• Vinnare av Fatpipe Invitation!

Vi har har återigen vunnit en turnering. Denna gång inbjudningsturneringen Fatpipe Invitation i Linköping. Cupen var en förberedelse inför kommande USM som startar i december, nu har vi satt oss i respekt bland motståndarna. En rakt igenom klockren insats med 5 vinster och en oavgjord, målskillnad totalt 26-6. Vi släpper alltså bara en ett mål i snitt per match, särskilt i slutspelet där vi egentligen aldrig var hotade. Lysande insats! Summering av matcherna: Partille IBS (gruppspel), 4-1. Det står länge 1-1 i matchen men vi har väl lite mer spelmässigt. Lossnar rejält i slutet då vi snabbt gör tre raka mål. Linköping IBK Ungdom (gruppspel), 1-1. I efterhand den klart tuffaste matchen, de var riktigt bra. De har väl första halvan av matchen, tar ledningen med 1-0. Vi kvitterar strax efteråt och ju längre matchen går tar vi över lite. En riktigt bra match mellan två väldigt bra lag. Åby IBK (gruppspel), 8-1. Vi visste innan matchen att vi vinner gruppen om vi vinner med sex mål. Vi gör precis det vi ska och vinner komfortabelt. Fröjereds IF (Kvartsfinal), 5-2. De hänger väl med i första perioden (0-0), men sen i andra går vi snabbt fram till 3-0 och sedan 4-0. Efter detta kontrollera vi detta utan problem till säker seger. Ankarsvik BK (Semifinal) 3-0. Här chockar vi motståndarna och går direkt fram till 3-0 efter fem minuter. Efter detta kontrollerar vi även denna match relativt enkelt. De har väl vissa ströchanser, men vi är ju det spelförande laget och kunde gjort fler mål. Hovshaga AIF (Final), 5-1. En riktigt häftigt match mot våra ”kompisar” i Hovshaga/Vöikers. En Småländsk drabbning! Härligt! Hovshaga har ju fått över en del spelare från forna Vöikers och har ett bra lag. Men vi gör en otroligt bra match, hyfsat jämt i första perioden, 0-0. Men vi får utdelning i andra och går snabbt fram till 3-0 och kontrollerar denna matchen, De har väl knappt en målchans på hela matchen. Lite oroligt när vi åker på en femma med tio minuter kvar. Likadant, här de kommer inte till något, men ett skott slinker igenom till 3-1 med en minut kvar av utvisningen. Vi reder dock ut detta och gör snabbt 4-1 efteråt och sedan spiken i kistan, 5-1. En mycket härlig vinst. Utförligare matchhändelser m.m. finns på Sportswik P-01 Innebandy 17 sep 2017 0kommentarer
  • Gothia Cup Guld för 3:e året i rad!!!

Känns som vi bör skriva en lite summering kring detta då det är otroligt bra gjort att vinna Gothia Cup för 3:e året i rad. Gruppspelet avlöpte egentligen utan några problem. Fyra segrar mot Lund 6-2, Helsingborg 6-4, Partille 9-3 och NOR 92 IBK 9-0. 1/8-delsfinal mot Lomma vanns med 6-0, de var bra men vi bättre helt enkelt. Vi gick till slut iväg till en odiskutabel seger. Kvartsfinal mot Craftstaden IBK blev en sevärd match, svängde fram och tillbaka. Det var coachning på hög nivå (kanske främst från deras sida), de tog ledning med 0-2, sedan 2-2 resp. 3-3. Vi gick i början av andra fram till 5-3 som dock kvitterades till 5-5. Mycket spännande och nervöst med ca 10 min kvar, men vi gör både 6 och 7-5 och kan kontrollera slutet av matchen säkert. Semifinal mot våra vänner i IBK Vöikers som vi mött så många gånger tidigare. Stentuff match där de är mycket hetare och alertare än oss. Vi tar dock ledning med både 1-0 och 2-1. Kvittering till 2-2 kommer och det står verkligen och väger. De är som sagt på oss som ”iglar” och pressar oss stenhårt men återigen visar vi vår klass och kan gå fram till 4-2. Reducering till 4-3 i slutet men vi kan (pust!) hålla undan i slutet. Final igen för 3:e året i rad, vilken prestation. Lindås igen och denna gång är det jämnare. Priset till matchens lirare går ju till vår målvakt vilket visar att Lindås var riktigt bra i denna match. Återigen visar vi vår klass och vinner denna heta, tuffa drabbning med 3-2. Segermålet i powerplay med 30 sek. kvar… Gothia Cup seger alltså för 3:e året i rad!!! P-01 Innebandy 15 jan 2017 1kommentar