• Referat: Glimåkra IF - Hjärsås/Värestorps IF

wo Seniorlag A 17 dec 2021 0kommentarer
  • Referat: Hjärsås/Värestorps IF - Rydsgårds AIF

Fotboll/Kristianstad • Publicerad lördag 17:4 Fotboll, division 4 östra Hjärsås/Värestorp–Rydsgårds AIF 5–3 (1–2) Målen, Hjärsås: Edonis Krasniqi 2, Urim Ahmeti, Jusuf Merdzic, Kushtrim Sokoli. Trendbrott för Hjärsås/Värestorp efter tunga tiden: ”Äntligen” Tre raka förluster och 1–17 i målskillnad. Hjärsås/Värestorp var i behov av ett trendbrott – och fick det efter en urstark andra halvlek. – I dag är jag jävligt stolt över grabbarna, säger spelande tränaren Urim Ahmeti. Hjärsås/Värestorp har haft en jobbig vårsäsong och kom till matchen mot Rydsgård med tre raka förluster och 1–17 i målskillnad. Och inte såg det bättre ut efter första halvlek och underläge 1–2. – Vår målvakt (Besart Binaku) kastade in handduken efter bara några minuter så vi fick sätta Fati Rexha i målet (utespelare). Sedan hamnar vi i underläge, kvitterar, bränner straff och släpper in ett nytt mål, säger Urim Ahmeti. Hjärsås/Värestorps spelande tränare hade ett brandtal i pausvilan som onekligen gick hem. – Jag sa att antingen tar vi tre pinnar i dag eller så är det kört. Ahmetis snack fick fart på spelarna, som svarade upp och gjorde fyra raka mål. – Vi spelade en riktigt bra fotboll och jag är jävligt stolt över grabbarna. Rydsgård reducerade i slutet av matchen – men var aldrig nära att vända på steken. Edonis Krasniqi gjorde två mål och fick beröm av Urim efter matchen. – Han sticker ut. Men det gör vår mittback (Hajriz Shefkiu) också. Nu känns det skönt att gå på lite sommarledighet. Vi har varit tunna hela våren, men vi kämpar på och äntligen fick vi vinna igen. Seniorlag A 4 jul 2021 0kommentarer
  • Referat: Hjärsås/Värestorps IF - IFK Simrishamn

Hjärsås/Värestorp i fritt fall efter ny storförlust Det fortsätter att gå tungt för Hjärsås/Värestorp. Hemma mot IFK Simrishamn åkte laget på storstryk. Tredje storförlusten på raken och duktige målvakten Besart Binaku skadad. Fisnik Zeka, som fick dra på sig målvaktshandskarna åtta minuter före full tid briljerade med dribblingar och klacksparkar men fick släppa två bollar förbi sig. – Jag har stått i mål ett par gånger i Näsby så jag var inte helt ovan. Synd bara att jag inte fick hålla nollan, suckade Fisnick Zeka efter 0–6 (0–3) mot IFK Simrishamn. Det är ingen skam att förlora mot storsatsande Simrishamn, men det var inte mycket som stämde för Hjärsås/Värestorp på onsdagskvällen. Långt mellan lagdelarna och nästan inget spel sista tredjedelen. Edonis Krasniqi blixtrade till ett par gånger, men var på tok för ensam i anfallet för att på allvar kunna hota Simritshamnsförsvaret. Lite bättre blev det när spelande tränaren Urim Ahmeti flyttades upp i anfallet sista halvtimmen, men mer än ett par halvchanser blev det aldrig. Det ser alltså mörkt ut för Hjärsås/Värestorp. 1-17 på de tre senaste matcherna är inget som bygger självförtroende. Truppen är dessutom tunn och säsongen lång. Sista omgången spelas inte förrän 20 november. Hjärsås/Värestorps hopp står till Edonis Krasniqi. Kvick, snabbtänkt och utrustad med ett bra skott. Men han fick för dålig hjälp av de andra för att kunna sätta något större avtryck. IFK Simrishamn är hittills obesegrade och blir säkert att räkna med i toppstriden. Gästerna låg närmare ytterligare ett par mål än hemmalaget en reducering, bland annat hade man två stolpskott och två frilägen. Leif Westerhede, Kristianstadsbladet Seniorlag A 3 jul 2021 0kommentarer
  • Referat: Hjärsås/Värestorps IF - Ystads IF FF

