• Barnläkare bidrar till insamlingen den 23/11 kl.19.00

På tisdag 23/11 kl.19.00 spelar Hagunda IF's herrlag hemmamatch mot FC Helsingborg i IFU Arena. Det kommer vara fri entré på matchen och istället är det ett antal företag och privatpersoner som är med och skänker en slant till Akademiska sjukhusets barnfond per åskådare som kommer på matchen. Just nu är vi uppe i ungefär 40kr/åskådare till barnfonden! Boka dina gratisplatser till matchen här: hagundaif.ebiljett.nu Det går även att äta en god middag på Terrassen/balkongen från kl.17.30. Det serveras fläskytterfilé med rostad potatis, rödvinssky och bearnaisesås samt pannkakor, sylt och grädde. Boka era platser för mat vi denna länk: Boka plats på Terrassen Bland privatpersonerna som är med och bidrar finner vi bland annat fem läkare från barnkliniken på Akademiska sjukhuset. Vi fick en kort intervju med tre av dessa läkare, Åsa Neuman, Ulrika Bäckman och Maria Lundgren inför tisdagens match och insamling. Alla tre är väldigt viktiga och centrala personer på barnkliniken. De råkar dessutom vara väldigt trevliga och som grädde på moset känns det helt uppenbart att de har en lite hemlig kärlek till Hagunda IF. Hej Åsa, Ulrika och Maria! Kan ni berätta vad ni har för roller på Barnsjukhuset? Åsa: Barnläkare på allergimottagningen och chef för mottagningsverksamheten på barnkliniken Ulrika: Barnläkare och chef för barnakuten och barnklinikens akutvårdsavdelning. Maria: Barnläkare på barnakuten och barnklinikens akutvårdsavdelning Varför tycker ni att det är viktigt att stötta Akademiska sjukhusets barnfond? Åsa: Akademiska sjukhusets barnfond ger sjuka barn och deras syskon en roligare vistelse på sjukhuset och bidrar till att barnen får en positiv upplevelse av vården. Är man svårt sjuk och spenderar mycket tid på sjukhus så måste tillvaron fyllas med ljusa stunder, det är ju barndomen som pågår och den går inte i repris. Det är självklart att stötta en så viktig verksamhet! Ulrika: Jag instämmer helt med Åsa. Akademiska sjukhusets barnfond gör en mycket viktig insats på barnsjukhuset och det känns väldigt bra att få vara med och bidra. Maria: För att läka behöver man så mycket mer än sjukvård. Här spelar barnfonden en oerhört viktig roll och bidrar med glädje och stimulans som bidrar till en bättre vård. Hur många åskådare hoppas ni kommer på tisdag? Åsa: Den jag är säker på är Anders Öman. Alltså minst en. (Reds. Anm. Även Åsa Neuman ska dock på matchen!) Ulrika: Minst 700 enligt säkra källor Maria: Runt 670 åskådare. Själv måste jag tyvärr jobba, men jag vet att Hagunda brukar ha mycket folk och härlig stämning på matcherna. Jag räknar dessutom med att Åsa Neuman står i klacken och bidrar till en publikfest! Hur slutar matchen? Åsa: 3-0 till mitt absoluta favoritlag Hagunda IF! Ulrika: 5-3 till Hagunda! Hagunda kommer givetvis att vinna, men jag tycker synd om det andra laget om de inte får några mål att glädja sig åt, så jag hoppas att Helsingborg får göra några mål. . Maria: 6-3 till Hagunda Stort tack för era insatser på barnkliniken samt era bidrag till Akademiska sjukhusets barnfond! A-lag Herrar 20 nov 2021 0kommentarer
  • Avnjut en god middag på Terrassen inför gratismatchen 23/11

Tisdagen den 23/11 kl.19.00 spelas matchen mellan Hagunda IF och FC Helsingborg i SSL och det är FRI ENTRÉ, då matchen spelas till förmån för Akademiska Sjukhusets barnfond. Inför matchen kan ni avnjuta en god middag på Terrassen, där följande meny dukas upp från kl.17.30: -Fläskytterfilé från Löfsta med rostad potatis, rödvinssky och bearnaisesås -Pannkakor med sylt och grädde Maten kostar: Vuxna: 125kr Ungdomar 12-15år: 85kr Barn 3-11år: 65kr Boka plats på Terrassen/Balkongen för middagsservering via denna länk: Boka plats på Terrassen/Balkongen Era platser på läktaren till denna spännande match bokar ni här: hagundaif.ebiljett.nu A-lag Herrar 19 nov 2021 0kommentarer
  • Förlust mot Dalen

