• Förlust borta mot Ersnäs !

En frustrerande match på många sätt! Det började redan i veckan, då denna match bollades fram och tillbaka innan vi tillslut fick reda på att den skulle bli av. Ny plats & ny tid, nu när detta var ur vägen så kunde fokus börja läggas på matchplan och all förberedelse. Efter en fin uppladdning i premiären mot FC Norrsken där det bjöds på full bänk och allt gick enligt plan, så var det raka motsatsen idag. ”Det låg i luften” som det gamla ordspråket säger och det var inte till vår favör, tyvärr. Redan på morgonkvisten så ramlade återbuden in och tre spelare fick strykas från matchtruppen, och fokus gick direkt på att ersätta dessa. Som tur var så kunde Jacob & Niclas ansluta till matchtruppen i sista stund. Uppvärmning och genomgång gjorde i vanlig ordning, men den där obekväma känslan i kroppen låg ändå kvar, vad den nu skulle betyda! 1:a Halvlek Matchen blåser igång och båda lagen börjar känna på varandra, inget skönspel från något av lagen och många passningar som har fel adress. Men efter en kvart så sprakar det till, först får Ersnäs ett läge som Emil räddar och bara minuten senare så får Hemmings sin farligaste chans i halvleken, fint kortpassningsspel där Viktor serveras Albin vars skott seglar strax över, mycket nära en bortaledning där! En halvtimme in i matchen så vaskar vi fram en dubbelchans bägge gångerna så är det John som är framme, ena gången så räddar målvakten och andra gången så smiter skottet precis utanför. Spelet fortsätter att pendla och vi försöker få upp tempot i matchen, men Ersnäs gör ett bra jobb med att få tiden att gå och bryta vårt flyt. Istället så avslutas halvleken med två farliga chanser för hemmalaget, den ena smiter utanför stolpen och den andra så är Emil ute och gör en fin räddning. Domaren blåser av för halvtidsvila och det ska bli skönt att få prata ihop oss och bryta dödläget! Precis som förra veckan så är det många aktiva i halvtidspratet, kanske vi kommer ut med besked nu igen? 2:a Halvlek Redan 1-2 minuter in så kommer kallduschen, 1-0 till Ersnäs efter en djupledslöpning på högerkanten och en stor besvikelse efter att precis ha kraftsamlat i omklädningsrummet. Detta gav Ersnäs medvind och energi. Matchen upplevs hackig samt att tiden springer iväg och vi får inte till speluppbyggnaden som vi önskar. Än värre skulle det bli när Ersnäs utnyttjar en hörna efter en timmes spel, ett drömmål på volley som man sällan ser, och 2-0 underläge. Vi gör en del skiften och in kommer Jacob, Niclas & Eric och någonstans i frustrationen så börjar ett litet hopp tändas. Spelet börjar se bättre ut och i 70:e minuten så hittar Niclas fram med en fin passning till John, som måttar in sig och trycker in 1-2 målet. Precis när vi känner att detta kan gå vägen så kommer en till Ersnäs hörna, och återigen mål på en fast situation. Suck! Resterande kvarten så trycker vi på och lyckas vaska fram en del chanser, PV byts in och får snabbt rycka in som hörnläggare. Ersnäs börjar ta lång tid på sig så fort tillfälle erbjuds, och bollarna rensas ofta långt bort från fotbollsplanen. Det delas även ut ett rött kort efter en armbåge i ansiktet på Viktor. Vi gör ett sista ryck och fyller på offensivt, Eric får ett par chanser i slutet av matchen, ett av dessa skott hittar nätmaskorna och 2-3 målet kom tillslut, domaren indikerar att det återstår tre minuter av matchen, vilket tyvärr inte räckte idag. En stor frustration när vi alla kände att detta hade kunnat bli minst en poäng. Så vi biter i det sura äpplet och tar sikte mot nästa vecka ”motgångar bidrar med ny erfarenhet, och vi kan absolut lära oss saker från denna match” Bra kämpat i dagens motvind! Matchen i siffror: 1-0 (47) 2-0 (63) 2-1 John Myrestam (Niclas Nilsson) (71) 3-1 (74) 3-2 Eric Sandberg (90) Nästa match: Lördag 18/5 kl. 13.00 (Hifton) Hemmingsmarks IF – Älvsby IF Matchens Spelare (Topp 3): John Myrestam Viktor Viklund Niclas Nilsson A-lag Herrar för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch på Söndag !

