19:00

Hjärsås/Värestorps IF

Referat: Bjärnums GoIF - Hjärsås/Värestorps IF

Vi inleder matchen med att försöka öppna den lugnt och enkelt.
Redan i den 3:e minuten visar Bjärnum att de är taggade och snappar upp en boll som vi missar och kommer ren mot Danne som räddar med kroppen.
Men bara minuten senare blir vi återigen av med bollen på mittplan och Bjärnum kommer med en spelare på kanten som gör ett inlägg till en helt omarkerad Olof Martinsson som tämligen enkelt kan få göra första målet i matchen som innebär 1-0 till Bjärnum.
Det märks att Bjärnum har mer vana av konstgräset samtidigt som vi inte hinner med bollen som går snabbt på konstgräset.
I mitten av första halvlek börjar vi komma igång lite men Bjärnum är tuffa och snabba och vet vad de gör.
VI har inte riktigt det positiva snacket som vi behöver.
Bjärnum skapar chans på chans och är mycket farliga och de vinner studsbollarna hela tiden.
Matchen tuffar på och Bjärnum är det klart bättre laget i första halvlek men vi står emot och går till paus med 1-0 underläge.

När andra halvlek inleds så är det ett annorlunda Hjärsås/Värestorp som vi ser och vi har börjat komma igång ordentligt och det är mycket tack vara Rasmus Ipsas inställning som smittat av sig på övriga kamrater.
Men återigen har vi inte studsarna med oss och har svårt att vinna de bollarna men vi tuffare till oss och reder ut situationen.
Bjärnum går inte upp högt i banan med tanke på sin ledning och det ger oss möjligheten till att kunna behålla pressen mer på deras planhalva.
I den 60:e minuten får Eric Ek till ett skott på volley långt utanför som han elegant får in i nätmaskorna och i just det läget är vi klara för division 4.
Bjärnum börjar nu pressa på med eftersom de måste ha 3 poäng för att inte vara uträknade från att kunna vinna serien.
Men vi fortsätter med ännu mer energi och kämpaglöd.
Halva andra halvleken har nu gått och vi har en helt annan match till skillnad från den första halvlek och vi har tagit kontroll över matchen.
Bjärnum stressar med sitt spel och gör allt för att komma igenom vårt försvar och kunna göra mål men vi är stabila matchen ut och när domaren blåser i sin pipa så är det ren glädje och kärlek som sprider sig genom laget när vi kan konstatera att vi är klara för division 4.