Det blev en lång bussresa till Umeå på onsdagskvällen och hemresan kändes antagligen ännu längre, eftersom Hagunda förlorade matchen mot IBK Dalen med 7-2. Dalen inledde matchen med ett stenhårt press-spel, där man verkligen satte Hagundas backar på prov. Under de första 6-7 minuterna fick de ganska bra utdelning på sin furiösa press, men därefter började hagundabackarna hantera anstormningen och istället hitta lösningar som gav bra kontringslägen för HIF. Efter 06.48 hittade dock de svartklädda hemmaspelarna en bra krosspassning genom Hagundas försvar som ledde till 1-0. Ett par minuter senare kom kvitteringen då Jesper Lundkvist jobbade hårt i anfallszon och vann en duell som ledde till att storebror Jonathan Lundkvist fick ett fritt läge framför Dalens målvakt och satte dit 1-1. Det var även Jonathans första mål i SSL! Även i den andra perioden gjorde Hagunda en bra insats och även om Dalen hade lite större bollinnehav skapade Hagunda minst lika många bra lägen och hade bland annat en ribbträff. Tyvärr utnyttjade man inte sina chanser, medan Dalen hade bättre skärpa när lägen gavs. Fem minuter in på perioden kom således 2-1 och ytterligare fem minuter senare gjorde hemmalaget 3-1. Strax innan 3-1 målet hade Dalen dock känns sig tvungna att ta en time-out eftersom Hagunda faktiskt hade tagit över spelet. I slutsekunderna av perioden kom målet som sannolikt blev helt avgörande. Hagunda hade frislag i eget kryss med 10 sekunder kvar och försökte slå en långboll för att få till ett reduceringsmål. Istället fångade Dalen upp bollen och kunde gå fram i en snabb kontring där de gjorde 4-1 efter 19.56. Hagunda gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka i matchen i den tredje perioden och när Patrik Jansson iskallt satte en straff fram till 4-2 tändes ett litet hopp. Det släcktes dock av Dalens rutinerade norrman Ketil Kronberg när han slog in en retur på halvvolley i power play när halva perioden var spelad. I slutminuterna tog Hagunda ut målvakten och satsade allt framåt, vilket endast ledde till ytterligare två Dalen-mål fram till slutresultatet 7-2. Det var på inget sätt en orättvis seger, men siffrorna var definitivt i överkant och med lite flyt hade Hagunda kunnat få med sig poäng även i denna match. Nu väntar hemmamatch mot FC Helsingborg på tisdag 23/11 kl.19.00. Då är det fri entré där minst 30kr per åskådare går till Akademiska sjukhusets barnfond! Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto A-lag Herrar 18 nov 2021 0kommentarer
  • Caverion skänker 5kr/åskådare till barnfonden!