På Söndag så är det dags för omgång 2, och för vår del så innebär det bortamatch mot Ersnäs IF. Efter en lyckad premiär mot FC Norrsken (vinst 4-0) så är det dags för säsongens första bortamatch. I senaste matchen så kunde vi se ett taggat lag som stundtals bjöd på fin fotboll, och efter en bra start på andra halvlek så kunde tre poäng bärgas! Nu väntar en annan typ av utmaning för laget. Dag: Söndag 12/5 Tid: 17.00 Plats: Nyabvallen Vi hoppas på fint publikstöd i helgen! Senaste matcherna: Hemmingsmarks IF: vs FC Norrsken (H) 4-0 Ersnäs IF: vs Öjeby IF (B) 0-2 Omgång 2: 9/5 Alviks IK - Bergnäsets AIK (2) 10/5 Piteå IF Akademi - FC Norrsken 11/5 Alterdalens IF - Lillpite IF 12/5 Ersnäs IF - Hemmingsmarks IF 14/5 Älvsby IF - Öjeby IF Nu kör vi! A-lag Herrar 9 maj 0kommentarer
  • Vinst i seriepremiären!

Då har seriespelet kickat igång, och det märktes direkt i omklädningsrummet att spelare och ledare var taggade till max. Myran dunkade igång den sedvanliga musikspellistan och förberedelserna kunde börja. Efter att matchplanen presenterats så kunde vi äntra luftballongen och börja springa igång, snart dags för kick-off! Rickard axlade Lagledarrollen med perfektion, och hann till och med ta årets spelarfoton parallellt med uppvärmningen, grymt bra! 1.a Halvlek Matchen startar i ett relativt högt tempo och det märktes att både Hemmings & dagens motståndare FC Norrsken hade bestämt sig för att ta kommandot i matchen. Frans och de andra offensiva spelarna bjuder på fint presspel och gör det jobbigt för motståndarna. Till vår glädje så är det ändå Hemmings som börjar rada upp målchanser tidigt, redan efter fem minuter så har bröderna Myrestam hunnit med en varsin nick som seglat strax utanför målramen. Detta följs upp med ett par fina lägen för både John & Tim, men nollan är ännu intakt! Tempot går ner en aning och FC Norrsken börjar äta sig in i matchen, det utbyts några chanser åt bägge håll, men till slut efter 37 minuter så smäller det, Viktor bjuder på fina aktioner innan han fälls en bit utanför straffområdet, John & Simon dividerar ett tag om hur frisparken ska tas, och tillslut kliver Simon fram och avlossar en kanon som också blir säsongens första mål, härligt! Naturligtvis, så hinner även Rickard få med årets första mål på film likt en proffs-paparazzi! Efter målet så kommer vi in i en sämre period med en hel del felpass och märkliga beslut, FC Norrsken kommer upp i ett par anfall, men en stabil backlinje med Felix, Esberg, Jacob & Berglund stoppar det mesta. Med bara minuter kvar så får FC Norrsken en av sina bättre målchanser men Emil finns där och räddar, vilket resulterar i en ledning i halvtid. Känns ändå skönt att domaren blåser av halvleken så vi får en chans att rätta till en del detaljer. Bra halvtidsprat där många deltar och kommer med synpunkter, vi känns återigen påslagna! 2:a Halvlek Halvtidsvilan gav susen och målchanserna börjar återigen radas upp, redan 3 minuter in i andra halvlek så skeppas det in en boll i straffområdet där Simon touchar bollen, ett par försvarare försöker få bort den, men en hårt kämpande Tim kan tillslut trycka in 2-0 målet från nära avstånd. Hemmings gör ett dubbelbyte och in kommer Oskarsson & Johannes som snabbt kommer in i matchen. Runt timmen spelad så rasslar det till två gånger om, först via en vänsterhörna signerad Viktor som rensas av motståndare rakt på Felix som lite turligt peggar upp John som får drömträff från distans. 4-0 kommer tätt därefter då Tim fått upp farten på högerkanten och sedan elegant serverar Isac med en passning snett-bakåt! Under sista halvtimmen så görs en del byten och Eric, Marklund, Rickard & Milo kommer in och bjuder på en stabil insats. Noterbart är även att legendaren PV hinner få någon minuts spel. Domaren blåser av matchen och vi kan sträcka händerna i skyn och konstatera att det blev en premiärseger och 3 poäng följer med hem till Hifton! Vi tackar publik, domare & motståndare för dagens match! Matchen i siffror: 1-0 Simon Wallin (37) 2-0 Tim Magnusson (48) 3-0 John Myrestam (Felix Bergström) (57) 4-0 Isac Myrestam (Tim Magnusson) (65) Nästa match: Söndag 12/5 kl. 16.00 (Liko Arena) Ersnäs IF – Hemmingsmarks IF Matchens Spelare (Topp 3): Felix Bergström Simon Wallin Tim Magnusson A-lag Herrar 4 maj 0kommentarer