19:00

Hjärsås/Värestorps IF

Seger mot Ovesholm

Det var med fint väder vi åkte till Ovesholm för att spela match.

Ovesholm inledde matchen med att tjuva mycket i anfallen och kom ofta i offside.
Vi tar tag i taktpinnen i inledningen och redan i 4:e minuten har vi ett skott från Schuller som slickar stolpen men tyvärr utanför.
Sen kom en period där Ovesholm hade spelet mer och de hade bland annat ett skott stenhårt i stolpen och ut.
Vi rullar inte bollen i den mån som vi borde kunna göra och är dåliga på att utnyttja båda kanterna via uppspel.
I den 32:a minuten får Ovesholm en straff efter att Danne försökte rensa väck bollen.
Straffen lades i Dannes vänstra del av målet och han var så när på att rädda den men tyvärr gick den in i nätmaskorna.
Det kändes som en riktig kalldusch men vi får i nästa läge en hörna i den 33:e minuten som Albin slår till och Schuller får bollen på knä/lår och lyckas få in bollen i mål och ställningen är 1-1.
Bara 6 minuter senare i den 39:e minuten slår Ovesholm en hemåtpass som hamnar rätt i gapet hos Oscar Schuller som driver fram mot mål i ett 1 mot 1 läge och det blir en lite trasslig situation som Schuller till slut lyckas trycka in i mål och vi har snabbt vänt 1-0 underläge till 1-2 ledning.
Spelet rullar på och domaren blåser av för paus vila.
I paus är det lite irritation i laget efter att spelet inte har funkat helt 100 men vi skakar av oss det och kan dock konstatera att vi leder med 1-2.

Vi börjar andra med att tryycka upp vårt lag lite mer i banan samtidigt är Ovesholm giftiga i sina uppspel.
I den 56:e minuten är Danne ute på lite äventyr som skapar ett jätte läge för Ovesholm men bollen går utanför.
Det är nu mycket långbollar ifrån båda hållen.
I minut 60 har vi ett inkast från Rille S som når Mellander som i sin tur lägger in bollen mot Schuller som fullbordar sitt hattrick och trycker in 1-3 bakom Ovesholms målvakt.
Efter detta skapar vi en rad målchanser där vi bland annat har 2 stolpskott men vi lyckas inte få in bollen.

I slutet av matchen känns det som att vi stressar för mycket med bollen trots att vi har ledningen.
Ovesholm krigar på och kämpar för att få in ett mål men förgäves.
Domaren blåser av och segern är vår.

Det var kanske inte någon höjdarmatch men vi kom ifrån matchen med 3 poäng och har lite taktiskt att gå igenom till nästa match.