Caverion har anslutit sig till de företag som kommer vara med och stötta insamlingen till Akademiska Sjukhusets barnfond i samband med herrlagets match mot Helsingborg, tisdagen den 23/11 kl.19.00. Caverion som har beslutat att skänka 5kr/åskådare till barnfonden. Det kommer vara fri entré till matchen och vi hoppas därför att det kommer riktigt mycket publik, så Akademiska sjukhusets barnfond får ett ordentligt bidrag till sin verksamhet! Vi har just nu företag och privatpersoner som tillsammans bidrar med drygt 30kr per åskådare. Vi fick en intervju med Henrik Fredlund, District Manager på Caverion Sverige AB Hej Henrik, kan du berätta lite mer om Caverions verksamhet? Caverion är ett internationellt företag med fler än 15 000 anställda i 11 länder. I Sverige är vi ca 3000 medarbetare, och finns på flera orter över hela Sverige. Vår verksamhet fokuserar främst på service och installationsprojekt för ventilations-, el- och rörinstallationer. Det finns många fler segment som vi också jobbar med som t ex automation, kyla och säkerhet. I Uppsala finns det även en specialistavdelning som bygger renrum åt bl a läkemedelsföretag och sjukvården. Det är ett fantastiskt gäng med ytterst kompetenta och engagerade medarbetare som brinner för sitt arbete. Varför har ni har ni beslutat att stötta insamlingen till Akademiska sjukhusets barnfond i samband med matchen mellan Hagunda IF och FC Helsingborg? Många av oss på Caverion har egna barn och vill gärna hjälpa Akademiska sjukhusets barnfond att sprida lite glädje. Att samtidigt även kunna stötta ett av Uppsalas idrottsklubbar är ett plus i kanten. Hur många åskådare tror ni att det kommer? Minst 1000 personer. Har ni några förhoppningar kring matchen? Att Hagunda vinner såklart! Stort tack Henrik! Passa på att boka era fribiljetter till matchen här: hagundaif.ebiljett.nu Det går även att äta en god middag på Terrassen inför matchen. Läs mer om det här: Boka middag inför matchen Här kan ni läsa mer om insamlingen till Akademiska sjukhusets barnfond: Match för Akademiska sjukhusets barnfond A-lag Herrar 18 nov 2021 0kommentarer
  • Bortamatch mot Dalen ikväll

Bara några dagar efter ”Bragden i Falun” ger sig Hagundas herrlag iväg på en ännu längre bortaresa för match mot IBK Dalen i Umeå. Matchen spelas idag, onsdag 17/11 kl.18.30 i Umeå Energi Arena. Som vanligt går det att se matchen via UNT och Sportexpressen Play och länkarna till sändningarna hittar ni här: Sportexpressen Play unt.se IBK Dalen är ett väldigt kompetent lag med massor av SSL-erfarenhet och man har tidigare under säsongen bland annat besegrat Storvreta IBK. Precis som i de flesta matcher denna säsong är Hagunda således ”underdogs” och har allt att vinna i kvällens möte. Laget är dock sannolikt fullpumpat med självförtroende efter helgens häftiga seger mot Falun som bevisade att de kan vinna över alla lag om de har en riktigt bra dag. Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto A-lag Herrar 17 nov 2021 0kommentarer
  • IR Bygg skänker 5kr/åskådare till barnfonden!

IR Bygg är en av våra trogna samarbetspartners som har stöttat Hagunda IF under vått och torrt i många år. Företaget startades 1994 av Ingemar Rääf och är ett familjeägd byggföretag, där Ingemars tre söner nu driver verksamheten. IR Bygtg har idag omkring 50 medarbetare och deras kunder finns framför allt bland ett antal stora beställare, men de utför även arbeten åt ett mindre antal privata kunder IR Bygg har nu valt att gå in och stötta Akademiska Sjukhusets barnfond med 5kr per åskådare som kommer till matchen mellan Hagunda IF och Helsingborg på tisdagen den 23/11 kl.19.00. Det är fri entré till matchen! Boka din plats på läktaren här: hagundaif.ebiljett.nu Vi fick en intervju med Erik Rääf, som är VD på IR Bygg AB: Varför har ni valt att stötta insamlingen till Akademiska sjukhusets barnfond? Vi tycker att det är en jätteviktig verksamhet, att trots sjukdomar försöka hitta glädjeämnen i de sjuka barnens vardag. Hur många åskådare tror ni att det kommer till matchen mellan Hagunda IF och FC Helsingborg? Vi hoppas på många åskådare, både som stöd för Hagunda och stöd för barnen. Vi vill gärna se åtminstone 1000 åskådare! Vad har ni för förväntningar på matchen? Vi tror på en tät match och att Hagunda vinner med uddamålet, 6-5! Stort tack för ert stöd till Akademiska Sjukhusets barnfond! A-lag Herrar 16 nov 2021 0kommentarer
  • Magisk seger mot IBF Falun!

