istället så vi byter hemma/borta där. Och då blir första hemmamatchen mot IF VP Uppsala 2 13/5 14.00. Det finns dock en chans att se herrarna fredagen den 5/5 19.00 i derbyt mot syrianska på korsängens konstgräs. A-lag Herrar 25 apr 2017 0kommentarer
  • Gruppsegrare i Upplandscupen

Idag spelades sista omgången i gruppspelet i herrarnas Upplandscup. Vi hade redan spelat våra 4 matcher och med 7 poäng hade vi en liten chans att vinna gruppen. Håbo slog Lagunda och Bålsta slog Trögd, så resultaten gick vår väg. Därmed är vi klara för åttondelsfinal. (spelas i höst) Vilka vi möter är ännu inte klart. Ett, tu tri 💪 A-lag Herrar 17 apr 2017 0kommentarer
  • Nyförvärv Mikael Thorell

Namn: Mikael Thorell Ålder: 25 år Position: Mittfältare Du har nu anslutit till Härnevi, hur känns det att tillhöra Enköpings vackraste klubb? "Jo men det känns jävligt bra. Det ska bli ett roligt år" Hur kom det sig att du hamnade i Härnevi inför denna säsong? "Fick äran att provträna och de kändes bra. Så de var bara att skriva på" Hur skulle du beskriva dig själv som person och som fotbollsspelare? "Jag är en ganska lugn och harmonisk kille Hahaha. Som fotbollsspelare är jag en slitvarg som gillar när det är rätt så hårt ute på planen" Vad har du för personliga mål inför kommande säsong? "Att jag ska börja tycka fotboll är roligt igen och att det ska gå bra för lagen och även mig själv, sen hade det inte vart fel att trycka in några bollar också" A-lag Herrar 31 mar 2017 0kommentarer
  • Nyförvärv Robin Eriksson

Namn: Robin Eriksson Ålder: 24 Position: Anfallare Du har nu anslutit till Härnevi, hur känns det att tillhöra Enköpings vackraste klubb? "Haha jo men det känns bra faktiskt! Ska bli roligt att prova på något nytt" Hur kom det sig att du hamnade i Härnevi inför denna säsong? "Det lät som ett skönt gäng så jag prova lite och det va ju kul" Hur skulle du beskriva dig själv som person och som fotbollsspelare? "Jag är ju världens roligaste människa om man frågar mig! Som fotbollsspelare så har jag för vana att göra det enkelt för mig, ta ner bollen spela på ett tillslag. Gillar när bollen går fort så dribblar aldrig. Lite för att jag är helt värdelös på det också" Vad har du för personliga mål inför kommande säsong? "Ha så roligt jag bara kan. Vill ha tillbaka min fotbolls glädje!" A-lag Herrar 16 mar 2017 0kommentarer