• Inga poäng i Stockaryd

Match i omgång 4 borta mot Stockaryd. Trots kanonväder och en inbjudande plan så skulle det visa sig vara svårspelat. Studsigt och där bollen emellanåt fastnade i gräset. Det var två lag som kände på varandra i början utan några direkta chanser. Vi skapar några fler halvchanser. Efter 25 min får hemmalaget ett läge som de utnyttjar och sätter 1-0. Några minuter senare är vi nära när bollen räddas på mållinjen. I slutet av halvleken prickar IFK stolpen. Fullt ös i andra. Men det är hemmalaget som har mest energi och målar både i 53 och 58 min och 3-0. Däremellan hade vi skapat farliga lägen. 3-1 kommer med 30 kvar. Alle forcerar in Diber avslut och vi börjar jakten. Hemmalaget har rätt bra kontroll på matchen. Vi ger det en sista chans när Adam gör 3-2 på pass av Olle. Några minuter kvar och vi har kvitteringsläge men det vill sig inte. Det blir seriens första förlust. Inte helt orättvist då det är hemmalaget som har mer energi och vilja och vi inte kommer upp i nivå som krävs idag. Hemmalaget 3 varningar. Vi tar 4 varningar. Nu laddar vi för en bra U lags match på söndag och A kommande torsdag. Fotboll Herr igår 0kommentarer
  • Hemmapremiär för Dam på fredag

Efter två inledande bortamatcher så är det äntligen dags för hemmamatch för damerna. Lommaryds IF kommer till Slätten och det blir blir deras premiär i serien. Vår vår del blir det match tre och vi har inlett med en seger mot Månsarp med 2-8 och nu senast förlust mot Ekhagen med 6-3. Alltså två väldigt målrika matcher. Vi hoppas att målskyttet kan hålla i sig framåt och att vi kan täta till det bakåt. Äntligen hemmapremiär. Fredag kl 19 Habo IF - Lommaryds IF Välkomna Habo IF för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Nu startar träningen för pojkar och flickor födda 2018

Äntligen är det dags för årets 6-åringar att få komma igång med fotboll. Det är med andra ord pojkar och flickor födda 2018 som står på tur att börja träna med oss i Habo IF. Träningen startar den 1 maj kl. 17.30-18.30 på Plan C (konstgräset). Detta är sedan deras träningstid hela säsongen. Ledarna i laget kommer att meddela hur läge de tränar och eventuella uppehåll mm. Alla nyfikna 6-åringar är välkomna på första träningen. Det behövs ingen anmälan men ledarna skulle uppskatta om de som inte gjort det anmäler sig här: https://www.haboif.se/Member (Ni som redan har ett konto på laget.se ska vara inloggade när anmäler er 6-åring.) Då kan de i framtiden skicka kallelser till er och kommunicera annat som rör laget. Välkomna! Habo IF för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Femte raka i cupen

Tredje omgången i Toyota Cup och IF Hallby gästade oss på konstgräset. Det blev en inledning där lagen kände på varandra och inga direkta målchanser. Med knappt kvarten spelat kommer Alle runt på vänsterkanten och ett bra inspel som Jimmy kan styra in till ledning 1-0. Någon minut senare så nyttjar vi vår bonusstraff. Men räddning av bortakeepern. Bortalaget jobbar sig sedan in i matchen och har mest boll men skapar inget farligt. Det dröjer till halvtimmen spelad när Hallby anfallar fint och ett bra avslut i nättaket och kvitterat till 1-1. Med minuten kvar av halvleken så får vi straff. Albin är säker och 2-1 i paus. Andra halvlek är lik den första spelet böljar fram och tillbaka utan några bra chanser åt något håll. Bortalaget jagar och flyttar upp folk utan att skapa något. Chansen kommer på ett skott i slutet och Gustav får sträcka ut och rädda till hörna. Det blir seger med 2-1 och vidare i cupen. Vi släpper till väldigt få chanser emot oss och spelar ett väldigt bra försvarsspel över hela planen. Vi är jobbiga att möta och även när Hallby jagar så har vi kontroll. En stabil seger 💪😃. Kanonbra arbete av killarna i P14 med föräldrar som löste bollkallar och kiosk med bravur. 👏👏 Vi är nu vidare till omgång 4. 32 lag återstår då 27 ska vidare från omgång 3 samt att 5 lag från div 2 och uppåt går in i cupen. Omgång 4 ska spelas senast 29 maj och lottning väntas i början av nästa vecka. Fotboll Herr för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Kiosken öppnar 1 maj

Den 1 maj öppnar kiosken och minigolfen på Slätten. Öppettiderna är: Ons-fre 17-20 Lör-sön 9.30-20 Vid dåligt väder kan öppettiderna ändras. Det kommuniceras då via sociala medier. Välkomna! /Habo IF Habo IF för 5 dagar sedan 0kommentarer