Säsongen 2021/22 är en magisk säsong som just nu är kantad av rosa maränger och sprudlande chokladfontäner varje gång Hagunda IF spelar i SSL! Även om det är tufft motstånd och det blir en del förluster är det ren glädje att få uppleva detta. Det är en fantastisk känsla att få se Hagunda IF mäta sig med några av världens bästa lag i den Svenska Superligan och det är en makalös känsla att få se på vilket bra sätt de klarar av det. Det är slutligen en helt utomjordisk känsla att få se dem vinna på bortaplan mot de svenska mästarna IBF Falun! Den osannolika känslan fick vi uppleva på lördagen då Hagundas herrlag kämpade uppoffrande i alla situationer och gjorde en bragdartad insats i Guide Arena vilket räckte hela vägen till seger med 4-3! Precis som förväntat inledde Falun med mycket bollinnehav och satte fart i den offensiva zonen. Efter ungefär tre minuter fick Alexander Galante Carlström en diagonalpassning och avslutade med ett bra skott intill Hagundas högra stolpe. Hampus Bodin gjorde dock en jätteräddning och satte därefter igång en snabb kontring genom ett utkast till Mattias Jansson. Jansson forsade fram på högerkanten och hittade en fin passning in till Isak Bengtsson som styrde in ett oväntat ledningsmål till de vitklädda Hagundaspelarna. Några minuter senare kvitterade Falun efter ett skott från backplats, men några fler mål gjordes inte under den första perioden. I den andra perioden tryckte Falun på, men hade väldigt svårt att skapa några ordentliga målchanser mot Hagundas stabila och uppoffrande försvarsspel. Det var inte förrän det blev en lite oturlig studs på en Hagundaspelare som Falun kunde pricka in 2-1. Även vid Faluns tredje mål var en Hagundaklubba inblandad. Denna gången avlossades ett hårt backskott som styrde på en Hagundaklubba och helt ställde den i övrigt storspelande Hampus Bodin i Hagundas mål. I det läget fanns det en överhängande risk att Falun skulle kunna växla upp ytterligare och segla iväg till en komfortabel seger, men det finns en stor glöd och kampvilja i Hagundas lag och man ger aldrig upp. Nästan omedelbart efter Faluns tredje mål kom repliken, då Mattias Jansson pricksköt in reduceringen till 2-3, vilket stod sig perioden ut. Den tredje perioden hann knappt börja innan det även var kvitterat! Denna gång hittade Felix Abrahamsson fram med en passning till Isak Bengtsson som avlossade ett direktskott upp i nättaket till 3-3. Det såg länge ut som om det skulle bli det ända målet i den sista perioden och klockan tickade allt närmare slutsignalen. Med tre minuter kvar av matchen tryckte sig dock Jonathan Blomqvist fram på högerkanten och pressade sig in mot Faluns mål, men istället för att få ett bra avslutsläge fick han en tryckare i ryggen av en Faluspelare och flög rakt in i motståndarmålvakten. När han reste sig upp kom Faluspelaren fram och delade ut en ny knuff varefter visst tumult utbröt. Det slutade med att båda spelarna utvisades 2 minuter, vilket innebar spel 4 mot 4. När man förväntade sig att Faluns landslagsstjärnor skulle utnyttja de större ytorna och rulla upp Hagunda blev det istället Hagundas stjärnor som rullade upp Falun! Felix Abrahamsson gjorde en grym brytning på egen planhalva och vände direkt framåt i en snabb kontring. Omgiven av två Faluspelare spelade han istället bollen snett bakåt till Mattias Jansson som fyllde på och kunde placera in segermålet fram till 3-4! Falun plockade omedelbart ut målvakten och spelade 5 mot 4 respektive 6 mot 5, men utan att få till en kvittering. Hagundas spelare ska vara extremt stolta över sin insats i denna match! De slet och kämpade något kopiöst under hela matchen och även om Falun hade ett rejält övertag i bollinnehavet hade de förtvivlat svårt att ta sig förbi Hagundaspelarna och skapa målchanser. Denna magiska kväll gjordes en glimrande insats av Hagundas herrlag – en insats som för alltid kommer ha en stor plats i Hagundas historia! Nästa match spelas på onsdag 17/11 kl.18.30 mot IBK Dalen i Umeå. Den matchen går att se på UNT.se eller SportexpressenPlay.se Foto: Peter Bohlin / PEBO Foto A-lag Herrar 15 nov 2021 0kommentarer