Ny storförlust för Hjärsås/Värestorp Det vill sig inte för Hjärsås/Värestorp. Mot Ystads IF kom andra raka förlusten. Gästerna vann med 5–0. FOTBOLL/KRISTIANSTAD Efter storförlusten senast mot Tomelilla med 7–1 borde det ha varit ett tokladdat Hjärsås/Värestorp inför hemmamatchen mot Ystads IF. Men om så var fallet syntes det inte på långa vägar. Efter 0–2 i paus skrevs slutsiffrorna till 0–5. Hemmalagets spelande tränare Urim Ahmeti var inte nöjd. – Vårt största problem är defensivt. Vi gav bort fyra mål och då går det verkligen inte att vinna, säger en märkbart frustrerad Urim Ahmeti. Hemmalaget hade problem direkt från start med Ystads IF, fullproppat med självförtroende efter en fin start på säsongen. Hjärsås/Värestorp hade enorma problem att hänga med och tvingades inkassera andra raka storförlusten. – Det var slarvigt bakåt. Vi måste förstärka där, jag behöver titta på truppen. Vi måste förändra hela backlinjen om jag ska vara ärlig. – Jag är inte nöjd. Urim Ahmeti var imponerad över motståndet, men så klart otroligt besviken över sitt lags prestation. – Ystad var bra, de sprang mycket och försökte verkligen. För vår del har vi mycket att jobba på, avslutar han. Ola Selby ola.selby@kristianstadsbladet.se Seniorlag A 27 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Tomelilla IF - Hjärsås/Värestorps IF

Kristianstadsbladet den 21/6 Rasistskandal: ”Spelarna i Hjärsås/Värestorp utsatta för glåpord” Hjärsås/Värestorp föll med 1–7 (0–4) mot Tomelilla IF men tyvärr låg inte fokus enbart på fotboll den här eftermiddagen. – Vi blev hånade från minut ett. Deras supportrar ropade glåpord och kallade oss för rasistiska saker hela matchen. Vi ville bara sluta spela och dra därifrån, säger Urim Ahmeti, spelande tränare i Hjärsås/Värestorp. FOTBOLL/KRISTIANSTAD Hjärsås/Värestorp, som kom från en snöplig uddamålsförlust, var revanschsugna inför mötet med Tomelilla, men lusten att spela fotboll försvann snabbt. Spelare, ledare och även till viss del linjemännen blev utsatta för glåpord av personer runt planen, men huvuddomaren Ahmed Mohammed insisterade på att matchen skulle spelas färdigt. – Det stämmer. Det är inte mycket vi kan göra åt saken där och då men jag har skrivit en rapport som jag redan skickat till Skåneboll, säger domaren Ahmed Mohammed. Vad skrek publiken? – Det vill jag inte gå in på, men det var inte acceptabelt. Det är oerhört tråkigt när sånt här inträffar men det är inget vi ska acceptera och det är viktigt att reagera. Vad händer nu? – Som sagt...jag har skrivit och skickar en rapport till Skåneboll och nu får de avgöra konsekvenserna, men jag hoppas verkligen att de tar det på allvar. Sånt här hör inte hemma på fotbollsplanen, säger Ahmed Mohammed. Urim Ahmeti delar synen. – Både jag och spelarna blev väldigt illa till mods men jag är stolt över grabbarna som trots allt spelade färdigt och visade att vi är större människor än dem. Själva fotbollsmatchen dominerade hemmalaget från start till mål. I halvtid var siffrorna 4–0 och slutresultatet skrevs till 7–1. – Vad ska jag säga, vi räckte inte till. I den kommande omgången väntar serieledande Ystad för Hjärsås/Värestorp men trots att det på pappret är en svår match är Urim optimistisk. – Redan på torsdag får vi en chans att höja våra huvuden igen och visa varför vi spelar fotboll. Vi är ett bra fotbollslag och både jag och grabbarna är alltid inställda på seger. Jonathan Nilsson FOTBOLL, DIVISION 4 Tomelilla IF–Hjärsås/Värestorps IF 7–1 (4–0) Målen: 1–0 Gustav Jönsson, 2–0 Leo Björklund, 3–0 Robin Nilsson, 4–0 Jakob Wetterberg, 4–1 Edonis Krasniqi, 5–1 Leo Björklund, 6–1 Erik Ekholm, 7–1 Erik Ekholm. Seniorlag A 26 jun 2021 0kommentarer