• Delad poäng i bottenstriden

Vid seger i gårdagens match hade Hallby haft chans att avancera i tabellen. I stället blev det poängtapp efter en svängig match. Det var på förhand en intressant match i Arenan när tabelljumbon HK Aranäs kom på besök. Hallby som just nu ligger som nästjumbo i tabellen kunde vid seger öka avståndet ner till Aranäs på sista platsen i tabellen. Det var en första halvlek där herrarna började starkt, men inte riktigt fick till det framåt. Missade lägen, och inte minst räddningar från Aranäs målvakt, gjorde att bortalaget tidigt gick ifrån i matchprotokollet. Med 8-12 på tavlan var det fortsatt ansträngt spel, men sedan blev det fart i Hallby. Lägena satt samtidigt som man fick träff bakåt vilket gjorde att underläget sakta men säkert byttes till likaläge. När Aranäs fick en svacka framåt och inte gjorde mål under första halvleks sju sista minuter kunde Hallby ta vara på chansen och gick till halvtidsvila med 16–14. Det såg länge bra ut för Hallby en bit i andra halvlek där de höll gästerna på behagligt avstånd med tre-fyra bollar nedåt. Sedan hände något och i takt med att Aranäs började göra lite för enkla mål, inte minst på niometer, började Hallby krampa i anfallsspelet. Ledning på fyra bollar förvandlades till underläge med en. Med knappt två minuter kvar hade Hallby återtagit ledningen och med ett avstånd ner på två bollar kändes läget under kontroll. Men, med några få sekunder kvar lyckas Aranäs fastställa slutresultatet till 31–31 och det blev delad pott i bottenstriden av handbollsligan. Om förra matchen mot Alingsås kändes som en vunnen poäng, kändes denna tvärtom. Hallby hade länge segern inom behåll, men lyckades inte förvalta ledningen under slutminuterna. Matchen präglades av många utvisningar och båda håll, vilket gjorde det svårt att stundtals hitta något flyt i spelet. Herrarna hade dessutom svårt att hitta lösningar i anfallsspelet, trots en man mer under långa stunder. Extra plus ges till bröderna Söderman som bägge hade en fin kväll i Arenan. Andreas, som ersatte på linjen i Martin Mårtenssons frånvaro, gjorde en stark insats. - Nu väntar ett smålandsderby härnäst. Herrarna reser till Alstermo för att ta sig an Amo HK i ”Grytan”. Det blir spännande! Matchen spelas den 19 december 19.00, och ni ser den som vanligt på Handbollsligan Live. - Vill ni säkra underhållningen för mellandagarna kan ni redan nu köpa biljetter till hemvändarmatchen den 27 december. Formstarka IFK Skövde kommer på besök och biljetter hittar ni här. A-lag Herrar 14 dec 2023
  • Olle Ek återvänder till Hallby

