Hjärsås/Värestorps IF

Seger igen

I tisdags åkte vi till Tosteberga för säsongens 9:e match.
Det var varmt och det var väl inte det enda som var hett denna kvällen.

Vi inledde precis som planerat med att ligga lågt och känna lite på våra motståndare för att succesivt öka trycket.
I den 17:e minuten har Schuller ett bra läge som tyvärr räddas av Tosteberga/Nymöllas målvakt.
Vi har nu mycket folk uppe på offensiva planen och skapar en del lägen men utan utdelning.

I 21:a minuten har TONY IF ett bra läge på nick men som Danne plockar.
Vi blir stundtals lite för offensiva med våra ytterbackar vilket skapar ytor för TONY IF.

Vi är lite stressade och det bidrar till lite misstag och det är väl det som ger TONY IF lägen men som de inte förvaltar.

Det märks att vi saknar Jimmie och Oskar N där bak men samtidigt gör Sebban och Jim ett bra jobb.
I 39:e minuten drar Emil en fint slagen frispark men som deras målvakt tippar över till hörna.
I minut 45 har vi ett nytt läge men som Rille S drar i ribban.

Vi går till pausvila med 0-0 och kan konstatera att vi har gjort en mycket bra första halvlek där vi har skapat lägen men inte fått in dem.

Vi öppnar andra halvlek lika bra som vi avslutade första.
Det enda som TONY IF har är snabba uppspel när vi har tappat boll men vi kontrollerar det ok.

I den 58:e minuten får vi äntligen in 1-0 och det genom en pass från Adnan som hittar Jonte och ledningen är där.

Resten av andra halvleken är det lite hårt spel blandat med en rolig fotboll.
Vi tappar dock lite i slutet men vi håller emot och matchen slutar med en 1-0 seger till oss.

Coachen har ordet.

Årets mest välspelade match i mitt tycke.
Tosteberga backar tidigt hem och låter oss föra spelet på den kanon skötta planen.
Bollen gick stundtals som på ett snöre från vår för dagen ny komponerade backlinje genom mittfältet till våra fasansfulla kjedjespelare.

Starkt att vara så dominantamed så många borta.
Visar prov på en enorm bredd där vi kan göra byten utan att tappa kvalité.

Tyvärr så är effektiviteten fortfarande vår akilleshäl.
Det bränns alldeles för många chanser
vilket gör slutminuterna onödigt spännande.
Kylan i slutet på matcherna att låta tiden gå på kanterna och vid hörnflaggan måste vi applicera i vårt spel.

Vi tackar Emil för de orden.

Det är idag många som skulle kunna nämnas i Gesligan men idag tar vi med en extra