Vi är glada att meddela att en tidigare Hallbyit återvänder till herrlaget! Olle Ek lånas in från IK Sävehof och ansluter till laget omgående. Under Olles sejour i Hallby var han en stor ledargestalt både på och utanför planen. Den tidigare lagkaptenen var en tongivande spelare med högst bidragande roll till att Hallby tog sig upp till Handbollsligan efter 53 år. Olle är en spelfördelare som besitter en mängd olika kvalitéer, men framför allt är det en spelare som alltid ger allt för laget. Sommaren 2021 lämnade Olle Hallby och anslöt till Partilleklubben IK Sävehof. I säsongsinledningen drog han olyckligtvis på sig en korsbandsskada som var så pass illa att den höll honom borta från spel i ett och ett halvt år. Inför den här säsongen är han äntligen tillbaka fullt ut på handbollsplanen igen. Nu står det klart att Olle återvänder till Hallby på lån från IK Sävehof. Lånet sträcker sig säsongen ut. Vi tog ett snack med Olle om förväntningar och känslan att vara tillbaka i Hallbytröjan. Välkommen tillbaka Olle! Hur känns det att sätta på sig Hallbytröjan igen? – Tack så mycket, det ska bli kul. Jag har upplevt många fantastiska minnen här och lärt känna massor av härliga personer, så det blir ett kärt återseende med hemmapubliken! Du är utlånad från IK Sävehof säsongen ut. Hur skulle du säga att Hallby passar dig? – Jag tycker laget tagit flera kliv sedan jag lämnade och jag ser fram emot att jobba med Anders som jag bara hört gott om. Förhoppningsvis kan jag komplettera laget på ett bra sätt och bidra med mina kvalitéer. Många Hallbyfans minns dig säkert sedan innan som en oerhört viktig och avgörande pjäs i laget. Nu har du slitit med en korsbandsskada som hållit dig borta från spel en längre tid. Vad kan Jönköpingspubliken förvänta sig från dig? – Ja precis, jag har en svår knäskada bakom mig vilket innebär att jag inte spelat match kontinuerligt på lång tid. Förväntansmässigt känner jag att kroppen känns bra och att jag har mycket att ge, samtidigt som det kan ta lite tid att komma tillbaka i toppform. Du är spelklar redan till helgen när ni ställs mot Hammarby i ett tufft bortamöte. Hur går tankarna inför lördag? – Det känns kul att det är match direkt och Hammarby borta är en riktigt svår match. De har varit riktigt bra i år och får stå för favoritskapet, men vi ska göra allt vi kan för att ta två poäng. Huvutränare Anders Hallberg är nöjd att få in Olle till laget. – Det är kul att vi lyckas värva tillbaka en Hallbyprofil. Olle kommer ge oss ytterligare en dimension på banan och kommer bidra mycket till gruppen genom den mentalitet han besitter. Hallby är glada att Olle återvänder och hälsar honom varmt välkommen tillbaka! Olle är spelklar till helgens bortamatch mot Hammarby. Enligt avtal kommer han inte spela när IK Sävehof gästar Arenan den 24 november, utan hemmapremiären dröjer till fredagen den 8 december mot Alingsås HK. A-lag Herrar 6 nov 2023
  • Önnered starkast i Göteborg

Herrarna åkte idag till Göteborg med siktet inställt på två nya poäng. Anfallsspelet såg i stora delar bra ut, medan det aldrig blev någon fullträff i försvarsspelet. Hemmalaget vann rättvist med 37-32 efter 18-15 i halvtid. Matchen inleddes slarvigt från bägge lagen och inledningsvis turades de om att vara i förarsätet. När Önnered i mitten av första halvlek skapar sig ett par bollars ledning har getterna svårt att hänga med. Flera bra lägen missas, samtidigt som Önnered är skarpa i sina avslut vilket gör att de kan gå till halvtidsledning med 18–15. Andra halvlek inleds som den första halvleken avslutas. Önnered gör mål på det mesta och Hallby har svårt att hänga med. Ganska snabbt har hemmalaget gått ifrån till en sex måls ledning. Sedan händer något, Önnered börjar slarva och det utnyttjar de vitklädda Hallby på ett effektivt sätt. Man krymper Önnereds ledning till tre mål och skapar sig ett bra läge, men likt många andra tillfällen under matchens gång missar lägen man när man behöver göra mål. Tyvärr kryper Hallby aldrig närmre och Önnered vinner till slut rättvist med 37-32. Matchen igenom har Hallby svårt att få stopp på Önnereds anfallsspel, i synnerhet i mittförsvaret där de grönklädda gång på gång lyckas gå igenom eller passar bollen till en fri mittsexa. Framåt lyckas dock Hallby bra matchen igenom och gör hela 32 mål, en målsiffra som normalt sätt ska räcka för poäng. Men då krävs ett bättre försvars- och målvaktsspel. Ett glädjebesked från kvällen är att Pætur Mikkjalsson var tillbaka på planen idag efter sin fotskada han ådrog sig under försäsongen. Nu väntar en ledig helg och nästa vecka påbörjas arbetet inför söndagens möte mot Ystads IF på hemmaplan. Då vankas dubbelarrangemang med dammatch först ut innan herrarna spelar mot Ystads IF klockan 16.00. Köp biljetter redan nu! A-lag Herrar 20 okt 2023